beauty & lifestyle

24.4.14.

Aura Explicit Nourishing Hair Oil Treatment



Danas vam pišem o još jednom fenomenalnom preparatu domaće kozmetičke kompanije Aura. Ovoga puta reč je tretmanu za negu kose koji u svom sastavu sadrži ulje argana. Ali ovo nije ulje, nisu ni silikoni, nemojte da vas naziv ili ambalaža zavaraju, ovo je zaista tretman.

Već dugi niz godina koristim preparate na bazi silikona, poznate kao silikonske kapi. Šta više, dugi niz godina sam koristila Aurine silikonske kapi, koje su na žalost povukli. Bile su povoljnije od konkurenata na tržištu, a jednako efikasne i učinkovite, te sam se vodila logikom zašto bez razloga da dajem više novca. To su bile kapi sa slike dole. Nema ih više, ali zato je Aura za nas napravila novi tretman, koji je, mogu vam reći, još bolji, a pročitaćete i zašto.




Šta to Aura Explicit Nourishing hair Oil Tretment čini posebnim?

Ovo nisu čisti silikoni, a nije ni čisto ulje, već idealna simbioza dva delotvorna tretmana za kosu. Dakle, ako ste želeli silikone i hranljivo ulje u jednom tretmanu, ovo je pravi izbor za vas. Meni se ta kombinacija posebno dopala, jer nisam naišla na sličnu varijantu na tržištu. Koncepcija ishrane i zaštite kose u jednom proivodu svakako zvuče idealno.

"Explicit hranljivi uljani tretman za kosu namenjen je negovanju slabe, oštećene i hemijski tretirane kose. Visok sadržaj dragocenog arganovog ulja pruža kosi potpunu regeneraciju, hidrataciju i zaštitu. Raščešljavanje kako mokre tako i suve kose je vidno olakšano. Kosa postaje svilenkasta, mekša na dodir, sjajna i lakša za oblikovanje. Ne masti kosu.



Benefiti korišćenja dragocenog arganovog ulja za negu kose su poznati od davnina. Arganovo ulje se dobija iz plodova arganovog drveta, endemične vrste koja se može naći samo u jugozapadnom Maroku i maloj oblasti Alžira. Ovo ulje bogato vitiminom E, karotenom i esencijalnim masnim kiselinama, duboko prodire u strukturu dlake, regeneriše, hidrira kosu i deluje kao moćan antioksidans.



Uputsvo za upotrebu: Nakon pranja kose, u zavisnosti od njene dužine i gustine, istisnuti 2-3 doze Explicit hranljivog uljanog tretmana za kosu na dlanove, ravnomerno naneti na još uvek vlažnu kosu i raščešljati. Ne ispirati. Za dodatnu negu i lepši izgled naneti malu količinu tretmana na suvu i po želji oblikovanu kosu."






Tretman koristim nešto više od mesec dana i tek sada se vidi po bočici da je korišćen. Izuzetno je koncentrovan i jak i nije vam potrebno više od jedne, eventualno dve doze. Na prvi pogled deluje "retko" u odnosu na silikonske kapi, ali ne mora nešto da bude gusto da bi bilo jako i učinkovito. Formula se lako razmazuje po dlanovima i ravnomerno nanosi na kosu. U prvi mah sam se zavarala i nanela 3 doze po uputstvu, što je meni, s obzirom da mi je kosa zdrava, bilo isuviše. Dakle slobodno, ako vam kosa nije oštećena, jedna doza će vam biti dovoljna.


Sam tretman prvo nanosim na mokru kosu i to radim ceo život. Naneti tretman na mokre krajeve kose idealan je način da ih sačuvate od krzanja i pucanja, posebno ukoliko se fenirate ili koristite presu. Dok je mokra, kosu lakše češljam i krajevi mi nisu umršeni. Nakon sušenja kose nanošenje polovine doze ovih kapi složi lepo frizuru i daje divan sjaj kosi. Ukoliko ne preterate sa dozom, kosa vam neće biti dodatno umašćena, već rastresita i sjajna. Najvažnije od svega, krajevi kose ostaju gipki, "ne klonu" i ne opuste se, ne deluju kao masna tvorevima, već zaista deluju zdravo kao da ste se malo pre vratili od frizera. Kosu možete i da uvijete i ostaće takva bez problema, tretman ne otežava kosu, što je veoma važno.

