beauty & lifestyle

27.11.14.

Ko su Wannabe blogerke & Moj slučajni paparazzo (u)lov!




Dugo očekivani spektakl Wannabe Blogger Show uskoro počinje. Emitovanje ovog rijalitija je zakazano za 01.12.2014 godine na Wannabe Youtube kanalu. Kako to izgleda neplanirano i neopaženo biti "uljez" iza kulisa i ko su učesnice i buduće zvezde srpske blogoscene, prenosim vam u nastavku teksta.

Prvo moram da napomenem da se ovaj šou ne razlikuje puno od ostalih šou programa sa prevashodnom tematikom ispiranja dokonih mozgova. Zašto menjati već razrađenu tehniku koja donosi keš? Vodeći se time, i po uzoru na "Velikog brata" i "Survivor", takmičarke imaju čast da uživaju izolovane u udobnosti jedog od beogradskih hotela. U svom luksuzu i okružene "najeminentnijim stručnjacima iz oblasti mode, fotografije, make up artista, urednika etc...", dotične imaju priliku da pokažu kako svoje urođene, tako i svoje mukom stečene potencijale. "Fer nadmetanje", da ne kažem borba, svakako će biti interesantna za gledaoce, jer "There can be only one"!

Ono što nam Wannabe obećava je "osamnaest epizoda, šou pun interesantnih ljudi, zanimljivih dešavanja ali i zanimljivih obrta, napetih situacija i kreativnih projekata, ovo je emisija čiju ćete svaku novu epizodu sa nestrpljenjem čekati".

Iako rizikujem da ovim postom (kao i prethodnima), Wannabe magazinu učinim i uslugu kroz povećanje publiciteta i promociju njihovog novog medijskog Frankenštajna, ja zaista moram da prenesem ovaj citat sa njihovog portala:

"Posle brojnih zadataka biće odabrana pobednica koja će dobiti priliku da svoju ljubav prema modi i modnom blogu pretvori u pravi unosan biznis. Ko će biti nova zvezda na srpskom  modnom blogerskom nebu? Ko će biti devojka na koju će se ostale ugledati? Ko je ta devojka koja će uskoro biti pozivana na sve modne događaje, sedeti rame uz rame sa najvećim imenima iz sveta mode i nositi garderobu najpoznatijih dizajnera?"

Kada sam ovo pročitala, postavila sam sebi nekoliko pitanja:
- Da li je moguće da neko na ovako prizeman i bljutav način prilazi potencijalnoj čitalačkoj publici?
- Koji profil ličnosti može da se upeca na obećanja tipa "unosan biznis", "nova zvezda na blogerskom nebu", "devojka na koju će se ostale ugledati", "biti pozivana na sve modne događaje, sedeti rame uz rame, nositi dizajnersku garderobu…"?
- Da li je Wannabe magazin zaista u toj meri nesvestan besmisla ovog reality programa i činjenice da obećava stvaranje instant blogerke koja će biti uspešnija, bolja, poznatija, pozivanija itd… od desetina već postojećih blogerki, koje godinama rade na sebi i svom blogu, sa enormno više ukusa i truda nego što ove devojčice imaju ili će ikada imati?

Uglavnom, da ne dužim, prelazim na ono što me je zaprepastilo i nateralo da napišem još jedan post o Wannabe blogerima (prethodne možete pročitati OVDE, OVDE i OVDE), a to je - PREDSTAVLJANJE UČESNICA! Taddddaaaa:


ANA MAKSIMOVIĆ

Ukratko - omiljeni modni kreator joj je Milica Opačić,  omiljena blogerka Mija Knežević, ikona stila je Jelena Karleuša (a baš sam se pitala kako izgledaju persone koje joj se dive i graviraju njene inicijale po sebi…), najstilizovanija javna ličnost Nataša Bekvalac (OMG?!), a sebe na kraju rijalitija vidi kao uspešnu modnu blogerku.
S obzirom na prikazano, vidi se da Ana poseduje veliki "potencijal". Posebno mi se svideo make up u skladu sa "Look your worst" tagom koji kruži blogosferom (ponoviću reči mog makeup učitelja: "Bronzer nije rumenilo, inače bi se zvao braonilo!"). Ukratko jako loš ten, isuviše neutralne usne, obrve crtane "markerom" itd.

* Fotografije učesnice uklonjene zbog izbegavanja kršenja autorskih prava, ali ih možete videti OVDE.

