beauty & lifestyle

13.2.17.

La Roche-Posay micelarna voda Ultra - reaktivna koža





Inovacija iz laboratorija kompanije La Roche-Posay je prva micelarna voda testirana na osobama sa reaktivnom kožom! Bockanje, zatezanje, svrab, osećaj topline, žarenja, crvenilo, predstavljaju tipove reaktivnosti, koji se manifestuju kod osoba sa osetljivom kožom. Do sada su čišćenje osetljive kože i uklanjanje make up-a bili pravi izazovi. Ali, zahvaljujući kompaniji La Roche-Posay, izazov čišćenja osetljive kože je prošlost.

Ni malo nije lako biti vlasnica osetljive kože. Divan ten poput alabastera donosi mi konstantne muke, a kako godine prolaze čini mi se da mi je sve teže. Malog podsećanja radi, moja koža je izuzetno svetla (bleda), veoma osetljiva, tanka, normalna po tipu, ali od pre par meseci i izuzetno dehidrirana.

Postoje tri uzroka reaktivnosti i ja se pronalazim u svakom: 
- koža mi burno reaguje na spoljne faktore sredine: toplota, hladnoća, vetar, suce,
- kontaktne prirode: ukoliko upotrebim sastojak koji moja koža ne podnosi, veoma burno reagujem. Prašak za veš, sapun, gel sa tuširanje, sredstva za skidanje šminke, maske za lice, pa čak i make up mogu prouzrokovati veoma burnu reakciju u vidu crvenila i žarenja na mom licu.
- vaskularne prirode: zidovi krvnih sudova su oslabljeni pod uticajem određenih spoljnih faktora poput temperaturnih promena ili unutrašnjih faktora poput konzumacije začinjene hrane ili alkohola. Ne mogu ništa da sakrijem, koža mog lica je pravi cinkaroš, uvek me oda.

Složićete se da je negovati ovakav tip kože zaista izuzetno teško.




Upotreba adekvatnog sredstva za skidanje šminke i čišćenje lica prvi je i najvažniji korak u adekvatnoj nezi lica. Ukoliko vam sredstvo za skidanje šminke i čišćenje lica iritira i isušuje kožu, nijedna krema neće moći u potpunosti da ispuni svoje dejstvo i vi naravno nećete biti zadovoljni efektom. 

Godinama koristim micelarne vode, isprobala sam većinu na tržištu i zadržala se na korišćenju jedne, ali prevashodno u svojstvu tonika (što i jeste jedna od namena te micelarne vode). Već sam se pomirila sa činjenicom da su sve, ali apsolutno sve micelarne vode koje odlično skidaju šminku, za moje lice isuviše agresivne. Odmah nakon skidanja šminke javio bi mi se osećaj peckanja, a potom crvenilo na celom licu, najviše na obrazima i u predelu oko očiju. Baš tamno gde mi je micelarna najpotrebnija za skidanje šminke, u predelu oko očiju, situacija je najtragičnija - moja nežna, tanka koža u tom predelu bivala je crvena, pekla je do iznemoglosti da nisam mogla ni da namažem kremu. Zbog svega navedenog, pribegavala sam skidanju šminke kvalitetnim sapunima na bazi glicerina. Mnogi tvrde da sapuni isušuju kožu, i da, delimično su u pravu, iako postoje sapuni koji ne isušuju kožu. Meni je koža daleko manje bila iziritirana kada bih koristila sapun umesto pojedinih micelarnih.




Početkom godine ukazala mi se prilika da premijerno testiram novu La Roche-Posay Ultra micelarnu vodu namenjenu reaktivnoj koži. Moram vam priznati da nisam gajila velike nade uopšte, "još jedna blaga micelarna", pomisla sam. Tešila me je činjenica da je u pitanju La Roche-Posay, jedan od dva meni omiljenija brenda, što moji čitaoci dobro znaju. Nedostatak dodatnih informacija o samom proizvodu na internetu predstavljao je dodatni izazov. 

