beauty & lifestyle

20.9.16.

Vichy Dercos Neogenic Redensifying šampon





Moram da vam priznam da sam uspela da obrišem trajno naslovnu fotografiju, ali to me nije sprečilo u nameri da sa vama podelim svoje iskustvo sa Vichy Dercos Neogenic Redensifying šamponom. Ovaj šampon mi je bio od velike pomoći u periodu najgoreg opadanja kose i premašio je sva moja očekivanja. 


Krajem prošle godine Vichy je organizovao sjajnu akciju isprobavanja šampona u paru. U mom slučaju. zadatak da testiramo zajedno šampone dobili smo moj muž i ja. Njemu je poslat Vichy Dercos Neogenic Redensifying, pošto ima problema sa proređivanjem kose, a meni moj omiljeni Vichy Dercos Dermo-Soothing (klik na naziv do recenzije). Pošto sam recenziju Vichy Dercos Dermo-Soothing šampona napisala pre skoro tri godine, i pošto sam ga u poslednje tri godine barem dvadeset puta pominjala na blogu, smatrala sam da je iluzorno da pišem ponovo, te ukoliko želite da saznate nešto više o mom omiljenom šamponu, kliknite na naziv koji vas vodi direktno do recenzije. Vichy Dercos Neogenic Redensifying šampon je koristio moj muž, ali je veoma brzo prestao sa upotrebom, pošto mu se kosa jezivo mastila. Zašto je došlo do povećanog lućenja sebuma na temenu kod mog muža, zaista ne znam, ali šampon je ostao da čami na polici. Ja nisam nameravala da ga koristim uopšte, pošto u sebi sadrži SLS, na koji znate da sam alergična. Onda me je pogodio jedan od najverovatnije najvećih stresova koje čovek može da doživi u životu, i ubrzo, a nakon takvog stresa i sasvim normalno, kosa je počela da mi opada. Kosa mi je opada toliko da sam bila očajna, toliko očajna da sam dohvatila šampon koji sadrži SLS, nema veze daj šta daš, samo da se opadanje smanji. Ni manje ni više, oduševila sam se efektom, potrošila celu bočicu i nisam imala alergiju uopšte. Šampon je pored primarne svrhe, protiv opadanja kose, namenjen i za osobe sa osetljivim temenom - istina. PS: šampon je namenjen podjednako i muškarcima i ženama.




"Prvi šampon sa Stemoxydinom, patentiranim molekulom + tehnologijom za povećenje gustine.
Bez parabena.
Hipoalergeno.
Kristalna formula sa ultra laganom teksturom obogaćena agensima za olakšano oblikovanje koji kosi, čak i najtanjoj, obezbeđuju punoću bez efekta otežavanja kose."


Ovaj šampun pruža zaista sjajan osećaj nakon, ali baš odmah nakon pranja kose. Dok je još vlažna, kosa je pod rukom mekana i sjajna, lako se češlja i bez upotrebe pakovanja. Meni koja se farbam, ne masti dodatno kosu kao mom mužu. Takođe, ne utiče na ispiranje boje, iako u sebi sadrži SLS, a poznato je da šamponi sa SLS-om pospešuju ispiranje farbe. Ono najvažnije od svega jeste da mi je teme mirno, bez svraba, bez iritacije, bez alergijske reakcije sve do narednog pranja. Shvatila sam u prethodnih šest godina, od kada sam saznala da sam alergična na SLS i prestala da koristim redovno šampone sa SLS-om, da u pojedinim slučajevima ipak mogu da perem kosu i šamponom koji sadrži SLS. Verujem da je tajna u kvalitetu šampona, pa samim tim i u kvalitetu dodatog SLS-a. Ovo su samo moja nagađanja, nemam nikavu potvrdu sa naučne strane. Znate da je SLS (sodium laureth sulfat), so koja se dodaje da bi šampon penio, i da je šampon koji sadrži SLS neophodan s vremena na vreme kako bi sprao naslage silikona iz pakovanja i proizvoda za stilizovanje.

No, da se vratim Vichy Dercos Neogenic Redensifying šamponu. Kao što sam već napisala, uzela sam ga u momentu očaja i nisam puno očekivala. Prve tri nedelje se nije dešavalo apsolutno ništa, mislila sam da nema efekta, da nema pomoći. Onda je šampon počeo da deluje, nakon što sam ja počela da ga ispravno koristim. Da, znala sam da je ovaj šampon tretman, jednako poput Vichy Dercos Dermo-Soothing šampona, da mora da se ostavi dva minuta da deluje, ali znate onaj osećaj kada vam je apsolutno svejedno. Nisam prala kosu da bih se doterivala, već da bih bila čista. Nakon te tri nedelje i početka ispravnog korišćenja šampona, moje ludačko opadanje kose je postepeno, ali sigurno počelo drastično da se smanjuje. Nakon dva meseca videla sam poboljšanje u preko 50%, nakon tri meseca 80%, a nakon četvrtog meseca kosa je polako prestala da mi opada. Nakon šest meseci kosa je sama po sebi prestaje da opada, sa obzirom da ja uzrok svog opadanja znam, težak stres, ali sam zadovoljna efektom šampona.

