beauty & lifestyle

29.4.14.

Macadamia farba za kosu 6.23




Macadamia je farba za kosu od koje sam puno očekivala, poneta sjajnim utiscima sa foruma i briljantnim recenzijama. Kako se često srazmerno velikim očekivanjima, razočaramo na veliko, tako sam se i ja razočarala ovom farbom i to 2x. Da, dala sam joj dve šanse, dve različite nijanse. Ovo je šansa No 1.




Farbala sam se par meseci sa Loreal Recital Preference 6.23 Toscane  farbom za kosu, koju sam i recenzirala (klik na ime farbe). Loreal farba je odlična, najbolja farba koja se u drogerijama može naći, ali imala je jednu manu - prebrzo se ispirala. Nakon tri nedelje, ponovo sam bila zrela za farbanje, i iako mi je boja bila lepa, delovala je isprano, što mi je smetalo. U želji da probam kvalitetnu, profesionalu farbu, a uz to jako hvaljenu, rešila sam da kupim Macadamiu. Na mene je uticalo pozitivno i lepo iskustvo sa njihovim uljem za krajeve kose. To je to, mislila sam. Ovu farbu sam koristila pre oko dva i po meseca.


izrastak prirodna nijansa nivo 4 i Loreal Recital Preference 6.23 kao podloga

Izbor je pao na istu nijansu 6.23, tamno topolo čokoladno plavu. Po numeraciji 6 je tamno plava, 2 bi trebalo da označava violet (osim kod Loreala gde 2. označava biserno), a 3 zlatno. Međutim, ja sam ispala riđkasta. Na zlatkastu podlogu dobila sam čiste bakarne odsjaje, što ćete na slikama u nastavku i videti. Sama farba odgovara nivou 6 (ali samo ova nijansa) i sa te strane je sasvim ok, ali brojevi 2 i 3 nemaju pojma sa regularnom numeracijom, tako da Macadamia numeracija ostaje nepoznanica (informacija na netu nema, barem što se tiče engleskog i srpskog jezika, a predstavnici uvoznika u maloprodaji "nemaju pojma", kako su sami rekli). Riđkasti odsjaji su mi se veoma svideli, ali ono što mi se nije svidelo jeste kvalitet.





Odnos farbe i hidrogena je 1:1,5 i u prodaji imaju samo litarski Macadamia hidrogen, a kako garantuju kvalitet sa Free Limix hidrogenom 6%, čiji su takođe uvoznici, ja sam se odlučila za isti. Mućkanjem 100ml farbe i 150ml hidrogena dobijemo finu homogenu smesu od 250ml sa kojom može da se ofarba gusta kosa do ramena bez problema. Ja sam iskoristila celu farbu i imala sam i viška za pola jednog farbanja. 
Sama smesa već tokom mešanja menja svoju boju, odnosno oksidira i to u plastičnoj posudi i sa plastičnom četkom za farbanje (metal ili keramiku ni u ludilu nemojte koristii), što nikako nije dobro ni poželjno kad su farbe u pitanju.




Proizvođač nam predstavlja farbu obogaćenu hranljivim uljima, koja za vreme bojenja kose dubinski hrani vlas, puneći čistim pigmetima boje koje odlikuje profesionalni kvalitet. Farba jeste dobro pigmetovana, šta više odlično je pigmentovana, ali priča o nezi i ishrani ne pije vodu. Imam debelu dlaku i solidno gustu kosu, a ova farba ju je načisto isušila. Nakon pranja kose i ispiranja, ja sam se doslovno šokirala ćebencetom na mojoj glavi! Isušena do zla Boga, ali stvarno isušena i suva kosa i pored toga što sam nakon farbanja koristila Davines Hair Bulding pakovanje (klik na recenziju). Kako sam baš tih dana kupila Remington S 3500 presu za kosu, koju nisam od straha smela da pipnem, rešila sam da ćebence doteram do kraja. Znam da zvučim suludo, ali kako bih se umirila, morala sam kosu da doteram da makar na oko izgleda divno. Naprskala sam zaštitu od toplote, silikonske kapi i upotrebila peglu na niskoj temperaturi. Ovo je razlog zašto mi je kosa na fotografijama sjajna. Za mnoge moja kosa je tada bila zdrava, ali za mene, koja od farbanja šesticama i 6% hidrigenom očekujem svilu, dobijeni rezultat je podsećao na ćebence. Verujte mi bila je strašno isušena, na slikama je samo glanc!





