beauty & lifestyle

14.4.14.

Sa Weledom u borbi protiv celulita!




Sredina aprila je definitivno krajnji rok da počnemo da se obračunavamo sa neprijateljem ženskog roda No1 - celulitom. Ako ste zainteresovani za prirodne preparate pročitajte šta nam je Weleda pripremila za ovo proleće.

Neću da vam puno pričam o celulitu, svi već znamo kako izgleda i kako se pojavljuje: genetska predispozicija, loša ishrana, smanjena fzička aktivnost, hormonski preparati i voilà - narandžina kora je tu. Naslaga se treba rešiti, a u zavisnoti od toga koliko su "tvrdokorne", zavisi i koliko će nam vremena biti potrebno da se istih rešimo. Na Weleda događaju u organizaciji generalnog uvoznika i distributera za Weleda proizvode u Srbiji, preduzeća Do-Ing i Metropoliten parfimerije bliže sam se upoznala sa Weleda preparatima namenjenim za borbu protiv celulita.




Iz Welede nam stižu preparati na bazi organski uzgojene breze. Breza je biljka vekovima poznata kao odličan anti-oksidans. Povoljno utiče kod saniranja urinarnih infekcija, prečišćavanja organizma putem bubrega i jetre. Kao takva povoljno deluje i na izgled kože i kose, a posebno pomaže u sprečavanju opadanja i gubitka kose.


Kako Weleda dobija svoju brezu?

"Tokom maja i juna, lišće breze sadrži najviši nivo aktivnih sastojaka. U to vreme, partneri Welede u južnoj Češkoj skupljaju 500 tona svežeg brezinog lišća. Skupljanje se započinje uz prve zrake sunca, a listovi se beru ručno. Zatim se suše na vazduhu tokom pet dana. Potom se isporučuju u Nemačku, gde se od listova dobija ekstrakt klasičim metodom kuvanja u vodi (dekokcija). Lišće prikupljeno za Weledu ima sertifikate organskog, koji zadovoljavaju zakone Švajcarske i Evropske unije."

Prateći cikluse prirode Weleda nam garantuje prve vidljive rezultate nakon 28 dana (lunarni mesec, ciklus prirode). U harmoniji sa prirodom Weleda nam nudi tri potpuno prirodna preparata od organski uzgojene breze. Prirodno znači da je breza zaista rasla u prirodi, a ne u plasteniku, a organski da je uzgoj breze pod strogom kontrolom i nadzorom, odnosno da breza nije rasla negde pored ceste sama od sebe. Sve ovo znači da u ovim preparatima nema štetnih produkata, konzervanasa i alergena. Kako se preko kože apsorbuje većina onoga što na nju nanesemo, a područije zahvaćeno celulitom nije malo, ovakav koncept zvuči povoljno prvenstveno po naše zdravlje. Pratimo tri koraka:

1. Weleda piling od breze

*PR foto

Weleda piling od breze sadrži i organsko ulje susama i koštice kajsije. Nežno čisti površinu kože od izumrlih ćelija, pripremajući je za drugi korak - Weleda ulje od breze. Piling treba naneti na vlažnu kožu i kružnim pokretima masirati od stopala na gore.

Sastojci (INCI) :

Water (Aqua), Coco-Glucoside, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Squalene (Squalene), Disodium Cocoyl Glutamate, Beeswax (Cera Alba), Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Hydrogenated Castor Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Glycerin, Fragrance (Parfum)*, Chondrus Crispus (Carrageenan) Extract, Betula Alba (Birch) Leaf Extract, Ruscus Aculeatus (Butcher's Broom) Root Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Xanthan Gum, Lactic Acid, Limonene*, Linalool*, Citral*.

*iz prirodnih esencijalnih ulja

Zapremina:
150ml

Cena:
1090din


2. Weleda ulje od breze


*PR foto

Zahvaljujući svojim sastojcima, revitalizujućem ulju kajsije, hidrantnom ulju jojobe i vitamninima bogatom ulju pšeničnih klica, Weleda ulje utiče na poboljšanje tonusa i izgleda kože, te mlitava i opuštena koža deluje gipko i čvrsto, dok ekstarkti breze, ruzmarina i ruskusa održavaju zdrav i blistav izgled kože.
Ulje treba nanositi 2x denevno tokom 4 nedelje i to najbolje nakon tuširanja, na još vlažnu kožu, kako bi se izbegao efekat masnoće.

