beauty & lifestyle

16.11.14.

Vichy Liftactive Supreme - uporedna recenzija




Potpuna inovacija iz laboratorija Vichy je prva dnevna krema koja klinički dokazano deluje na proces starenja kože na dnevnom nivou - Vichy Liftactive Supreme. Pored osnovnih informacija o ovoj kremi i mojih ličnih impresija, u ovoj recenziji imaćete posebnu čast da pročitate i iskustvo moje drage koleginice Martine, autorke bloga Dear Skin.

Kako zapravo primećujemo svakodnevne znake starenja?

Ujutru se probudimo sveži i odmorni, bez podočnjaka i fleka, naša koža je jedra i blistava. Uveče nakon skidanja šminke slika u ogledalu je malo drugačija, većina nas ima podočnjake i tamne kolutove oko očiju, bore su nam izraženije, koža nam je bez sjaja i lice blago natečeno. Poznat scenario, zar ne?

Vichy Liftactive Supreme dnevna krema bi zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima upravo trebalo da nas liši gore pomenutih muka, da ih ublaži na svakodnevnom nivou, a da ih neutrališe redovnom upotrebom. 

Tajna je u "Day-Proof" tehnologiji koju čine adenozin i kofein, udruženoj sa kombinacijom raminoze (koncentracija 5%) i neohesperidina (koncentracija 2%). Ove komponente imaju za cilj sprečavanje trajnih znakova starenja i opterećenja kože na dnevnom nivou. Vichy Liftactive Supreme krema obogaćena je optičkom 3D tehnologijom poboljšavanja, koja na pogled i na dodir preoblikuje površinu kože. Takvu 3D-senzorijalnost osigurava kombinacija prekrivajućih čestica, matirajućeg pudera i belih mikro-kuglica koji u trenu zaglađuju površinu kože i daju joj sjaj. Matirane mikrosfere sa finim belim bisernim prahom brišu nepravilnosti. Ten je pritom matiran i ujednačen, a formula stvara baršunast osećaj na koži. Teksture su bogate na dodir i pružaju dugotrajni osećaj prijatnosti. Krema je namenjena normalnoj do mešovitoj koži lica.




Martinino iskustvo (38 godina, mešoviti tip kože):

Moj tempo života: premalo sna, stres, neredovita probava i prehrana, loši uvjeti okoline za kožu (suhi zrak, dim, vlaga) na koje teško mogu utjecati jer jednostavno „život te nosi“, a i činjenica da sam u 38-oj godini života,  dnevno starenje smatram najvećim neprijateljem  i uzrokom gubitka čvrstoće i blistavosti jer dnevni faktori neumoljivo utječu na našu kožu. Navečer kada uklonim makeup, pogled u ogledalo postaje prilično frustrirajuć : siva koža, duboki podočnjaci, začepljene pore i tužan izraz pit bulla s obješenim obrazima koje „krase“ nazolabijalne bore. Supreme krema obećava trenutni dojam zaglađene i ujednačene površine kože, a kada vidim riječ „lifting“ odmah pomislim na neugodno zatezanje kozmetičkih proizvoda  koji trenutno zategnu a nakon par sati se sve vraća na staro. Međutim, kod ove kreme nema takvog efekta. Polu-kremasta tekstura se savršeno razmazuje i brzo upija pa čak kada se nanese preko seruma za lice. Na licu ostavlja svilenkasti i hidratantni osjećaj koji se zadržava nekoliko sati, a potom bih osjetila zatezanje i nedostatak vlage i u tom slučaju trebala bih promijeniti ili serum ili verziju kreme. Moj primjerak je namijenjen mješovitoj i normalnoj koži, a postoji verzija za suhu kožu koja bi mi zimi vjerojatno bolje odgovarala. Što se tiče svježeg i odmornog izgleda kože sve do navečer, na žalost kod mene tog efekta nema, a iskreno, nisam ga ni očekivala jer kako sam napisala, moj trenutni tempo i način života je takav da teško mogu „sakriti“ umor i stres ili djelovati kozmetičkim proizvodom. Kako bilo u mom slučaju, ova krema je za preporuku  ženama naših godina ne samo kao dnevna već i noćna njega, prvenstveno radi „plumping“ efekta kojim koža izgleda punija i čvršća dobar dio dana, odlična je podloga za makeup i blagotvorna je prema osjetljivoj koži. Kao mane smatram ambalažu jer sam fan higijenskih ambalaža na pumpicu a i činjenica da krema  sadrži antioksidante (ramnoza i neohesperidin) za koje je bolje da su u zaštičeni od svjetlosti i nedostatak SPF-a za što mislim da je Vichy mogao ubaciti u sastav obzirom da se radi o dnevnoj kremi a zaštita od UV zraka je skoro najvažnija u obrani od dnevnog starenja. Toplo preporučujem nakon kreme koristiti puder ili BB kremu koja sadrži UV i u ovoj kombinaciji možete bezbrižno krenuti u koštac s dnevnim starenjem.