Pakovanje od 400ml je veoma ekonomično, a sam miris me asocira na sredstvo za pranje kontaktnih sočiva koje sam nekada koristila. Miris nije neprijatan, više bih ga opisala kao medicinski. Nakon prvog korišćenja ostala sam bez teksta, mislila sam da je puka slučajnost u pitanju i činjenica da sam tog dana nosila veoma blag make up - nisam mogla da poverujem da je ova vodica zaista tako efikasna. Nastavila sam redovno da koristim micelarnu, a ona je polagala test za testom. Savršeno skida večernju tešku šminku, čak i pojedine vodootporne formule i to samo u par poteza. Pošteno rečeno, za skidanje dnevnog make up-a potreba su mi tri tupfera, po jedan za svako oko i jedan za lice, dok za skidanje večernje šminke upotrebim pet tupfera. Sve zavisi od boja i pigmenta senki koje koristim, pošto svi znamo da je pojedine nijanse i pigmente teže skinuti od drugih.






Dakle, nema potrebe da trljate, natapate trepavice, dovoljno je samo da lagamo prebrišete tupferom. Na slici vidite trag od karmina, maskare i pudera, a na trećoj slici se vidi da sam sve skinula u jednom potezu. Pogledajte dobro trag na tupferu i mojoj ruci. Da sam trljala, fleke od karmina, maskare i pudera bile bi razmazane kompletno na tupferu, a ne bi bile ovako solidno ravnomerno raspoređene ,što ukazuje na jedan potez. Koža mi nije crvena, što je dokaz da nisam trljala prilikom skidanja. Naravno, ne mogu da garantujem da će apsolutno sve formule skidati besprekorno, to bi ipak bilo isuviše. Ono što mogu da garantujem je da je višestruko efikasnija od trenutno najpoznatije micelarne vode na tržištu, a znatno blaža i od formule iste poznate micelarne vode namenjene osetljivoj koži.

Koža mi je nakon skidanja šminke čista, bez trunke nečistoća, bez osećaja zatezanja i peckanja, a crvenilu nema ni traga! Oči mi nisu ni malo iziritirane, a ukoliko malo micelarne vode dospe u oko, osećaj je jednak kao da sam upotrebila fiziološki rastvor. Ovaj segment uvek posebno naglašavam, kao neko ko je godinama nosio kontaktna sočiva.

"Kao da sam se umila čistom vodom" najbolji je opis doživljaja nakon korišćenja La Roche-Posay Ultra micelarne vode namenjene reaktivnoj koži. 

Najveći paradoks jeste činjenica da nakon skidanja šminke ovom micelarnom vodom ja po prvi put u životu nemam potrebu da se umijem! Jedna sam od onih koje, iako znaju da ne treba, da nema potrebe, uvek umivaju lice nakon skidanja šminke. Mislila sam da je to stvar navike, a sada sam shvatila da su ostale micelarne vode na mojoj koži ostavljale mikrofilm, koji sam ja morala da uklonim. Sa La Roche-Posay micelarnom vodom osećaj na koži je neverovatno prijatan, pravi osećaj čistoće.

Za kraj vam moram reći da je ova micelarna voda bila moj spas proteklih zimskih meseci. Čini mi se da je moja koža veoma burno reagovala ove zime, što nije ni čudno sa obzirom da se od prošlog leta borim sa dehidriranom kožom. Stanje se popravi, a potom je dovoljno da izađem samo jednom na jak vetar i idemo iz početka (da ne zaboravim grejanje itd). Čak ni suvu, zetegnutu kožu, koja se ljušti i pecka, ova micelarna voda nije iritirala. 

Inovacija - obično inovacija u kozmetici znači pojavu potpuno nove linije proizvoda ili usavršavanje već postojeće linije, što uglavnom ne bude neko epohalno dostignuće.

La Roche-Posay micelarna voda Ultra namenjena reaktivnoj koži zaista jeste epohalno dostignuće na polju micelarnih voda. Smatram da če pomeriti granice dosadašnjeg poimanja micelarne vode, a konkurentima zadati ozbiljan zadatak.


Bez sapuna. Bez veštačkih boja. Bez alkohola. Bez parabena!