A ovako po Ani izgleda "stilizovana javna ličnost":



ANA PARČETIĆ

Pobornica je nošenja prirodnog krzna (a bez straha da je veganski ekstremisti gađaju bajatim jajima kad bude defilovala po event-ima koje će joj Wannabe obezbediti), divi se "sofisticirano seksi Merilin Monro", a sebe na kraju takmičenja vidi kao modnu blogerku, urbanu "fešn i parti" devojku koja kroz različita životna iskustva i putovanja u potpunosti uključuje modu na visokoj razini (da li je nekome ova poslednja rečenica razumljiva???).
Da li ja haluciniram ili je njen make up identičan make up-u prethodne učesnice, samo blaža varijanta? 

* Fotografije učesnice uklonjene zbog izbegavanja kršenja autorskih prava, ali ih možete videti OVDE.


DRAGANA MAROVIĆ

Omiljena blogerka joj je Kjara Feranji, a modom je počela da se bavi smišljajući odevne kombinacije svojim barbikama (sasvim dovoljna referenca da je Wannabe stavi u najuži izbor za budućeg modnog gurua srpske blogerske scene). Za razliku od Ane Parčetić, uvek bira veštačko krzno, a poput Ane Maksimović, najstilizovanija javna ličnost joj je Jelena Karleuša (wow, već drugi Karleušin fan!). Za sebe kaže da ima jedinstven stil, što se iz fotografija da videti - njen stil izgleda baš "posebno i nesvakidašnje". Ali iskreno, u poređenju sa većinom ostalih učesnica, izgleda poprilično normalno.

* Fotografije učesnice uklonjene zbog izbegavanja kršenja autorskih prava, ali ih možete videti OVDE.


ZORICA DUKOVSKI

Smatra da je nošenje veštačkog krzna humanije, ali joj je prirodno lepše, te joj je omiljeni materijali koža i likra (?!), nije ljubitelj Karleuše, ali jeste fan Kim Kardašijan, a u rijalitiju želi "da razvije talenat i ljubav prema krojenju i dizajniranju". A Zorica nam nudi i edukativni element svog nastupa - ubediće ljude da nije sramota da nose garderobu kupljenu na sniženju (poželela sam da napišem "SNOBE!", ali ipak neću). Ono što mi se "sviđa" kod Zorice su neizostavne Izabel Marant patike (moda je to :D), a o ostalo neću komentarisati. A i make up je strava, izgleda da su Zorica i obe Ane, išle kod istog Wannabe make up artista!

* Fotografije učesnice uklonjene zbog izbegavanja kršenja autorskih prava, ali ih možete videti OVDE.

Ovako po Zorici izgleda "stilizovana osoba": 



JOVANA PERIĆ

Devojka koja izgleda normalnije od većine ponuđenih (mada je diskutabilno da li normalnost ide u tandemu sa učešćem u ovom programu) obožava kreacije Suzane Perić, prati blogerku Moranu M, starleta (ili kako Wikipedia kaže - socialite, članica "otmenog društva") Olivija Palermo joj je najstilizovanija dama modne scene, a poput Dragane i Ane, ikona stila joj je - Karleuša (ljudi, da li ste ikad sreli više od tri fana Karleuše na jednom mestu, a da to nije njen koncert na Ušću???)… A evo kakvu nam odevnu kombinaciju Jovana preporučuje:

* Fotografije učesnice uklonjene zbog izbegavanja kršenja autorskih prava, ali ih možete videti OVDE.


KATARINA VELJKOVIĆ

I Katarina se zalaže za nošenje veštačkog krzna, a omiljeni materijal joj je koža ('alo Wannabe, da li vidite ovde paradoks?), najstilizovanije ličnosti su joj Rijana, Karleuša (omg… četvrta!!!) i neka Lela Radulović (iskreno ne znam ko je u pitanju, ali verujem da je skroz cool)… Nakon rijalitija očekuje da će se mnogi ugledati na njen stil, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Voli modu tridesetih, četrdesetih i pedesetih, pa se u skladu sa tim i oblači, što se iz ponuđenog "da primetiti".

* Fotografije učesnice uklonjene zbog izbegavanja kršenja autorskih prava, ali ih možete videti OVDE.

Modni uzor polovine Wannabe kandidatkinja: 



KATARINA NEŠIĆ

Katarina kaže da joj je modni uzor mama, čita Wannabe magazin, inspiriše je Nik Vujičić i voli renesansni stil odevanja (?!) i gle, čudna li čuda, i ona ceni stil Jelene Karleuše?! Nemam ništa da zamerim na izboru odevne kombinacije i make-up stilu, u poređenju s ostalima deluje sjajno i moj je apsolutni favorit (u pozitivnom smislu). Samo je Wannabe zaboravio jednu ključnu činjenicu: ova devojka je već duže vreme fashion bloger :D

* Fotografije učesnice uklonjene zbog izbegavanja kršenja autorskih prava, ali ih možete videti OVDE.


