beauty & lifestyle

16.11.16.

Život na prvom mestu!




Tokom 2015. godine u Beogradu je u saobraćajnim nezgodama izgubljen 101 život, dok je 6.262 osobe teže i lakše povređeno. Da li ste se nekada, ako ste seli za volan pod dejstvom alkohola, telefonirali u toku vožnje ili pak prekoračili dozvoljenu brzinu, zapitali da li biste deo ove užasne statistike mogli postati i vi ili neko vama drag?


Postoji mnogo stvari koje nam ugrožavaju život u savremenom svetu i često smo u prilici da čujemo - pušenje je štetno, alkohol, nezdrava hrana, sunčanje bez zaštite, nedostatak fizičke aktivnosti... Ako se odlučimo za te hazarde, ugrozićemo sopstveno zdravlje, dok sedanjem u automobil pod dejstvom alkohola ili nepoštovanjem saobraćajnih propisa, uzimamo oružje u ruke i ugrožavamo ne samo sebe, već i svoje saputnike, druge vozače, pešake. Zbog toga su i višestruko veće naša obaveza da se pridržavamo pravila u saobraćaju i odgovornost da utičimo na sve u našoj okolini.




Već 26 godina se svakog 20. novembra širom sveta obeležava Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, a Savet za bezbednost saobraćaja Grada Beograda će ove godine, po prvi put na nivou grada, obeležiti ovaj dan.

Gradski menadžer Goran Vesić je tim povodom izjavio da je cilj obeležavanja Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda pre svega odavanje pošte poginulima u saobraćaju i pokazivanje solidarnosti sa porodicama žrtava. Pored toga, obeležavanje Dana sećanja pruža mogućnost da se javnosti skrene pažnja na obim i težinu posledica, ali i na aktivnosti koje se preduzimaju u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda u Beogradu. 




Posebna počast će ove godine biti odata službama koje prve stižu na mesto nezgode, spašavaju živote, otklanjaju posledice saobraćajnih nezgoda i utiču na javnost da prepozna težinu posledica saobraćajnih nezgoda.

Naš mali doprinos može da bude da se mi sami, ali i naši najbliži, pridržavamo saobraćajnih propisa i da ni jedne jedine sekunde ne dozvolimo da nas trenutak slabosti, nezainteresovanosti, nestrpljivosti ili žurbe pretvori u samoubice ili ubice. Jer - život je na prvom mestu!



Kiss,
Mrs Foxy

Podeli:

1 коментар

  1. Potpisujem sve! Ako svako od nas bude pazio kako se ponaša u saobraćaju, biće mnogo manje poginulih.

    ОдговориИзбриши

© Foxy | All rights reserved.