Sastav:
AQUA / WATER; GLYCERIN; PEG-7 CAPRYLIC/CAPRIC; GLYCERIDES; POLOXAMER 124; POLOXAMER 184; PEG-6CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES; POLYSORBATE 80; DISODIUM; EDTA; BHT; MYRTRIMONIUM BROMIDE


Zapremina:
200ml/400ml


Cena:
200ml - 1131din u Lilly apotekama
400ml - 1623din u Lilly apotekama

Proizvod je dosupan od ove sedmice.


Darivanje!

Pošto sam istinski oduševljena La Roche-Posay Ultra micelarnom vodom namenjenom reaktivnoj koži, jedva sam dočekala da se pojavi u apotekama kako bih mogla da obradujem, a nadam se i jednako oduševim, neku od mojih čitateljki. Na poklon vam darujem jednu micelarnu vodu od 400ml! Pravila darivanja: darivanje je otvoreno za sve čitaoce iz ex-Yu zemalja, a da biste učestvovali u darivanju morate biti čitalac bloga, odnosno pratiti blog putem facebook/instagram profila, u komentaru ostaviti ime i prezime pod kojim me pratite, kao i kontakt e-mail adresu. Potrebno je i da odgovorite na pitanje da li koristite La Roche-Posay kozmetiku i koji je vaš omiljeni LRP proizvod. Dobitnika bira kao i do sada Mr Random.org, troškove poštarine kao i uvek snosim ja. Igramo se narednih sedam dana, dakle do 20.02 u ponoć. Dobitnika ću izvući i objaviti u toku narednog dana. Srećno!



Kiss.
Mrs Foxy

Podeli:

100 коментара

  1. Pratim na fb (Tamara Varović), mail: tvarovic@gmail.com

    Od LRP proizvoda koristila sam samo hidratantnu kremu ljeti i bila sam vrlo zadovoljna :)

    ОдговориИзбриши
  2. Katarina Kojović
    Kajakej33@gmail.com
    Insta @kajakej

    ОдговориИзбриши
  3. Fb Dragica Vukomanovic
    Ins @dragce86
    Email: dragicavukomanovic@yahoo.com
    Koristila sam LIPIKAR Baume AP+ u trudnoci, deluje protiv suvoce koze, vraca kozi lipide, odlicna za kozu sklonu atopskom dermatitisu.

    ОдговориИзбриши
  4. Facebook: Marija Cvetković
    Instagram: @marijaaaac
    marija_kap@hotmail.com
    Omiljeni proizvod EFFACLAR DUO[+]

    ОдговориИзбриши
  5. Marijana Šimić
    Upravo takvu svoju kožu osjetljivu ,sklonu crvenilu i zatezanju liječim sa LRP Cicaplast Baume B5,ma dobar je predobar.Ako ga nisi isprobala ,obavezno ga isprobaj. Obožavam LRP. Pratim te na Bloglovinu - Marijana Šimić , Instagramu -@marijanavp, Facebooku - Marijana Šimić mail: marijanavp@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  6. Teodora Ljubić
    Na instagramu te pratim kao teodorica0809 a takođe sam i prijavljena na blog. Imam osetljivu kožu mešovitog tipa. Od LRP koristim Effaclar Duo+ i balzam za usne i verna sam im duže vreme. Radujem se da probam i micelarnu vodu.
    Mail: teodorina.posta@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  7. FB kao Sandra Lović i na instagramu pod istim imenom
    lovicsandra2@gmail.com
    Koristim vec duze vreme penusavi gel za ciscenje koze ,potpuno je neutralan i odlican da ga mogu koristiti i bebe kao. I zene za intimnu negu.Naravno i za ostale delove tela i lice.I koeistim kremu za regeneraciju koze kod poderotina,posekotina ,zuljeva... Do sada se pokazala kao jako dobra.