Dakle, kao što možete videti na zlatkastu podlogu u nivou 6, dobila sam lepu boju takođe u nivou 6 i punu riđe-bakarnih odsjaja. Sama boja je prelepa i meni se zaista svidela, što ide u prilog Macadamia farbi. Zapremina je ergonomska, te mi se i to svidelo, ali mi se nikako nije svidelo što je kosa užasno isušena nakon farbanja. Što se ispiranja tiče, ova nijansa je za dlaku postojanija od Loreala, iako spada u rang profesionalih farbi koje odlikuje postojanost i bogatstvo pigmenta. Kosu sam oporavljala mesec dana, a onda sam se ponovo ofarbala Macadamia farbom (drugom nijansom), o kojoj ću pisati u jednoj od narednih recenzija. Hvaljenoj farbi pružila sam drugu šansu.

Zapremina farbe:
100ml

Odnos farbe i hidrogena:
1:1,5

Cena:
oko 700din za farbu i hidrogen


Ovo je odlična farba za osobe koje prirodno imaju jaku, debelu i masnu dlaku ili osobe koje farbaju samo izrastak. A kome ne smeta isušivanje, ovo je farba iz snova. Za malu cenu dobija se ogromna zapremina koja se može iskoristiti za dva farbanja kose srednje gustine dužine do ramena, ili 4x izrastka u proseku.


Kako sam joj ponovo dala šansu, nastavak sledi. Sledeća recenzija i potpuno druga nijansa su na mene ostavile totalno suprotan utisak, kao da nije reč o istom brendu farbe za kosu. 



Da li ste probali Macadamia farbe?



Kiss,
Mrs Fox

Podeli:

30 коментара

  1. E ovo sam čekala... Već sam ti i rekla da se ta isušenost i ne primećuje toliko, ali verujem da ti smeta. Meni se farba dosta dobro pokazala u prvih mesec dana posle farbanja recimo, ali sada nakon pa evo četiri meseca (koliko se uopšte nisam farbala) sam došla u fazu da mi se krajevi mrse mnogo više nego ranije, a da boja nije mrdnula iako dosta pazim šta stavljam na kosu. Meni će sledeće farbanje da bude sa skidanjem boje, tek će onda biti veselo... :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam se 2x šišala nakon Macadamie, toliko. O postojanosti druge nijanse ću tek da pišem, svaka čast na tome ni veniš mi ne bi pomogao :D
      Nakon skidanja uzmi pola nijanse tamniju farbu, sa blanš kupke ima kao luda da se ispira, ali to verovatno već znaš. Mada, blanš kupka je majka janja za Macadamiu :D

      Избриши
  2. Meni uvek tako - to sto svi hvale, mene razocara :) A i ova Makadamija vise i iz pastete iskace..
    Ja sam se posle 2 meseca eksperimentisanja sa smedjim opet vratila u moju "duboku crvenu"..sad jos dva meseca oporavka pa isprobavam Biokap

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zar nisi rekla da nisi dirala crvenu? Dakle, đavo ti nije dao mira :D
      A iskočiće ti uskoro još jedna Macadamia, a onda pišem Biokap ponovo. Vratila sam se Biokap farbama, najbolje su! :*

      Избриши
    2. Uglavnom pustala da se ispere, pravila prelive od preostalih farbi, isprobavala kolor sampone i onda se iznervirala :)))
      Sve da te pitam (posto se ne razumem)- ako je 6 tamno plava, kako je 6.60 duboka crvena (i sve ostale farbe su mi bile ili 666 ili 645) ?

      Избриши
    3. 6 je nivo, znači visina/svetlina boje u prirodi. Tvoju boju kose nemaš u prirodi, jedini koji se smatraju izuzecima su riđokosi i to se po novou vodi kao plava nivo 7 ili svetlo plava nivo 8 pa posle iza brojevi koji označavaju odsjaje. Kod tebe je kosa svetla kao prirodna šestica, ali crvena jer je kod broja 6.60, prva šestica nivo svetline ravan prirodno tamno plavoj, druga šestica označava mahagoni, a 0 je neutralan. U drugom slučaju 666 osnovni ton tamno plavi, druga šestica podton mahagoni, treća šestica odsjaj mahagoni. Treći primer 645, nivo u visini šestice tamno plav, podton bakarni, odsjaj crveni i ta bi trebalo da je najsvetlija i najdrečavija. Pisaću o tome, ovako sam konfuzna, ali onovni ton, podton i odsjaj :D