MARIJA PRIBIĆ

Marija se za razliku od ostalih pohvalila i da je pročitala knjigu i pritom uživala (knjiga je naravno "Pedeset nijansi siva", ako se neko pita koja je...), obožava kožu i prirodno krzno (vidim biće fajta između obožavateljki prirodnog i veštačkog krzna u rijalitiju!), redovno prati Wannabe (veliki plus!), a stil je po njoj nešto što najbolje opisuje svakog čoveka. 

* Fotografije učesnice uklonjene zbog izbegavanja kršenja autorskih prava, ali ih možete videti OVDE.


NINA PERIĆ

Animal-rights ekstremista sa motom "Ostavimo životinje na miru" nagoveštava da će očerupati prirodno krzno sa svojih suparnica, voli misterioznost Karla Lagerfelda, ali gradi sopstveni stil i nikoga ne kopira. Opet isti make up? Oh neee....pa ovo je dosadno! 

* Fotografije učesnice uklonjene zbog izbegavanja kršenja autorskih prava, ali ih možete videti OVDE.


SNJEŽANA ŠUĆUR

Snježana je moj apsolutni favorit, nešto ovako urnebesno nikada nisam videla u životu! Definiše svoj stil sa "Mi smo ono što jedemo, mi smo ono što nosimo, mi smo ono što radimo", a po njenom ukusu se oblače Rijana i Lela Radonjić (ni za nju nikad nisam čula… ali zato ja nisam uspešna blogerka, jelte…). Ja stvarno ne znam kako bih opisala njen stil - Betmen isprana majca, teksas u stilu "pojedoše me lavovi" i ljubičasti karmin & cipele na štikle sa otvorenim prstima (i plavim lakom) i "strujni udar" frizura. Da li ima ikoga ko bi se ovako obukao i izašao na ulicu? Ali iskreno? 

* Fotografije učesnice uklonjene zbog izbegavanja kršenja autorskih prava, ali ih možete videti OVDE.


Moj slučajni PAPARAZZO (U)LOV!

Odem vam ja danas do TC "Ušće" da pozavršavam neke obaveze, i taman pozavršavam šta imam i krenem ka vratima. Kad ja na vrata i šok - Wannabe blogerke! Stoje ženske na sred hola, popravljaju šminku i slikaju selfije, hod i ponašanje u stilu "osvojile smo Beograd" (Nemci su imali više stila, verujem). U mojoj glavi automatski počinju da odzvanjaju prvi akordi Đoganijeve pesme. "Čekam te kod kolima" ("Ja biću poznata, znam biću poznata"). Mirisi slave i uspeha šire se hodnicima, stav "Pobednika" skreće pažnju prolaznika, drma se tlo tržnog centra pod našim nogama. Ni pet, ni šest, vadim mobilni telefon - ja ovo moram da uslikam! Da li da vam prepričavam zgrožene face prolaznika nad ovom gomilom? Zaista su ostavile utisak, nema šta. Idemo dalje, fotkanje i praćenje postaje zanimljivo, nastavljam sa svojom kamericom u pravcu radnje Fashion&Friends, jednog od sponzora ove skaradne manifestacije. Negde na pola, noge i strpljenje me izdaju, te sam rešila da se odmorim na crvenim kožnim foteljama namenjenim za odmor posetilaca tržnog centra. Nekoliko minuta kasnije bivam opkoljena Wannabe ekipom i oni su rešili da se odmore na istom mestu!!! Sedaju uredno pored mene i počinju priču o svojim "učenicama". Glasovi su im blago zgroženi ili samo meni to tako zvuči. Ne znam da li ću se korektno izraziti, nisam fashion bloger, ali poenta priče je da dotičnima treba objasniti razliku između snimanja u studiju i fashion posta na otvorenom u toku dana (nešto u tom fazonu). Elem, ne mora većina populacije da zna da je Ana Vintur 1988. izmenila istoriju naslovnica modnih magazina stavljajući na nju devojku u jeftinim farmerkama i preskupom nakitu, fotografisanu na ulici, umesto strogo u studiju, što je bila ranija praksa. Ono što većina urbanih devojaka i sama zna, a čitajući raznorazne mesečnike može i da zakljući, jeste upravo razlika između fotografisanja u studiju i ležernih i spontanih fotografija dnevnog izgleda u prirodnom okruženju. Evidentno je da učesnice ovog rijalitija tu razliku ne znaju, što je skandalozno sa obzirom da su se one prijavile za fashion bloger rijaliti (ah da, naučiće ih, pih, non stop zaboravljam). U jednom momentu mi je čak bilo i žao svih tih fotografa i ekipe, ipak su to ljudi koji su svoj život posvetili umetnosti, no kako se u Srbiji od nečega mora živeti, sada moraju u stopu da prate i slikaju ove persone. Da se vratim na priču - nekoliko minuta nakon fotografa dolaze i devojke i Wannabe eksperti. Jedan ekspert mi je bio poznat kao član žirija, mlad dečko koji je naznačio da je bez ikakve veze dobio posao u ovom "prestižnom magazinu". Uz njega paradirale su i dame, ali ih nisam mnogo zagledala. Šćućurena u fotelji slušala sam premudre savete sveznajućih Wannabe experata. Dovoljno je da vam kažem da su Snježanu ubeđivali da skine karmin, te kada to nije uspelo, jer je karmin tako cool i njen zaštitni znak, prešli su na skaradan izgled šminke na očima. "Dakle moram da se umivam u kupatilu? A zašto, ovo je baš cool izgled". Žalosni su pokušaji Wanabbe ekipe da ovoj devojci objasne, citiram: "Nije pošla na maskembal i nije našminkana za maskembal". Da ne pominjem generalni način komunikacije sa kandidatkinjama, koji je primeren obraćanju detetu sa posebnim potrebama. U ovom momentu mi je već bilo opasno dosta, pretilo je da počnem da vrištim i umirem od smeha na licu mesta. Pokušala sam i da napravim selfie sa ekipom iza sebe, no kako nije išlo ustala sam, značajno ih pogledala, osmehnula se i nastavila dalje. I hajmo sada realno? Koja je bila šansa da se ja zadesim u sred svega ovoga? Ovo se zove biti na pravom mestu u pravo vreme LOL.