    ОдговориИзбриши
  8. Fb Tamara Tara Ristovic
    Inst tarica88
    tarica88@gmail.com
    Koristim njihovu kremu hydreane legere i baaaas sam zadovoljna :)

    ОдговориИзбриши
  9. Omiljeni LRP proizvod mi je krema Hydreane riche, bez nje ne cekam zimu.
    Prethodna micelarna mi se nije dopala ali ovaj post me bas zainteresovao, mislim da cu i ovoj novoj dati sansu.
    fb: Tijana Gazdic
    inst: tijanagazdic
    andjelkovic.tijana@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  10. U Cicaplast baume B5 uživaju sve bebe u našoj kući, i velike i male. Sve preporuke.
    FB Olivera Babić
    IG @babicolivera
    e-mail:olivera499@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  11. Fb.Tatjana Petrovic,tatjanariba@gmail.com.Kozmetika vam je odlicna Hidreane riche mi je jedna od omiljenih,a rado bih probala ovu miceralnu,sigurna sam da bi mi odgovarala.

    ОдговориИзбриши
  12. FB: Jasmina Sukalić, Instagram: jasmina.sukalić, Mail: jsukalic@gmail.com

    Koristim njihovu staru micelarnu, s koj sam jako zadovoljna, bilo bi super isprobati i ovu

    ОдговориИзбриши
  13. FB Zorica Djurdjevic
    instagram @zokamiki.djurdjevic
    mail zokamiki.djurdjevic@gmail.com
    Nisam probala nista od ove kozmetike, ali bih volela. :)

    ОдговориИзбриши
  14. Ne koristim ovu kozmetiku, ali čujem da je dobra i želela bih da probam. ☺️
    Fb:Катрина Ђурђевић
    Instagram:@djurdjevickatarina
    E-mail:katarina.djurdjevic82@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  15. Fb-Slavica Milovanovic
    inst-slavicamilovanovic
    slavica.milovanovic1968@gmail.com
    Effaclar Duo +.....volela bih micelarnu da isprobam ♡

    ОдговориИзбриши
  16. Koristila sam Lipikar Baume AP+,koji se odlicno pokaza za regeneraciju suve koze.
    FB - Marija Ilic
    masacz48@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  17. Na fb pratim kao Petrov Sonja,a na instagramu @velickovicsonja.
    Deci koristim uljanu kupku i mazalicu za telo,zbog atopijskog dermatitisa,a ono sto je meni,jedino,pomoglo,za ispucale,krvave ruke od hladnoce,vetra,haldne vode...jeste cicaplast mains kremica...FANTASTICNA JE

    ОдговориИзбриши
  18. e mail velickovicsonja3@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  19. Meni je i njihova stara verzija micelarne jedna od najboljih koje sam probala. Baš me zanima ta nova sad :D

    FB: Nikolina Dragojević
    IG: nikolina_recommends
    mail: nikolincheto@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  20. FB: Jelena Djurdjevic
    Instagram: likicaiam
    jelenadjurdjevic90@yahoo.com
    Koristim BB kremu

    ОдговориИзбриши
  21. Fb: Stefana Djordjevic
    Insta: stefana64
    e-mail: stefana6410@gmail.com
    Nisam probala nijedan LRP proizvod ali bih zaista volela jer imam osetljivu kozu.
    Veliki pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  22. Fb - Jelena Vukadinovic
    Instagram - vukadinovicjelena
    jecavukadinovic@gmail.com
    Nisam koristila nista od LRP kozmetike. Imam osetljivu kozu i volela bih da probam ovu micelarnu vodu.

    ОдговориИзбриши
  23. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  24. FB-Jelena Milovanovic
    Moj omiljeni proizvod je Hydreane BB Cream. Mada,ima ih jos. :-)
    jeca76@mts.rs
    Hvala,puno.

    ОдговориИзбриши
  25. Pratim te svuda,odavno. :)
    Nemam omiljeni proizvod jer sam probala samo dva i to u periodu kada su mi hormoni ludeli pa sam imala mnogo problema sa licem,uglavnom gel za umivanje mi je pomogao krema ne baš,ali ok.
    emilija.ema82@gmail.com

    Pozdrav! :*

    ОдговориИзбриши
  26. Nisam nikad koristila ništa od LRP.
    Pratim te na FB kao Slavica Babić i na instagramu kao ljubicastvena.93
    FB: slavicababic993@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  27. Fb Rimoldi Marija
    Jako volim LRP kozmetiku jer odgovara mojoj osjetljivoj koži
    Omiljen LRP proizvod mi je CICAPLAST
    BAUME B5 SPF50

    rimoldimarija@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  28. Toleriane Ultra Fluide (za sada :)
    FB: Alba Graeca
    e-mail: albagraeca@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  29. FB Jasmina Blazic Stosic
    jassminast@gmail.com
    Sve njihovo sto sam koristila je odlicno i prija mojoj osetljivoj kozi . Omiljeno Effaclar Duo (+)

