beauty & lifestyle

19.1.14.

Proizvodi koje sam potrošila




U zadnje vreme sam počela da sakupljam potrošene proizvode kao krtica, što meni nikako nije svojstveno, a sve u svrhu blogo-recenzija.

Naime, pripadam grupi ljudi koji kako šta potroše isto i bace, ne volim ni jednu potrošenu stvar da držim u kući. Kako se kesa sa potrošenim proizvodima napunila, rešila sam da je ispraznim, pa eto novog posta. Ove postove smatram veoma korisnim, jer su realno prikazani proizvodi koje smo potrošili i za koje već imamo formirano mišljenje. Neke od ovih proizvoda neću kupiti više, nekima sam već obezbedila zamenu, neke sam recenzirala, a neke tek nameravam da recenziram.

Da krenem redom:




Nivea In-Shower Body Milk
Kada se pojavilo ovo mleko sa telo, mislila sam da je odgovor na moje molitve. Doslovno sam dve meseca pre lansiranja (za koje nisam znala), izjavila mužu - O Bože da li će neko više da se seti da napravi neko mleko za tuširanje za nas koji ne volimo da se "lepimo"? Da li je ovo mleko ispunilo moja očekivanje saznaćete u recenziji uskoro.

Zapremina:
250ml

Cena:
oko 400din, moj primerak je kupljen sredinom novembra na akciji u dm-u i platila sam ga oko 290 din.




Palmolive Mediterranean Moments gel za tuširanje sa arganovim uljem iz Maroka i bademom
Moram nešto da vam priznam, imala sam predrasude kada su malo jeftiniji gelovi za tuširanje u pitanju. Ne volim da koristim nešto što će da mi isuši kožu, pa da posle moram dodatno da se mackam i "lepim". Tako da ja godinama koristim samo Dove i Nivea gelove za tuširanje, po principu kad mi dosadi jedan ja uzmem drugi, pa u krug. Palmolive gel za tuširanje sam dobila u vidu testera u jednom od moja tri omiljena mesečnika. Razmišljala sam u fazonu, jedno tuširanje ne može da škodi, mogu da probam. Isuviše je da vam govorim da sam se u ovaj gel zaljubila na prvo tuširanje, miris mu je predivan, ali doslovno predivan. Kožu čisti temeljno, ne isušuje i ne iritira kožu. Potpuno sam zaljubljena u ovaj gel i kupiću ga ponovo :)

Zapremina:
500ml

Cena:
oko 300 din, kupljen u hipermarketu u okviru velike mesečne nabavke. Kad bacim račun cene se više ne sećam tačno. I cene gelova za tuširanje i sapuna se i ne trudim da pamtim, to je nešto što se kupi pa kupi, tako da cenu ne pamtim.




Eucerin Dermato Clean micelarni rastvor
Ovo je moja treća bočica ovog rastora za redom. Samo ću vam reći da ga ne koristim kao klasičnu micelarnu, ali da način na koji ga ja koristim meni daje odlične rezultate, odnosno sprečava pojavu bubuljica i nepravilnosti na licu. Verujem da ću sledeći put uzeti drugu micelarnu, jer želim da probam i nešto novo, ali će ova miscelarna dobiti svoju zasluženu recenziju.

Zapremina:
200ml

Cena:
878 din mislim da je tačno, kupila sam ga u Lilly apoteci




Semi Di Lino Cristalli Liquidi, tečni kristali za kosu
Ne bih tačno znala da vam kažem koja je ovo bočica ovih silikona za kosu po redu koja se našla u mom posedstvu. Koristim ih ravno oko sedam godina i najspecifičniji su od svih drogeriskih tečnih silikona. Jedina mana je što se ne mogu do kraja potrošiti, kao što po bočici vidite, ali svakako zaslužuju posebnu recenziju.