I to bi bilo sve za danas:) Nadam se da ste uživale u predstavljanju i izabrale svog favorita neukusa! 

Koga biste izdvojili kao najočajnije obučenu personu od ovih deset? 



Disclaimer:

Ako Wannabe magazin smatra deo objavljenog materijala svojim autorskim delom, napominjem da je članom 43. Zakona o autorskim i srodnim pravima, dozvoljeno u okviru izveštavanja javnosti putem štampe, radija, televizije i drugih medija o tekućim događajima, u obimu koji odgovara svrsi i načinu izveštavanja o tekućem događaju, bez dozvole autora i bez plaćanja autorske naknade:
1) umnožavanje primeraka objavljenih dela koja se pojavljuju kao sastavni deo tekućeg događaja o kome se javnost izveštava;
2) pripremanje i umnožavanje kratkih izvoda ili sažetaka iz novinskih i drugih sličnih članaka u pregledima štampe;
3) umnožavanje političkih, verskih i drugih govora održanih na javnim skupovima, u državnim organima, verskim ustanovama ili prilikom državnih ili verskih svečanosti;
4) slobodno korišćenje dnevnih informacija i vesti koje imaju prirodu novinskog izveštaja.

Takođe, u skladu sa sopstvenom politikom privatnosti, mogu postupiti na sledeći način (ovo je copy-paste verzija dela politike privatnosti sa sajta Wannabemagazine.com sa ubačenim nazivom mog bloga umesto naziva njihovog portala):
MrsFoxsBeautyBox.com prepoznaje da je u današnjem povezanom svetu pitanje zaštite intelektualne svojine veoma kompleksno i prema njemu se postavljamo ozbiljno i odgovorno. Ukoliko je na MrsFoxsBeautyBox.com bilo gde neovlašćeno postavljen bilo kakav sadržaj koji predstavlja Vašu intelektualnu svojinu, molimo Vas da me kontaktirate.



Kiss,
Mrs Fox

Podeli:

59 коментара

  1. Poslednja je stvarno, je*em li ga, kao iz ludnice da su je pustioli pa prosla usput kroz cirkus, tako nekako...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha LOL :D
      Htela sam da napišem da je poslednja hibrid Tine Tarner i šlogiranog majmuna, ali sam se u tekstu suzdržala :D

      Избриши
  2. O, kako su sve stilizovane i tako unikatno obučene. Vidi se da imaju izražen osećaj za modu, bez, tako nekih, uticaja (jel se tako kaže, ja ne znam?). Toliko živosti (da ne kažem živine) i originalnosti u outfitima, pa ja sam oduševljena! :)))
    Sad ozbiljno, pitam se kada će (i da li će) ova deca videti koja je to šuplja priča... Da ih koriste zarad sopstvene reklame i da od toga nemaju ništa... Setimo se samo pobednika gomile muzičkih šou programa - gde su sad (i kako se zovu uopšte)? Mada kakvo nam je novinarstvo, napuniće par stubaca, pa će moći preko reda u lokalnoj piljari (ne vidim drugi benefit od ovoga).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Benefit je što će ove spodobe do kraja života da imaju trip u svojoj glavi da su slavne. Opaka bolest, no makar će njima da bude cool. Nema vajde od svega ovoga, ovo je čist plan da se satru blogeri, ništa više. Kakva zvezda, pa toj jadnici koja bude bila izabrana treba pojasniti da wannabe od nje može da stvori Frankenštajna, ali to joj nije garancija da će je čitalačka publika prihvatiti. Bez čitalaca uz celu armiju "eksperata" ona je niko i ništa. Teško da će je pustiti i preko reda u piljari LOL :)