    ОдговориИзбриши
  30. Obožavam LRP!
    Cicaplast balzam za kožu, za usne, krema za ruke.
    Hydraphase Intense , Hydreane...
    Sve su to proizvodi koje koristim i koji su kao stvoreni za moju kožu.
    Trenutačno još ima njihovu prvu univerzalnu micelarnu otopinu i koristim Hydreane riche!

    Pizeta Suzana
    suz.pizeta@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  31. Još uvek nisam ništa koristila od LRP brenda :)
    FB: Ксенија Алексић
    Instagram: karminisanjee
    karminisanje@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  32. Jos uvek nisam nista koristila.
    Fb: Kristina Doživotno
    Ig: kristinadjokic1
    kristinadjokicesn@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  33. Ja nemam toliko osetljivu kožu, pa mi je i njihova Sensitive Skin micelarna bila odlična, ali obema zameram PEG sastojke, zbog čega joj se nisam vraćala :/

    ОдговориИзбриши
  34. Fb: Jovana Ivanovic
    Koristim proizvode iz Effaclar kolekcije, ali mi je Effaclar duo+ krema omiljena.

    ОдговориИзбриши
  35. Meni je effeclar duo bila odlična
    FB- Наташа Видојевић
    ama.natalija.bre@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  36. Fb: Katarina Kaća Borić

    E-mail: katarinaboric51@gmail.com

    Od LRP kozemtike sam koristila tri proizvoda - iz EFFACLAR DUO (+) KOLEKCIJE..i ja sam prezadovoljna! Odlični su za moju kožu...preporuka od SRCA!

    ОдговориИзбриши
  37. Pratim na FB pod imenom Sandra Jovicevic, na instagramu pod nadimkom pitch blaqk. :)
    Email mi je: sandra.s.jovicevic@gmail.com
    Od LRP proizvoda koristim svakodnevno njihovu efaclar duo + kolekciju, tj. kombinaciju gela za ciscenje lica i kremice protiv nepravilnosti lica. Znam kako je imati problematicnu, a u isto vreme i dehidriranu kozu, ponekad pravi pakao za negu, ali LRP nekako uspeva da je dovede u red. :)

    ОдговориИзбриши
  38. Meni je Effaclar Duo + kolekcija super, i bas mi odgovara <3
    FB Biljana Perisic
    Instagram: miss_bilyana
    Email: perisic.biljana@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  39. Nazalost, nisam probala nista od La Roche Posay kozmetike, a volela bih isprobati ovu micelarnu vodu... Napisali ste odlicnu recenziju.
    Fb Joka Vukomanovic
    email: jokicevic67@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  40. Effaclar Duo za sad
    Fb Angela Kis
    instagram angieangela81
    3281angie@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  41. Ne koristim nista jos uvek, imam vrlo suvu i osteljivu kozu tako da mislim da bi mi voda bas odgovarala :)
    Pratim vas na FB Jelena Rakicevic
    jelenarakicevic92@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  42. Nisam jos uvek koristila. Milana Glavan. milanaglavan@ymail.com

    ОдговориИзбриши
  43. Pratim na Fb - Jelena Mitrovic, inst.mi je, nazalost, umro. ��
    Inace, imam par proizvoda koje jako volim, pa neka bude Effaclar duo + Unifiant.
    Mail jecaveca@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  44. Aleksandra Radivojev
    aradiwojew@gmail.com
    Nisam do sada koristila nista od ove kozmetike ali bih volela da probam :)

    ОдговориИзбриши
  45. Fb Nevena Jovanovic, Inst @smehuljica88
    mail: nevena88jovanovic@yahoo.com
    Trenutno ne koristim nista od LRP ali sam probala dosta njihovih proizvoda: Lipikar melko za telo, Toleriane riche Hydreane Riche,Rosaliac rich, koju sam cak tražila prijatelju da mi kupi u Parizu zato sto je nije bilo na nasem tržistu. Takođe klinci imaju atopicnu kozu tako da za njihovu negu koristim Lipikar ap+ i Syndet kupku. Volim njihove prizvode