Kosa mi je opadala toliko, da sam skupljala po dve šake iz mrežice na slivniku. Kada sam prešla na jednu šaku posle dva meseca, bila sam presrećna. Nakon petog meseca trebalo je kosu i oporaviti. Nastavila sam da koristim Vichy Dercos Neogenic Redensifying šampon u kombinaciji sa mojim omiljenim Vichy Dercos Dermo-Soothing šamponom. Na mestima gde se providelo teme i gde su bili lepi, fini zalisci, počela je da raste nova kosa. Sama sebi sam ličila na novopečene mame, kojima kosa opada u pramičicima, samo je meni obrnuto, rasla u pramičcima na zaliscima na kojima se proredila. Žene koje su prošle kroz ovo iskustvo znaju da kosa štrči na sve strane i da je gotovo nemoguće vezati je u rep i oblikovati, bez tone preparata za stilizovanje. Još ukoliko ti pramičci lete paperijasto na sve strane, pa tačno žena da se ubije. I ovde mi je Vichy Dercos Dermo-Soothing šampon pomogao, pošto ne elektriše dodatno kosu, pa kosa ne leti na sve strane. Mada meni nije ovaj period toliko išao na živce, pošto sam bila u fazonu "rasti, rasti srećo moja", a možda i zato što sam zahvaljujući zaista fantastičnim šamponima i sredstvima za negu, prošla poprilično bezbolo. Videti moju divnu, gustu i sjajnu kosu nakon par meseci bilo je pravo zadovoljstvo kakvo se rečima ne može opisati. S obzirom da mi je Vichy Dercos Dermo-Soothing istinski pomogao, dugovala sam mu ovaj iskren esej. I da, potrošila sam pet flašica, Vichy mi je poslao jednu. Čisto da se zna da me Vichy ne plača za tekst i ne može me kupiti jednom bočicom, ali sam im zahvalna što su mi ga poslali, pošto ga zbog SLS-a sama nikada ne bih kupila, priznajem. I propustila bih mnogo!


Sastav:




Zapremina:
200ml


Cena:
oko 1650 din. Pre oko 2-3 meseca su Vichy šamponi naglo poskupeli koliko sam videla. Ja kupujem na akcijama po dva i pravim zalihe, pošto mi se tako više isplati, priznajem.


*PR uzorak 

- izvor naslovne slike: internet



Da li ste probali Vichy Dercos Neogenic Redensifying šampon i kakvo je vaše iskustvo?

Da li koristite Vichy šampone i koji je vaš favorit?

Kako se vi borite sa opadanjem kose i šta vam je pomoglo?



Kiss,
Mrs Foxy

Podeli:

11 коментара

  1. Zaljubljena sam u Vichy sampone <3

    ОдговориИзбриши
  2. Možeš li mi reći koliko traje okvirno bočica ovih šampona? Ja sada nakon druge trudnoće ponovo koristim brahmi amla ulje i od njega nakon 2 meseca počne da raste nova kosa.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni traje oko mesec, meseci koji dan otprilike. Čula sam za Brahimi Amla ulje, ali ja imam jako loša iskustva sa uljima, ricinusom konkretno, tako da nisam probala. Ovaj šampon se prodaje u militraži od 400ml na pumpicu i cena je ista kao za 200ml kada je na akciji. :)

      Избриши
    2. To je odlicna informacija. Hvala puno :-)

      Избриши
  3. Možeš li mi reći koliko traje okvirno bočica ovih šampona? Ja sada nakon druge trudnoće ponovo koristim brahmi amla ulje i od njega nakon 2 meseca počne da raste nova kosa.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni traje oko mesec, meseci koji dan otprilike. Čula sam za Brahimi Amla ulje, ali ja imam jako loša iskustva sa uljima, ricinusom konkretno, tako da nisam probala. Ovaj šampon se prodaje u militraži od 400ml na pumpicu i cena je ista kao za 200ml kada je na akciji. :)

      Избриши
  4. Ja msm da nikada neću menjati ovaj predivni šampon! Kosa od njega raste na sve strane. Jeste da mu je cena malo velika, ali se više isplai kupiti bočicu od 400ml na akciji :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tačno, bočica na pumpicu u predhodnom komentaru sam je spomenula. Upravu si skroz, fenomenalan je šampon! :)

      Избриши
  5. Zaista kosa prestaje da opada i postaje bujnija.Odličan,kao uostalom svi Vichy-jevi prozvodi.Zaljubljena sam u Vichy.

    ОдговориИзбриши

© Foxy | All rights reserved.