Zapremina:
30ml

Cena:
oko 765 din u dm-u




Ebelin dm skidač laka za nokte bez acetona i Olea K plus skidač laka sa acetonom
Saga sa acetonima se nastavlja, isprobavam ih i skupljam za priču acetoni drugi deo. Smatram da na kvalitet naših noktiju značajno utiče i aceton koji koristimo. Pisaću više o ovim skidačima u drugom tonu sage. O prvoj grupi acetona o kojima sam pisala možete pročitati ovde (klik na ljubičasti naslov) - Uljani skidači laka za nokte Dahlia, Afrodita i Olea

Zapremina:
Ebelin 125ml
Olea 70ml

Cena:
Ebelin oko 180din u dm-u
Olea oko 65din




Belea dm - maramice za skidanje šminke bez alkohola i parfema za suvu i osetljivu kožu
Ove maramice sam dobila na poklon i priznajem da ih ne bih sama kupila. Ranije sam isprobala par maramica za skidanje šminke i sve su me razočarale, tako da sam maramice za skidanje šminke stavila u kategoriju proizvoda koje više ne kupujem. Onda su me ove maramice u potpunosti očarale - znači nikad ne reci nikad. Za razliku od drugih maramica šminku skidaju temeljno, čak i sa očiju bez iritacije nežne kože te regije. Za svakodnevnu šminku su dovoljne dve maramice, a za malo težu šminku 3-4 maramice. Koža je temeljno očišćena, bez iritacija, bubuljica i crvenila. Naravno, kada skidate težu šminku oko očiju pojavi se blago crvenilo, ali se sve za divno čudo skine. Ne iritiraju mi oči, što znate da je meni koja nosim polu tvrda sočiva jako važno. Pakovanje sadrži 25 maramica i  traje oko dve nedelje, što je za sada moja jedina zamerka. Kada se upoznam sa cenom, biću u mogućnosti da procenim da li su isplative ili ne. Kupiću ih svakako, a i smatram da su odlično rešenje za putovanja.




Macadamia Natural Oil  Healing Oil Treatment ulje za kosu
Naširoko poznate kapi za kosu, ulje, silkoni kako ih mnogi nazivaju, svoju reputaciju su stekle sa razlogom. Svoj prvi primerak sam nabavila na oktobarskom Sajmu kozmetike i nova ljubav je rođena. Još uvek nisam potrošila prvu bočicu do kraja kada sam nabavila drugu. Kako nikada nemam samo jedan proizvod za zaštitu krajeva, ponovo sam se odlučila za malo pakovanje. Više o njima čitaćete u recenziji koja sledi.

Zapremina:
10ml

Cena:
390din




Labello For Men Active Care
Prosto savršeno Labello! Provela sam godine verujući da su samo Labella namenjena ženama adekvatna za upotrebu. O, u kakvoj sam samo zabludi bila, nisam bila ni svesna. I ostala bih u večnoj zabludi da moj muž pre neke dve godine otprilike, nije dobio primerak ovog savršenstva. Kako on kao i 99% muškaraca ne koristi mazalice za usta, Labello je došlo u moje ruke. Ovo Labello savršeno oporavlja usne, bolje nego bilo koje namenjeno nama ženama. Pretpostavljam da je to zato što je namenjeno populaciji sa "debljom" kožom, pa je sam sastav aktivnih negujućih komponenti jači. Bilo kako bilo ovo čudo je savršeno, usne oporavi očas posla i sprečava dodatno pucanje. Posebno bih vam ga preporučila leti, da leti, jer je jedino koje se na +40 ne istopi i ne promeni oblik i formulaciju, čak ni na plaži!!! 

Zapremina:
4,8gr

Cena:
oko 190din





La Roche-Posay Cicaplast Levres balzam za usta
Ovaj balzam za usta je PR*uzorak i o njemu sam već pisala (klik na naslov) - La Roche-Posay Cicaplast
Lagala bih kad bih rekla da mi se dopada i da sam oduševljena. Ne zadovoljava moje potrebe, kao što sam u recenziji već napisala. Ja sam neko ko balzam koristi malte ne umesto karmina i veoma mi je važno da su mi usne stalno zaštićene i negovane. Meni dodatno isušivanje i pucanje nije sprečio, ali su zato dodatna isušivanja zaceljena tokom noći. Najbolje je rešenje za žene koje ceo dan nose karmin, a noću im treba intenzivna ishrana kože usana.

Zapremina:
7,5ml

Cena:
349din




Lactacyd Femina intimni gel
Odličan intimni gel koji zaslužuje svoju posebnu recenziju. Ovaj gel je jako poznat i hvaljen među ženskom populacijom, ponovo opravdano i sa razlogom. Koristim drugu flašicu što dosta govori o ovom gelu. Ne izaziva svrab, iritacije i sekret. Dermatološki i ginekološki testiran. Recenzija uskoro!

Zapremina:
200ml

Cena:
399din u dm-u


Da li ste koristili neki od ovi proizvoda i kakvo je vaše iskustvo?

Ako želite da neki od navedenih proizvoda recenziram pre, molim vas da mi u komentaru napišete koji vas proizvod zanima, a ja ću što pre uraditi recenziju.