    ОдговориИзбриши
  46. Pratim te pod imenom Ivana Šumanac, ivana.jakovljevic993@gmail.com
    A omiljeni njihov proizvod mi je LRP BB krem

    ОдговориИзбриши
  47. fb Marina Suncica
    mail marina84makeup@gmail.com
    Najbolji mi je effeclar duo bio ...bas sam uzivala mackajuci ga ,mnogo mi je prijao
    Pozz

    ОдговориИзбриши
  48. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  49. Pratim na fb, Teodora Bradic. Mejl: teodorabradic96@gmail.com
    Nisam do sad koristila ovu kozmetiku. ��

    ОдговориИзбриши
  50. Pratim na fb pod svojim imenom, Vesna Matic .
    vesnamatic27(at)gmail.com
    Mislim da nema proizvoda LRP koji nisam probala, naravno u skladu sa svojim godinama i potrebama koze lica i tela :). Hydreane Light i BB krema - odlicne, premda je BB krema nedovoljno matirajuca za moj tip koze.Redermic R sa retinolom - odlican, savrseno se pokazao :). Toleriane Teint mousse i kompaktni puder - oslicni ! Sinu je dosta pomogao Effaclar gel za umivanje i krema u borbi protiv bubuljica . Suprug je koristio Kerium DS u borbi protiv seboreicnog dermatitisa i bio je relativno zadovoljan, s obzirom na (ne)resivost tog problema :( ...Ali moj favorit je upravo micelarna voda koju godinama koristim sa manjim prekidima i kojoj se uvek ponovo vracam :) .
    P.S. Zaboravih i sredstva za suncanje :) ...

    ОдговориИзбриши
  51. Pratim na fb kao Danijela Bekcic, instagram profil nemam,
    mail nela_bekcic@yahoo.com
    Nisam imala priliku da koristim LRP kozmetiku :* <3

    ОдговориИзбриши
  52. Pozdrav,na fb te pratim kao Milica Obradovic
    obradovicmilica@mail.com
    Volim LRP kozmetiku,trenutno koristim effaclar duo i toleriane teint mousse.

    ОдговориИзбриши
  53. fb Maja Novi
    sunceko258@gmail.com
    Jako volim LRP proizvode i često ih koristim.
    Najdraži njihov proizvod mi je termalna voda jer fino smiri i nahrani kožu

    ОдговориИзбриши
  54. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  55. fb Svjetlana Rimoldi
    svjetlanarimoldi@yahoo.com
    Volim i koristim La Roche Posay proizovode a najdraži mi je lrp duo + unifiant

    ОдговориИзбриши
  56. Anchipobgd@gmail.com
    Pratim te na Fejsu kao Anita Popovic, a i preko maila dobijam postove.
    Super recenzija i bas me je zainteresovala. Od LRP-a sam najvise koristila Athelios kreme za suncanje, svake godine, vec pet sest godina ih redovno koristim.

    ОдговориИзбриши
  57. Dosad sam probala testere al miceralnu vodu bih bas volela da probam
    Fb Irena Kis
    kissiren6251@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  58. LRP su proizvodi kojima neizmerno verujem, a moj favorit je Cicaplast Baume B5, savršena krema bez koje ne polazim na put, bilo leti, bilo zimi!
    Verujem da je i ova micelarna voda savršenog kvaliteta, i baš bih volela da je probam!
    :D :D :D

    fb Jasmina Makuljević
    jassm23@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  59. Nisam jos uvijek probala LRP a svi hvale tu kozmetiku :). Bas zato sam i svratila da procitam tekst o njihovoj micelarnoj. :)

    FB - Драгана Палачковиц
    dragana_palackovic@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  60. Omiljeni proizvod : redermic R
    Facebook : bojana petkovic
    mail:upwardstar@gmail.com

    ОдговориИзбриши

© Foxy | All rights reserved.