      Избриши
  3. Jao ja se stvarno nadam da ćeš ispratiti ceo wannabe bloger show, ahahahaahahahahahah ovo je predivno štivo za čitanje, preminula sam od smeha

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja plačem od smeha sve vreme, pišem jer mi je ovo kranje interesantna zabava. Glavna motivacija mi je pak činjenica da živim u banana državi u kojoj su ovakve ogavštine moguće i dozvoljenje, te svoj mali komadić net neba koristim da javno izrazim svoje nezadovoljstvo, da nadom da će neko nešto pročitati. Nada poslednja umire, za bolje sutra u Srbiji :D Ispratiću sve do kraja nadam se :D

      Избриши
  4. Mi smo banana država! Što je veća kriza, to je više promiskuiteta gde se ne bira način kako doći do para! Jako mi je žao što tim ljudima uspeva da vrbuju već "pelcovane" mlade ženske osobe! Ovo, i svi ti rijaliti, vređaju našu inteligenciju! Ljudi, pa ovo ne bi smelo prolaziti kod nas, ubacuju nam krš i lom, blate naše korene, brišu nam pamćenje utiskujući novo doba da lepota može da se unovči! Mi smo krivi, jer smo pustili te crve da nas rovare i grizu i izjedaju iznutra, a na kraju ostaje samo krhka kora, kao prazna kućuca puža, koju zagziš i slomiješ u nepovrat! Nisam blogerka, i nisam znala da postoji taj magazin ili šta je već! Boli me činjenica da im polazi za rukom da nas dokrajče!! Podržavam te u potpunosti!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Podržavam sve što si napisala! Meni samo nisu jasni ljudi koji podržavaju njih i zahvaljujući kojima svi ti rijalitiji opstaju. Ako pođem od pretpostavke da se sličan sličnom raduje onda smo u gadnom problemu, očigledno smo mi normalni sudeći po tome u manjini. Preti nam totalno istrebljenje i vladavina kiča i šunda. U budućnosti osim da emigriram iz ove zemlje ja drugi spas ne vidim. Svi ćute, svi sležu ramenima. Koliko sam samo ja napadana zbog ovih tekstova nisi ni svesna (ali baš me briga), sve u fazonu hajde da ugušimo i trunku normalnosti. Zamrle su nam sve prave vrednosti, narod je otupeo, zaglupeo, ne znam zaista šta da kažem, osim crno nam se piše!

      Избриши
    2. Dok okrece se repa... Na zalost, najveci uspeh je pobeci! Verujem da te napadaju, ali ako je ovo demokratska zemlja, onda svako ima pravo na glas (u ovom slucaju-glas razuma). Ako cutimo i ne komentarisemo, znaci da prihvatamo to sto nam se plasira! Kica i seljacizma ima na sve strane, i toliko silno zelim da me tako nesto ne dotice, ali je osecaj bunta jaci od mene, pa se moram prvo malo iznervirati, da bih kasnije shvatila da ne vredi trositi nerve na tako nesto... Hvala Bogu da ima nas nekolicina kojima se mozak ne da isprati tako lako...;) Doticni show sigurno necu gledati!

      Избриши
    3. Ti samo budi lepa...Uspeh jeste pobeći, ja počinjem da mislim da sam to ukapirala isuviše kasno, mada možda nikada nije kasno ko zna. Mene teši idaje mi snagu činjenica da još ima ljudi zdrave pameti oko mene i da sam u kontaktu sa istima. Malo pre sam odgledala njihovu prvu emisiju i prenerazila se, jedan od članova, sudija šta god je naš poznati bloger Istok Pavlović, čovak čiji sam rad cenila. Pitam se koliko košta duša, ali zaista se pitam? Duše prodane!

      Избриши
    4. Od bilo koje vrste rijaliti show-a imam prenerazenost. Najveca sreca je, u ovom svetu gde svi grabe i ne biraju sredstvo za svoje ciljeve, sacuvati dusu! To je, ujedno i najteze u svim iskusenjima koja vrebaju! Bog nam je dao i mrvicu pameti da znamo da dusa nema cenu.

      Избриши
    5. Delimo preneraženost prema rijaliti programima. Dušu danas na žalost poseduje mali broj nas, mnogi bi je prodali bez razmišljanja. Svakim danom bivam sve više i više razočarana, na šalost.