Kiss,
Mrs Fox

Podeli:

32 коментара

  1. Stalno hoću da probam ovo Labello i kad god odem po njega kažem sebi 'ma to je glupost, muško labelo ne neguje tako dobro' i tako kupim nešto deseto. Definitivno ga kupujem sl put.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uzmi ga obavezno, fenomenalno je! Letos sam ga nosila na plažu i nije se mrdnulo. Svako drugo Labello ili balzam bi se otopili pretvorili u tečnost, ovo nije mrdnulo i tu me je kupilo za sva vremena :)

      Избриши
  2. I ja volim da zafrljacim proizvod cim ga potrosim. :D I ja sam pocela da skupljam stvari samo zbog bloga. :D
    Palmolive gel je stvarno predivan. I da, i ja sam primetila da je ovo labelo koje je namenjeno za muskarce mnogo bolje! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja imam posebnu kesu sada, a kako sam krenula uskoro ću moći i kantu da nabavim u svrhu blogo-recenziranja :D
      Palmolive gel je božanstven, kupujem drugi čim pre. Labello za muškarce je toliko dobro, da mi ne bi smetalo samo njega da nastave da proizvode, za drugim ne bi bilo potrebe :)

      Избриши
  3. Ne znam kakvo je nivea in-shower mlijeko, ali meni je Baleino odlično i spas za lijenost :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pisaću o Niveinom melku uskoro. Sada baš koristim Baleino Med iz nove kolekcije i oduševljena sam efektom, jedino me miris ne oduševljava, ali brzo ispari :)

      Избриши
  4. A ja bas volim Palolive gelove :)) Probaj maslinu, kokos i badem..svi su pin pogodak i ne moras da se mazes posle :))
    U pohvalama Lactacydu se pridruzujem. Odicna stvarcica sa velikom O

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga moja Pepeljuga :*
      Probaću ženska ove tuš gelove koje si mi navela sigurno. Baš me je ovaj Palmolive iznenadio pozitivno, a verujem da će i ovi koje si navela. Još kad nema mazanja posle ih! Lactacyd je stvarno odlična stvar sa velikom O :D Samo mene mrži da ga prvo razblažujem da vodom, nadam se da ne grešim puno?

      Избриши
    2. Nepismena Pepeljuga :) Nesto sam bila gladna..:))

      Ja imam bocu destilovane vode koja mi stoji u kupatilu a posto ga koristim jednom do dvaput nedeljno, tih 10 sec. ne znaci nista

      Избриши
    3. Nadam se da sam razumela da to znači da ga ne razblažuješ. Ne kontam svrhu destilovane, ali dobro. Što se nepismenosti tiče i ja sam progutala par slova, pa napisala ponovo. Meni se gutanje slova, zareza i slično redovno dešava :D

      Избриши
    4. To znaci da mi flasa destilovane vode sluzi kao podsetnik da razblazujem :)) Inace je koristim kad muckam prelive za kosu i glinu za lice
      Valjda se sad razumesmo :))

      Избриши
    5. Pretpostavila sam da flajka destilovane ne služi za piće, već za razblaživanje, ali možda grešim pa reko da pitam. Mene jedino to razblaživanje brine, jer ja to ne radim, a tek sam jednu flašicu gela potrošila ovo mi je druga. Zato sam te pitala šta i kako ti radiš Nadam se da neće da mi škodi :)

      Избриши
  5. Musko labelo odlicno! :) Sto se tice intimnih gelova, jedan Slovenski ginekolog je pricao o tim gelovima i rekao da se niposto ne koriste. Preporucio je samo obicnu vodu, nikakvi gelovi, sapuni, samponi. Mada ja koristim obican deciji sapun, cini mi se proizvod Nevena Krusevac :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnogi savetuju da se gelovi ne koriste, ali ja ne mogu samo vodom. Imam utisak da se nisam oprala uopšte, možda je to samo u glavi ne znam. Prosto se moram oprati, samo gledam da ne preterujem sa pranjem, jednom dnevno je dovoljno, ostalo po potrebi vodom :)

      Избриши
  6. palmolive gelovi su odlični, probaj i one u providnim bočicama, prekrasno mirišu, meni jedni od dražih, skupa s dove.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probaću sigurno, baš me je ovaj oduševio. Ni sama ne znam zašto sam ih godinama izbegavala, vezala sam se za Dove i Nivea kao da ništa drugo ne postoji :)