Moje iskustvo (29 godina, normalan do mešoviti tip kože):

Vichy Liftactive Supreme koristim nešto više od mesec dana, redovno je mažem ujutru, ali sam probe radi u par navrata namazala i uveče pred spavanje (iako nije namenjena noćnoj nezi kože lica). Krema ima bogatu, nemasnu i brzoupijajuću strukturu, lako se razmazuje i koža je momentalno apsorbuje. Nakon nanošenja koža je glatka i mekana na dodir, nema osećaja lepljenja i ne ostavlja mikrofilm na koži poput seruma iz iste linije o kome sam pisala (KLIK, KLIK do recenzije). Proizvođač kaže da je ova krema odlična podloga za šminku, odnosno da ima blagi efekat prajmera. Ja moram da vam kažem da je to istina, puder je neverovatno lako razmazuje nakon ove kreme u svega par poteza, dok je postojanost pudera standardna. Što se bora tiče, odmah da se razumemo, nisam primetila nikakvo poboljšanje, nije ih ublažila za mesec dana. Znate da ja ne verujem u efekat "brisanja bora". Za mene je anti-age kozmetika isključivo prevencija, zarad usporavanja procesa starenja. Ono što jesam primetila jeste da mi koža na kraju dana ipak deluje za nijansu bolje nego sa drugim preparatima. Nisu mi nestali podočnjaci i ne izgledam drastično manje umorno, ali blagi efekat se ipak vidi (nijansa je u pitanju, ali moram da napišem da je ja vidim). Mojoj normalnoj koži ova krema zaista prija, oduševljena sam kako je podnosi. Dovoljno je bogata da nahrani moju kožu u zimskim danima, ali nije teška i masna poput mnogih drugih anti-age krema. Upravo iz ovih razloga sam je u nekoliko navrata namazala i uveče, prosto prija mi. Vichy Liftactive Supreme je krema koju bih bez mnogo razmišljanja preporučila.



Sastav:

Aqua, Glycerin, Dimethicone, Rhamnose, Isohexadecane, Alcohol Denat, Propanediol, Isopropyl Isostearate, Vynyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Cetyl Alcohol, Dimethicone/Vynyl Dimethicone Crosspolymer, Behenyl Alcohol, Nylon-12, Peg-100 Stearate, CI 77163, CI 77891, Stearic Acid, Stearyl Alcohol, Arachidyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Caffeine, Neohesperidin Dihydrochalcone, Palmitic Acid, Phenoxyethanol, Adenosine, Ammonium Polyacryldimethyltauramide, Disodium Stearoyl Glutamate, Disodium Edta, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Synthetic Fluorphlogopite, Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, Ethylhexyl Hydroxystearate, Polysorbate 80, Parfum


Zapremina:
50ml


Cena:
oko 3300din


*PR uzorak



Da li ste probale Vichy Liftactive Supreme dnevnu kremu i ukoliko jeste, kakvo je vaše iskustvo?

Da li bi ste probale Vichy Liftactive Supreme kremu?

Koja je vaša omiljena Vichy krema?



Kiss,
Mrs Fox

Podeli:

12 коментара

  1. Bravo devojke, odlična zamisao pa i realizacija ideje ovog posta! Vichy kreme ne prestaju da me zavode svojom izazovnom ambalažom, kreirane su baš po mom ukusu, jednostavne a luksuzne u isto vreme :) Osim toga, ova krema mi se čini baš kao nešto što bi odgovaralo mojoj koži. Gde god vidim da piše da ublažava znake umora, podočnjake i osvežava ten čini mi se kao idealno. L.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti draga moja :***
      Meni krema zaista prija, baš sam zadovoljna, a nakon mnogo anti-age proizvoda nisam baš bila sigurna šta mogu da očekujem. Ublažava znake umora, prija koži, ali ne čini čuda. Osim dobrog sna i plastičnog hirurga moje mišljenje je da ništa ne čini čuda :D Ambalaža, pa ne znam onako, izgleda luksuzno, ali nije nešto posebnog kvaliteta, mada meni je bitnije da je sadržaj kvalitetan ( ja sam džangrizava baba koje ne voli da plaća ambalažu) :D

      Избриши
  2. Meni se za sada krema svidja i super je zaista za normalnu i mesovitu kozu. Ja cekam da jos malo vremena prodje za moje utiske a sa tvojima se slazem pa verujem da ce i moji biti slicni na kraju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je krema baš prijatno iznenađenje, očekivala sam da je masnije, ali ovako mi baš prija. Čekam tvoju recenzuju :)

      Избриши
  3. Super ideja da uradite uporednu recenziju pošto je razlika skoro deset godina. Baš ste objektivno opisale. Krema bilo koja neverujem da može da napravi čudo, ali može da pomogne sigurno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno! Drago mi je da ti se dopada naša ideja. Krema može svakako da pomogne i da uspori makar malo proces starenja :)

      Избриши
  4. Ja sam još mlada za antiage kreme, ali planiram uskoro da počnem da ih koristim. Ali moja mama je baš zainteresovana, pročitala je tekst :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da je mami naša recenzija makar malo pomogla u odluci. Puno pozdrava za mamu i tebe :)

      Избриши
  5. Meni se je krema svidjela, koža je meka i dobro izgleda.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeste, baš ostavlja osećaj mekane kože nakon nanošenja i koža stvarno dobro izgleda, slažem se sa tobom :)

      Избриши

© Foxy | All rights reserved.