      Избриши
  5. P.s. Ludnica je, kanda, širom ostala, prover'te molim vas... :-D

    ОдговориИзбриши
  6. Baš sam se slatko nasmejala gledajući ove karikature. Ovde ne vidim ni S od STILA. Naprotiv, sve su slično obučene.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Stil je danas precenjena kategorija :D Odrpaj se, očerupaj, namaži ratničkim bojama, splavarski stil i vladaš. Fuj, fuj, fuj!

      Избриши
  7. Hit,HIT!!!!!!!! :))))))))))))))))))

    ОдговориИзбриши
  8. Ja zaista nisam u toku ovih dešavanja niti me se tiču,sve što saznam to je preko tvojih postova koje obožavam da čitam kao što već znaš.Modu ne pretim a modni blog samo jedan,tako da nisam merodavna ništa reći o tome,al ću tebi zato reći svaka čast ženo za textove,obaraju sa nogu ,trebala bi ozbiljno da razmisliš da budeš neki urednik /voditelj u nekoj emisija tipa "Bez cenzure" ili slično,aj lav ju <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Haha, hvala ti! I da drugi život živim (sa obzirom na moju profesiju), teško da bih u Srbiji ikada bila urednik ili voditelj, baš zbog mog britkog jezika i trunke pameti. Da sam kojim slučajem fufa bez mozga koje guta servirano, e tu bi već možda avanzovala, ovako teško. Mada bih uživala u ulozi javne prvo-tračare, leži mi <3

      Избриши
  9. hahaha dobro me nasmija XD
    Inače nisam "moderna" osoba, tj. ne pratim trendove, no ovi "originali" su vrh. Iskreno svaka ima sličan stil....ili su podijeljene na dva - iskidane i neiskidane. Ovako razvaljene hlače nikadanisam kužila, koja je poantata ti fali skoro cijela nogavica? I marker obrve? Srsly? Prekrasno...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha, odlična podela: iskidane i neikkidane! Ne razumem nošenje poderanih krpa na sebi, ok mi je džins sa malo proreza itd, ali ovo je no coment. Obrvice su zakon, ahaha :D

      Избриши
  10. show je dno dna i s dosta stvari se slazem, ali mi je ovo prozivanje ucesnica javno i po imenu takodjer dno. ne treba ti to. cemu toliko paznje i prostora zutilu na beauty blogu? djevojke ne poznajes licno, sta bi da netko tebe prozove na osnovu izgleda, sminkanja i oblacenja? ne svidja se ni meni, da iskrena budem, ali ne bih im davala ni paznje ni prostora.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Anela, hvala na iskrenom mišljenju, cenim! Pažnju ovom, kako ti kažeš žutilu (a ja bi ga nazvala šundom) posvećujem jer je direktno povezano sa nečim čime se ja bavim i izvrgava ruglu sve u šta moje koleginice i ja ulažemo (energiju, talenat, znanje, vreme, pa i novac) mesecima i godinama. Devojke ne poznajem lično, ali samom činjenicom da su izašle u javnost imenom, prezimenom i fotografijama, kao i da su se dobrovoljno se prijavile na učešće u ovom užasu, izgubile su pravo na privatnost i same su se stavile u poziciju da budu kritikovane. Da je reč o učesnicama u realitiju za izbor najbolje pevačice, advokatice ili poljoprivrednog proizvođača, sigurno se ne bih ni osvrnula. Ali pošto Wannabe i te devojke pokušavaju da na jeftin, prizeman način uđu u blogosferu, pritom donoseći ogroman negativan publicitet nama normalnim blogerkama, od mene mogu samo da dobiju podsmeh i izvrgavanje ruglu. Da, otvorena sam za sve kritike i sugestije po pitanju mog izgleda ukoliko neko smatra da su iste sa pravom i na mestu. Ne mora neko da izgleda kao Sidni Kraford da bi bio pristojno obučen i našminkan. U ovom rijalitiju "mi obični smrtnici" treba da se ugledamo na ove spodobe, a iste danas sutra treba da nam dikritaju modne trendove. Svaka sledeća reč bi bila suvišna.

      Избриши
    2. ma kakva diktiranja mode kakvi uzori, napuhala si ovo previse, ili mi sasvim razlicito gledamo na neke stvari. ovo ce se zaboraviti cim se zavrsi. ja ne bih ni znala za ovaj realiti da ne vidim kod tebe updateovanja. ne mogu one natjerati nekoga da ih cita, svima je jasno, tko ima imalo soli u glavi sta je ovo. tko nema, neces ga ni ti opametiti svojim tekstom. energiju trosis u krivom smjeru.