      Избриши
  7. Meni semi di lino kapi nikako ne odgovaraju, ni miris mi se ne svidja, za razliku od macadamie, a i ebelin aceton mi je fenomenalan, kupila sam prvo pakovanje to sa pumpicom, a sada kupujem ono obicno i presipam

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni odgovara Semi Di Lino, baš mi prijaju, ali nismo svi isti. Mada, meni prija i Macadamia, ona je jača tj, kapi su jače. Za aceton, sada koristim roze iz dm-a veliko pakovanje i baš mi se sviđa. Mada se za ovaj slažem, pumpica je jako praktična :)

      Избриши
  8. Meni Eucerin micelarna nije bila tolikooo dobra. Taj intimni gel cu bas da probam. NJega nisam jos. A LRP mazalica za usta nije ni meni nesto mnogo super.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ne skidam šminku sa njom, meni fino isčisti nečistoče i nemam ni jednu bubuljicu, a ne iritira mi dodatno kožu. Intimni gel je odličan, možda i najbolji koji sam do sada probala. LRP imamo isto mišljenje, nije oduševio balzam :)

      Избриши
  9. Baš si bila vrijedna! Meni je ovo Niveino mlijeko totalno razočaranje,apsolutno ništa ne radi :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Skupljam kao krtica :D
      To mleko je posebna priča, meni i dalje nije najasnije kako su mu upotrebu zamislili. Nikad ne reci nikad, ali ne verujem da ću ga ponovo kupiti :)

      Избриши
  10. Ja pripadam istoj grupi ljudi, pa do sada još nisam uspela sastaviti ovu vrstu posta :D

    Semi di Lino su i moji omiljeni tečni kristali za kosu, kupujem bočicu za bočicom kako se potroši. Zanimljive su mi i ove ostale stvarčice, a što se maramica za skidanje šminke tiče, moj trenutni favorit su Bioten Skin Defence sa ekstraktom nara - stići će i one jednog dana na red da se raspišem (a probala sam i Nivene i Baleine).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja skupljam, ali čim se malo napuni kesa, mene hvata frka :D
      Semi DI Lino prosto obožavam, godinama ih koristim. Pored njih jedno sam godinama verna bila Klass silikonima.
      Jedva čekam da pročitam tvoje mišljenje o Bioten maramicama! Meni Nivea ne odgovara probala sam, probala sam i Lillijeve i ne znam ni koje sve, to mi mama obično kupi, jer ja se nikada ne bih setila. Baleine su mi baš dobre, odnosno dobro su se pokazale :)

      Избриши
  11. Tu i tamo sam probala nešto sa tvoje liste, a inače skupljam proizvode za novi smećarnik! :D Gde si našla ovaj ,,muški'' balzam za usne? Nigde ga nisam videla u skorije vreme.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A ja se pitam gde si ti? Zabrinula sam se :D Nema tebe, a ovo je tvoja omiljena vrsta postova :)
      Ja ti sve što mi treba nalazim u mom likalnom dm-u u kom obitavam, u Lilli ulazim samo radi apoteke. Imaš muški labello i po svim apotekama, kad placam račun stalno ga vidim kako "visi" na stalku :D

      Избриши
  12. U jednom tekstu i moj favorit i anti-favorit! Nivea Inshower mi je bas bezveze - niti je gel za tusiranje niti mleko za telo, nikakav rezultat. A favorit - Balea maramice za skidanje sminke - odlicne su, dobro skidaju, blage su, ne iritiraju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nivea In-Shower je mleko za telo zamišljeno da se nanese nakon gela za tuširanje i ispere dok smo još pod tušem. Zamisao je dobra, ali je efekat diskutabilan :)

      Избриши
  13. Eucerin je meni super, imala sam ampule i kreme za hidrataciju. Zbilja su jedne od najboljih iz ljekarne.

    ОдговориИзбриши
  14. Slažem se, Eucerin jeste kvalitetna medicinska kozmetika :)

    ОдговориИзбриши
  15. Samo da ti preporučim da probaš Hemelov skidač laka za nokte http://www.hemelshop.rs/proizvodi/uljani-skidac-laka-za-nokte-sa-regeneratorom
    možda se nađe u trećem delu ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno Smizlo! Da znaš da skupljam acetone za sledeći deo, a nisam znala da Hemel ima skidač. Kreme sam probala svojevremeno i bile su odlične :)

      Избриши

© Foxy | All rights reserved.