Sam miris tretmana je divan, mene asocira na tropske krajeve, na kombinaciju meda i ulja. Ukoliko ga nanesete na suvu kosu, miris se na kosi zadržava skoro ceo dan - divno!




Tretman u samom sastavu sadrži silikone, što možete da vidite po sastavu. Oni su nam i neophodni kao zaštita kose. Ono što izdvajam u Aurinim silikonima jeste što su lako rastvorljivi u vodi. Nisam stručnjak, ali ću sa vama podeliti jedan trik. Kada nanesete silikonske kapi, operite ruke. Ukoliko su vaše ruke sasvim čiste i ne lepe se nakon pranja običnim sapunom, silikon je kvalitetan. Zašto? Na isti način će se prilikom sledećeg pranja oprati sa vaše kose i na taj način nećete stvarati naslage silikona na vlasi koje mogu dovesti do truljenja dlake. Spolja, od silne količine silikona kosa nam deluje zdravo, ali unutra truli i to je nešto najgore što vam se može dogoditi sa lošim preparatom. Sa Aurinim tretmanom vam se to neće desiti, ruke vam se neće mastiti, ali će biti mekane nakon pranja i za to je zaslužno hranjljivo arganovo ulje.

Da li ću nastaviti da koristim ovaj tretman i u budućnosti? Da! 

Nastaviću da ga koristim iz istog razloga iz kog sam godinama koristila Aurine silikonske kapi. Preparat je odličan, čini sve što i ostali preparati ovog tipa koje ste videli kod mene na blogu, ali znatno manje košta. Ovo ne znači da nikada više neću kupiti ili koristi nešto drugo, kosa se vremenom zasiti, a mi žene volimo da menjamo i eksperimentišemo. Ovo znači da dajem primat pristupačnom, a efikasnom proizvodu na duže staze, jer nemam potrebu da rasipam novac bespotrebno. 

Zapremina:
30ml

Cena:
oko 500din

Toplo vam preporučujem da probate ovaj tretman. Delotvoran je i učinkovit, pristupačan, a trajaće vam dugo. Samo pažljivo dozirajte, dok ne nađete pravu dozu za vašu kosu sa kojom će ona zasijati u punom sjaju.

Više informacija možete naći na www.aura.co.rs

*Prva fotografija www.aura.co.rs
*Druga fotografija www.kremasica.com

*Pr uzorak


Da li ste probali novi Aurin tretman sa arganovim uljem?

Da li ste koristili i voleli njihove silikonske kapi kao ja ranije?



Kiss,
Mrs Fox

Podeli:

16 коментара

  1. Nisam ni znala da Aura ima bilo šta za kosu osim farbi. Ali sam znala za trik sa silikonima i pranjem ruku ;).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam da voliš Semi DI Lino, tako da probaj ovaj serum. Ovaj serum je "uljaniji" u odnosu na Semi Di Lino, ali mnogo lepo hrani krajeve kose. Ja sam njihove silione sa slike koristila godinama dok ih nisu povukli. Odlični su, videćeš :)

      Избриши
  2. Одговори
    1. Prava kombinacija ulja i silikona, baš je dobar. Melem je za suve krajve, a ne masti kosu ako ne pretaraš, ako preteraš sve masti :D

      Избриши
  3. Ja sam ga dugo koristila i bila sam zadovoljna,doduše bile su kao silikonske kapi sad je ovo nešto novije :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovo je kombinacija ulja i silikona. Ako si koristila dugo njihove kapi, verujem da ćeš ovi tretmanom biti jako zadovoljna :)

      Избриши
  4. Moja kosa je baš nekako jadna i ne podnosi ulja. Vrlo rijetko ih koristim a samo čitam kako su svi oduševljeni učinkom :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovo je više kombinacija ulja i silikona, b aš je tretman. Stavi malo, jednu dozu, zatim dobro razmaži dlanovima i nanesi na krajeve kose samo dok je mokra. Probaj tako trebalo bi da radi :)

      Избриши
  5. ehi dear :) thanks for your follow! I follow you back on Gfc, bloglovin and fb :)
    lets keep in touch!

    ОдговориИзбриши
  6. Kupila sam malopre, onda se setila da si ti pisala i došla da pročitam opet... :D dakle - jedva čekam sledeće pranje kose! :)

    ОдговориИзбриши
  7. Tretman he najbolji gde ga mogu kupiti

    ОдговориИзбриши

© Foxy | All rights reserved.