"Nakon upotrebe Weleda ulja od breze 2x dnevno u toku 28 dana celulit je smanjen za u proseku 21% dok je čvrstina kože poboljšana za oko 22%. Ovi rezultati dobijeni su iz nezavisne dermatološke studije sprovedene na grupi volontera."


Sastojci (INCI):

Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Fragrance (Parfum)*, Betula Alba (Birch) Leaf Extract, Ruscus Aculeatus (Butcher's Broom) Root Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citral*.

* iz prirodnih esencijalnih ulja

Zapremina:
100ml

Cena:
1990din


3. Weleda sok od breze

*PR foto

Veoma koristan u detoksikaciji, odnosno čišćenju organizma, ovaj sok potpomaže eliminaciju celulita i daje koži zdrav izgled. Preporučuje se konzumacija tokom proleća i jeseni, a potrebno je rastvoriti 1 kašiku Weleda soka od breze u šolji vode i piti 2-3 puta dnevno ili 30ml soka rastvoriti u flaši vode i koristiti svakodnevno, tokom 3-6 nedelja. 

Sastojci: 

vodeni ekstrakt listova breze (94%), sok limuna iz biodinamičkog uzgoja (6%)

Zapremina:
200ml

Cena:
1600din


Celokupan Weleda asortiman možete pronaći u Metropoliten parfimeriji.


Da li ste započeli ovogodišnju borbu sa celulitom?

Da li vas privlači prirodni koncept borbe i da li smatrate da ima efekta?



Kiss,
Mrs Fox

Podeli:

10 коментара

  1. Kod mene je celulit rezultat fizicke neaktivnosti, a koristim sve i svasta u toj borbi. od gelova i ulja, pa do masaza. Bilo bi mnogo bolje kada bih povela malo brige o tome sta jedem i kad bih se malo rastrcala....:)

    ОдговориИзбриши
  2. I ja bih mogla da povedem računa šta jedem, u zadnje vreme sam se mnogo opustila, tako da te razumem u potpunosti. Danas sam kupila Weledu, pisacu o ovim proizvodima :)

    ОдговориИзбриши
  3. koristim niveine preparate, iako imam još od ostalih proizvođaća ali ne i welede

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mene je privukla Weleda zato što je prirodna 100%, a ja volim prirodne preparate. Dobila sam piling na poklon, a danas sam kupila ulje i sok od breze. Pisaću recenziju ovih proizvoda kada ih potrošim. Nivea sam koristila Q10 i njemu bi trebala da posvetim recenziju :)

      Избриши
  4. Ovo ulje je baš hvaljeno i od ranije a za sokić nisam znala do ovog članka - nabavljam pod hitno oba!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Prasili i piling je deo svega, ja imam sva tri. Piling sam dobila na prezentaciji, a ulje i sokić sam kupila, što si videla na instangramu. Svakako ću pisati o njima nakon tretmana :)

      Избриши
  5. Ja volim prirodnu kozmetiku a narocito Weleda ulja, i nije da imam nesto mnogo celulita (aktivna sam, treniram) ali ga imam. Nekoliko meseci kontinuirano koristim Ulje od nara, i imam utisak da je bitno poravilo zategnutost i stanje moje koze, ali sam presla nedavno na Brezu. Bas me zanimaju rezultati jer sam cula ugl. pozitivne utiske. Ono sto poznajem vec iz ove linije je sok i mislim da je on mozda i najdragoceniji! Znamo svi,borimo se protiv celulita i iznutra i spolja, a breza je i kod nas poznata po svojstvima koja pomazu drenazu i koristi se protiv teskih i oteklih nogu. Preporuka! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Vam Mila na preporuci :)
      Veoma mi je drago da Vam Weleda tretmani pomažu i iskreno se nadam da ću biti jednako zadovoljna kao Vi. Posebno, mene muči problem oteklih nogu u nadolazećem letnjem periodu, te se nadam boljitku. Imam sva tri preparata i planiram tačno 28 dnevno korišćenje, a potom pišem recenziju :)

      Избриши
  6. Za sok i piling nisam znala, ali ovo ulje od breze je jako, jako hvaljeno i nikako da mi dođe na red. Vidjet ćeš uskoro moju vojsku anticelulitnih pomagača :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jedva čekam tvoju vojsku, moja je mala. Ostao mi je samo "nemac" pola kutije od prošle godine. Priznajem, bila sam lenja preko zime :D Sada sam skotu zvanom celulit, objavila rat! Služim se svim mogućim sredstvima, a Weledu sam kupila zato što je prirodna, a ja jako volim prirodne preparate :)

      Избриши

© Foxy | All rights reserved.