      Избриши
    3. Vidi - moj blog, moj tekst, moja energija, tako da ne vidim razlog zašto se uzbuđuješ:)

      Избриши
  11. Hahahahahha vrhunski! Joj ova poslednja slike stvarno zastrasujuca. Ne znam vise ni sta da kometnarisem...opsti cirkus...

    ОдговориИзбриши
  12. Ha ha ha ha ha tvoj najbolji post, ikada :) Suze su mi posle od smeha :) Bravo :)

    ОдговориИзбриши
  13. Hahaha, nasmejala si me dobro, mada mogli su da biraju malo (ne)nafuranije devojke. Ne znam, nisam pametna...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da sam te nasmejala :D Mislim da su im nafurane i bile target!

      Избриши
  14. Posto si toliki Snjezanin fan predlazem ti i da pogledas spot od Milice Todorovic za pesmu "Tri case" :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao ovo stvarno nisam morala da vidim, pao mi je šećer :D
      Kukala im majka, jao kakav seljačizam, prizemnost, prostota. Splavarke i jeftine fufe fazon. Lepo sam ja još u prvom postu napisala da oni biraju starlete, a ne blogerke. Vrh! :)

      Избриши
  15. prosto mi je zao da necu moc gledat ovaj spektakl XD nisu uspjeli ni mnogi pjevaci koji su sudjelovali i pobjedjivali na slicnim showovima, jos ce manje neka "blogerica" u regiji ni stvarno citane blogerice ne uspijevaju kamoli ce neka koja ni pojma nema

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno da ćeš moći da gledaš, biće na njihovom YT kanalu, a i ja ću da prenosim sprektakl :D Misliš da bi ijedna ozbiljna televizija pristala da emituje ovako nešto, ovo puno čak i za RTV Pink :D

      Избриши
    2. o pa morat cu to popratit, to se dogadja jednom u zivotu (ako budemo imali srece)

      Избриши
    3. Jao slatko si me nasmejala sa ovim:"To se događa jednom u životu (ako budemo imali sreće)"-ahahaha. Pomozi Bože! :D

      Избриши
  16. Tacno se vidi o kakvom sloju drustva je rec, ne bih nista vise komentarisala, no point :)

    ОдговориИзбриши
  17. Samo cu reci sam uzivala u tekstu :) a pred fotkama sam zanemela O.o
    Svaka ti je ka' u Njegosa! <3
    P.S. Ah,taj Marfijev zakon :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da si uživala, da se i zabavimo malo. Što se slika tiče rečiću onu staru, ali tačnu - slika govori više od reći. A čika Marfi, šta da ti kažem svuda me prati, priča mog života LOL :D

      Избриши
  18. Slozicu se sa tobom da je ovaj rijaliti novo dno nasih medija, ali mi takodje nije jasno prozivanje i ovoliki prostor na tvom blogu o njemu. Malo mi je degutatno kako si predstavila devojke i posteno ih napljuvala, bez vidljivog (bar meni) razloga. Volim tvoje recenzije i iskren stil pisanja, rado te citam kada pises o kozmetici, ali ovo smatram srozavanjem sopstvenog ugleda, potpuno bez razloga.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Aleksandra,

      Hvala ti na iskrenom komentaru. Opis devojka sam ja samo prepričala gotovo u originalu sa stranice wannabe magazina, tako da su ih oni ovako opisali, da ne kažem "opljuvali". Dodala sam svoje mišljenje o izgledu i make up-u, ali smatram da nisam preterala. Zašto pišem na ovu temu? Zato što mi je muka i preverće mi se želudac u kakvoj užasnoj zemlji živim. Do sada nisam imala svoj internet kutak, pa sam na ovakve i slične baljezgarije koje u našoj zemlji na žalost prolaze, komentarisala sa prijateljima. Sada imam šansu da javno kažem ono što mislim, a istinski me boli činjenica da se u mojoj zemlji ovakav jedan jadan rijaliti realizuje. Boli me i činjenica da su mlade devojke potrčale ka obećanju neke lažne slave, umesto da u tim godinama završavaju fax i gledaju kako da se zaposle i naprave karijeru. Ovo nije edukativni šou, ovo su starlete, splavarke i dno dna (čast par devojaka koje su izuzeci makar na prvi pogled). Nadam se da si me sada razumela i moje porive zašto pišem o ovako nečemu. Plus, dodala bih da ovo pišem i iz ugla blogera, zamisli da neko na ovaj način srozava sve ono što si ti korak po korak gradila i od svega pravi lakdrdiju.