      Избриши
  3. Bas mi je zao sto ti je kosa posle ove farbe bila suva. Znam koliko ulazes u kosu,koja ti zaista izgleda fantasticno. Nisam probala Macadamia farbe,iskrena da budem i ne zelim. Sa nestrpljenjem ocekujem nastavak. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti :) Stvarno se trudim i onda kada me farba zezne grr :)
      Macadamia farbama ne prilazi, ni iz daleka!!! Uskoro će nastavak, nastavak je nekada bolji od prvog dela :D :D :D

      Избриши
  4. Bas mi je drago da si napisala ovu recenziju, jer sam bas zelela da probam njihove farbe.. Ja se inace farban samo garnier farbama, jer mi je kosa meka i savrsena posle farbanja..Mislila sam da je i ova takva, ali ne zelim da eksperimentisem.. Bas me zanima nastavak :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nemoj nikako onda Macadamiu, mnogo je agresivnija od Garniera. Meni se baš to što obećavaju negovanu kosu u celoj priči, a nege nema nije svidelo. Nastavak sledi uskoro-obećavam :)

      Избриши
  5. Odlicna recenzija zaista, obuhvatila si dosta cinjenica koje su stvarno bitne ko zeli da se opredeli za odredjenu nijansu da zna prema kom broju da se orjentise. Citala sam iskustva vezana za plave nijanse i takodje su nosile isti utisak kao sto je sada tvoj, niko nije bio zadovoljan negom, i svima je kosa izgledala kao slama, kod plave je to mnogo izrazenije. Mana jeste ta sto prodaju hidrogen samo od litar, znam da je namenjena profesionalnoj upotrebi ali kada vec postoje setovi drugih proizvoda u manjim militrazama mogli su i to da naprave. Meni je nijansa lepa koju si odabrala vidi se da je izjednacena od korena do vrha, nije sarena, ali ako farba sama po sebi deluje agresivno na dlaku u smislu da kosa izgleda vidno osteceno (ucebano) onda je bolje koristiti neki drugi brend. Moja drugarica ima slicnu boju kao ti, tj farba se u takve nijanse i znam da uvek kupuje Wellaton, ja ih nisam koristila i ne mogu precizno da kazem kako deluju.
    Cekam nastavak... :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti draga moja Marina :*
      Kako vreme prolazi ova farba je sve manje i manje hvaljena po blogovima, i dobro si primetila, na kraju svi dolazimo do istog zaključka da nam je kosa kao slama. Mana jeste hodrigen od 1l, jer ko se farba prvi put kao ja ne isplati mu se da kupi hidrogena za 10 narednih farbanja, a pri tome ne zna da li će mu trebati ili ne. Meni je baš dobrano isušila kosu, sa obzirom da mi je kosa zdrava i mekana bila sam u čudu. Wellaton sam probala i nisam bila zadovoljna, u sedmice stavljaju 9% hidrogena, ali makar napisu procenat za razliku od drugih. Ono što je bilo super od Welle, kod nas su ukinuli, Wella Safira farbu :)

      Избриши
  6. Ne znam za farbu, nisam je probala, ali moram da napišem mali off topic (da se nadovežem na tvoje iskustvo) - prodavačice u njihovoj prodavnici u 29. novembra su baš neljubazne (ili pojma nemaju ni o čemu) - šta god ih pitam, njihov odgovor je "ne znam", "nama uglavnom dolaze profesionalci koji znaju šta im treba" itd.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ti i ja kupujemo u istoj radnji izgleda, jer i ja sam kupila u radnji u 29.novembra. Čak sam i istu smenu radnica zakačila sudeću po odgovoru "ne znam, kupuju profi frizeri". Sve u svemu strašno! A tek ono neonsko svetlo na kome čovek ništa ne vidi, a kad hoćeš da približiš prozoru ili izađeš na dnevno svetlo kao da hoćeš da ukradeš onu kartu sa uzorcima boje. Mislim kome treba Macadamia karta realno? Doduše, možda nekim frizerima, ima nas raznih :)

