beauty & lifestyle

21.9.16.

Collistar Gloss Design Shock




Obožavam sjajeve za usne, a jedni od omiljenih su mi sjajevi italijanske kuće Collistar. Sofisticiran italijanski dizajn, prefinjenost, kvalitet, odlike su Collistar make up-a, kao i pristupačna cena za brend, koji pripada HE kozmetici. 



Niko kao Italijani, staro je pravilo kada su lepota i prefinjenost upitanju. Sećam se svog detinjstva i San Rema, voditeljke su uvek bile prelepe, a nikada prenapadne, uvek negovane, božanstvene. I dan danas takve su Italijanke, a italijanski stil je pravi spoj lepote i gracioznosti, sa daškom luksuza. Veliki sam poštovalac italijanskog dizajna, umetnosti i italijanskih kozmetičkih brendova. Collistar je samo jedan u nizu italijanskih brendova koje godima koristim, pored Biokapa, Davinesa, Guama... 




Collistar Gloss Design sjajevi za usne su visokokvalitetni i dobro poznati ljubiteljkama brenda. Pružaju postojanu boju, ne ralivaju se i traju veoma dugo na usnama. Ono što smatram da je po malo zapostavljeno kod nas, jeste Shock linija. Collistar Gloss Design Shock liniju pored izuzetne postojanosti, formule koja se ne razmazuje, postepeno i lagano bledi, ne uvlači se u sitne pore i bore na usnama, karakteriše i inovativni efekat punijih, usana izraženog volumena. U svojoj formuli sadrže biserne čestice, koje se božanski presijavaju, uz pomoć 3d holo efekta,  dajući usnama nestvarno izgled morske sirene. Na usnama postepeno blede, neguju usne, hidriraju i veoma su udobni za nošenje. Mogu se nanositi samostalno i preko olovke i ruža za usne. Lično, preferiram da ih nanosim samostalno, što mi puna pigmentacija formule ovih sjajeva dozvoljava. Svakim nanošenjem magija počinje. Pakovanje je od kvalitetne plastike, zlatnog čepa sa logom brenda na vrhu i zlatnim slovima ispisanim nazivom proizvoda na providnoj plastici. Nekome se možda čini previše, ali meni je sasvim dovoljan dašak luksuza koji se savršeno slaže sa formulom sjajeva.




Tajna je u četkici. Na prvi pogled četkica je ništa posebno, običan četvrtasti, pljosnati aplikator. Taj običan, četvrtasti, pljosnati aplikator je toliko dobro urađen da kupi taman onoliko sjaja koliko je potrebno, a istovremeno precizno i ravnomerno raspoređuje po usnama kao od šale. Nisu potrebni kung-fu zahvati, zaista se lako i precizno nanosi, što je kod ovakve forumule veoma bitno. Ne želim da sijam izvan linije usana, a skidanje bi narušilo puder, s obzirom da je formula postojana.






Sjajevi nam dolaze u pet nijansi, a ja posedujem dve veoma zahtevne nijanse. Nijansu 18 pink shock, koju bih opisala više kao hladnu metalih ljubičastu, prožetu srebrnim i belim metalik gliterom. Uz moj izuzetno bled ten se savršeno uklapa, verovali ili ne, čak i bez jake šminke na očima. Verujem da bi podjednako dobro stajala ženama tamnije puti, ali sa ovom nijansom treba biti zaista oprezan. Kada su zahtevne nijanse u pitanju momentalno zavolim moj avetinjski beo ten, pošto na belom platnu možete da slikate i kombinujete sve boje, po želji i afinitetu. Nijansa 23 orange shock, na prvi pogled vrišteće narandžasta nijansa prožeta zlatnim i rozikastim metalik gliterom, jedna je od onih nijansi od kojih sve žene beže glavom bez obzira. Uvek ostaje poslednja, jako loše se prodaje i može se redovno naći na sniženju na kome sam je ja i kupila. I meni, naravno, savršeno stoji. Pobrala sam zilion komplimenata noseći ovaj sjaj na usnama, uz redovno pitanje koji sjaj je u pitanju. A kada izvadim sjaj, žene se zaprepaste. Na meni deluje dosta mirnije, manje drečavo i laska mom bledom neutralnom tenu. Oba sjaja apsolutno obožavam, koristim ih i preko dana, iako bih ih svrstala u večernji make up. Bez namere da se neko naljuti, ali možda zaista jedino mi sa avetinjskim, alabaster tenom možemo ovakve kombinacije da iznesemo i u dnevnoj make up varijanti, bez da izgledamo prenapadno i kao disko kugle. Na tamnijem tenu verujem da bi sjaj više došao do izražaja, ali sve zavisi i od prirodne boje usana i ličnog ukusa i potreba. 


Zapremina:
7ml

Cena:
Iako nemam zvaničnu informaciju, mislim da ih zbog slabe prodaje Collistar povlači iz Srbije. Nedavno sam ih videla na sniženju u Jasmin pafimerijama, tako da sam sigurna da još uvek možete nabaviti svoj primerak po ceni od 1200 din, dok je puna cena 2390 din.


Da li ste koristili Collistar sjajeve za usne i kakvo je vaše iskustvo?

Da li koristite Collistar make up?

Volite li italijansku kozmetiku?



Kiss,
Mrs Foxy

Podeli:

7 коментара

  1. Colistar je bas cesto na popustu u Jasminu, tako sam kupila bas dosta njihovih stvari i skoro svime sam stvarno zadovoljna.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, često je na popustu barem 20% što je stvarno super. I ja sam zadovoljna sa svim što sam probala. Kvalitetan brend. :)

      Избриши
  2. Ja nisam tip za sjajeve. Vise volim ili labelo ili karmin. Ali ove nijanse izgledaju wow.

    ОдговориИзбриши

© Foxy | All rights reserved.