      Избриши
    2. Slazem se i za baljezgarije i za srozavanje ugleda blogera, ali i dalje mi je malo mucno ovoliko prozivanje devojaka, koje su, koliko mi se cini, veoma mlade i kao takve, jos uvek neizgradjene licnosti. Misljenja sam da se ismevanje kandidatkinja moglo izbeci, ili bar malo lepse upakovati. Hvala ti sto si izdvojila vreme da procitas moj komentar, i da na njega das korektan odgovor.

      Избриши
    3. One koje su neizgrađene su verovatno u zabludi, ali pojedine od njih su već odavno na estradnoj i razno-raznim drugim scenama, kao Snježana npr ( gore mi je devojka ostavila komentar da pogledam spot "Tri čaše" - zgrožena sam, pogledaj).. Sa ostalima ćemo se bliže upoznati kada slika dobije i ton, osdnosno kada počne rijaliti. Ja sam tip osobe koji je u stanju da izađe javno, izvini se i prizna svoju grešku. No, ovde ja ne vidim da grešim na žalost. Ove devojke su punoletne i sama su se i dobrovoljno na šou ovakve prirode prijavile. Pogledaj fotografije na društvenim mrežama sa #wannabebloger, Nema na čemu, ja se uvek trudim da odgovorim na komentare, a i stvarno cenim svaki komentar i iskreno mišljenje :)

      Избриши
  19. marija, mislim da si ok i kapiram sta te u svemu ovome iritira.
    secam se prvog posta na ovu temu tj. reakcije na poziv wannabe magazina na kasting (i slazem se - bedni pokusaj da se unovci na trenutnoj popularnosti/aktualnosti modnih blogova), ali meni je ovo, ceo ovaj post - dilbrejker.
    ove devojke nisu prava meta.
    ono - tvoj blog, tvoja pravila, ali los ukus pocinje da ostavlja ovaj wannabe roman u nastavcima.
    osim toga, cini mi se da su sve devojke odabrane nekako... ciljano i tipski. imaju vrlo, vrlo slican stil i fazon, i ironija je da one zapravo jesu adekvatne predstavnice devojaka svojih godina (jbg). ovo je zaista ono sto se najcesce moze videti na ulicama. naravno da wannabe ljudima kriterijum nije poznavanje mode ili cak neko basic interesovanje za modu (osim toga, ni vecina najpoznatijih modnih blogerki nisu nikakve ljubiteljke mode vec prosto ljubiteljke sopinga i odece).
    moze se reci da wannabe nije mnogo omasio - oni, kapiram, samo i hoce da naprave zanimljiv rijaliti, ako i to. nece se niko od ovoga 'leba najesti, to je valjda svima jasno, zar ne?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Ana,

      Hvala ti na iskrenom komentaru. Odgovorila bih ti isto kao i Aleksandri u predhodnom komentaru, pa da se ne ponavljam od a-š, molim te da ga pročitaš. Dodala bih samo da si za većinu stvari upravu, osim da ove devojke jesu jedna od meta, s obzirom da su pristale dobrovoljno da učestvuju u svemu ovome. Ovakve devojke su prave predstavnice svoje generacije to se slažem, ali se ne slažem da su sve devojke tih godina takve, kao i da treba dozvoliti prikazivanje ovakvih kao budućih uzora mladih. Ako svi ćutimo i u skladu sa svojim mogućnostima ne podignemo glas, ovakvi će nam i vladati, poješće nas kič i šund. Na kraju ćemo mi normalni ispasti nenormalni i višak. Hleba će se svakako najesti wannabe, jer će kroz sponzore i reklame ovaj rijaliti jako dobro da unovći. Usput će da sroza kredibilitet svih ostalih blogerki i sve ćemo ispasti jeftine fufice. Ja iskreno mislim da ovo i jeste primarni cilj ovog magazina, a ne lansiranje neke nove modne blogerske zvezde. Zašto im je ovo cilj? Isuviše je blogera, već dele kolač pr uzoraka, a sutra će blogerke početi i da naplaćuju oglasni prostor na svojim blogovima, dakle wannabe-ju manje para. Zato je bolje ismejati, srozati i dokreditovati blogere na vreme.

      Избриши
  20. http://simfonikasih.net/wp-content/uploads/2009/02/shocked-smiley.jpg

    Samo smajli je dovoljan komentar...........

    ОдговориИзбриши
  21. ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
    ne znam bih li se smijala ili plakala, i zbilja mi je žao što ovo neću moći gledati, srce će mi puknit od tuge

    ОдговориИзбриши
  22. Postovana,
    kao sto sam Vam vec napisala u emailu, svaka Vam cast na hrabrom i korisnom tekstu. Prava doza kritike drustvenih pojava i kvalitetnog istrazivackog novinarstva. Sva podrska u daljem radu iz Belgije!
    Sofija

    ОдговориИзбриши

© Foxy | All rights reserved.