      Избриши
  7. Neeee, bas sam se razocarala sad sa ovim farbama, a planirala sam da ih uzmem za sledece farbanje :/ Sad moram da se bacim u potragu za nekom drugom cruelty free farbom :) Jedva cekam nastavak, bas me zanima koju si sledecu nijansu uzela :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uzmi Biokap, cruelty free 100% i moja omiljena farba, pisala o njoj i vratila sam joj se, tako da ću pisati ponovo. Jeste skuplja od Macadamie i sličnih, ali makar znaš zašto i znaš šta plaćaš, jer farba je prirodna i nema ni jedan od ozloglašenih sastojaka u sebi. Pišem uskoro novu nijansu, to je bilo potpuno novo iskustvo, kao da sam drugi brend uzela, a ne Macadamiu :)

      Избриши
    2. Hvala na savetu :) Cekam sledecu tvoju recenziju pa ce pasti odluka :) Pozzic

      Избриши
    3. Nema na čemu :) Recenzju pišem sutra, obećavam :)

      Избриши
  8. Ahhh, šteta ./ Meno je frizerka preporučila ove boje ali nisam sad sigurna nakon ove recenzije :/
    Moram ipak prokomentirati kako ti je divna kosa, jako se sjaji i super mi je nijnsa:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nemoj!!! Nemoj!!! Nemoj!!!
      Nemoj ni slučajno, bićeš razočarana i skuvaće ti kosu, isušiće je načisto. Hvala ti na komplimentu, kosa mi jeste izgledala divno taj dan, ali to su silikoni i glanc bukvalno. Ja volim da mi tako izgleda i bez prese i trista preparata, jer je opsesivno negujem i u svakom smislu ulažem u nju :)

      Избриши
  9. Inače obožavam Macadamia proizvode za negu, ali srećom ovo nisam probala, ne mogu da zamislim na šta bi mi ličila kosa koja je inače tanka i suva. :O Hvala ti na recenziji, možda bih je u nekom momentu uzela da izjednačim krajeve i gornji deo kose, ali nakon ovog, sigurno neću.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na čemu :)
      Moj savet je nemoj, isušiće ti kosu, većina blogerki u zadnje vreme ima isto iskustvo. I ja sam bila oduševljena Macadamia uljem, ali farba je haos. Druga nijansa je potpuno druga priča, neverovatno :)

      Избриши
  10. Ja sam konacno nakon vise eksperimentata dobila svoju boju kose sa Syoss 3.1. Zapravo ofarbacu se jos jednom za 15-tak dana i to Biokap 4.0 jer je ta 4 u rangu trojke i adio farbanje pustam opet svoju. Tjeme mi burno reaguje na farbe, sve me nesto svrbucka, imam i par krastica, bas sam se zabrinula. Brahmi i ricinus su pomogli, stavljam ih sad pred svako pranje.
    I jako ti je lijepa kosa, stilizovana ili ne, ali fino se sjaji.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno, trudim se oko kose, to mi je pasija :)
      Koju si Biokap farbu uzela Nutricolor ili Delicato? Ja sam koristila Delicato, pisala o njoj, na kratko me razočara, da bih joj se prošli mesec ponovo vratila. I najbolja je od svih koje sam u životu probala, a nisam probala malo. Jedva čekam tvoje utiske :)

      Избриши
  11. Pokusavas da izvuces moju boju? :) Cini mi se da je moja Free Limix 6.23 Dark CHocolate Blond. Probaj. Bas volim ova pakovanja od 100ml, dugo traju i isplativa su. Jedino sam ja zamenila free limix hidrogen sa lilijevim za 60 dinara jer je isti, osim naravno mirisa kod FL.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je tvoja boja prelepa, ali ja sam se navikla na zlatni odsjaj. Vratila sam se ponovo Biokapu, pa videću na duže staze kako ću. Ja sam pusto žensko, volim da eksperimentišem :D

      Избриши
  12. Eh ako kosa bude jako isušena nakon farbanja ja ju niti ne zelim probati :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bude jako išušena sa ovom nijansom, ne bih ti je savetovala iskreno :)

      Избриши
  13. Ja ću se prebaciti na Macadamia masku i ulje za kosu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ulje sam probala i ono je odlično, masku nisam probala tako da ne mogu da komentarišem. Čekam tvoje utiske :)

      Избриши

© Foxy | All rights reserved.