beauty & lifestyle

28.1.14.

L'oreal Recital Preference M3 6.23 Toscane - farba za kosu




L'oreal Recital Preference je farba za kosu kojom sam se farbala godinama. Nijanse su se menjale, ali ja sam joj je uvek rado vraćala. Danas vam predstavljam jednu savršenu nijansu, retku smeđu nijansu u L'orealovom miljeu, koja u sebi ne sadrži crvene odsjaje - 6.23 Toscane.




L'oreal 6.23 Toscane opisuje kao sedefasto svetlo kestenjastu. Ako gledamo numeraciju, koju vam uvek savetujem da gledate, a ne sliku na kutiji: broj 6 označava plavu, broj 2 označava biserni ton i ovo je jako važno da upamtite, jer je L'oreal retka firma kod koje broj 2 označava biserni ton (inače broj dva iza tačke obično znači violet) i za kraj broj 3 označava zlatno. Dakle, biserno-zlatno plava je uprošćen naziv ove nijanse. U sebi ne sadrži crveni pigment, što se iz opisa i da zaključiti. Na slici je devojka sa kosom u nivou 7, zato što L'oreal koristi reflektore i devojke se najčešće farbaju na izblajnhanu podlogu. Osim ako vaša prirodna boja kose nije plava, rezultat sa slike nemojte očekivati. Na moju podlogu u nivou 4, rezultat bojenja je u nivou 5,5 dakle, nijansu i po svetlija od moje prirodne boje kose.

Pakovanje sadrži:
-razvijač boje za kosu sa aplikatorom u želeu 60ml,
-emulziju za bojenje 60ml,
-hranljivi regenerator za kosu, više upotreba 54ml,
-kvalitetne rukavice za zaštitu ruku prilikom bojenja,
-uputstvo za upotrebu.




Prirodni ton moje kose je u nivou 4 tamno smeđa sa primesom crvenog pigmenta, kosa mi gusta, a dlaka debela (po rečima frizerke). Žao mi je što se na ovoj slici izrast ne vidi bolje (slikala je frizerka koja je bila potpuno nezaineresovana i isčuđavala se šta ja to radim). Kosa mi je nešto sporije rasla, pa iako je ovo izrast stariji od mesec dana ne primećuje se puno. Ono što se primećuje jeste da se boja isprala, te sam se zato odlučila za ponovno farbanje.




Kada se pomešaju emulzija za bojenje i razvijač u formi gela dobijate smesu sa slike. Moram priznati da je veoma nezgodno da sa ovom smesom ofarbate celu kosu sami, zato što curi, ali ako farbate samo izrast i koristite aplikator sa slike gore, farbanje ćete očas posla završiti. Ja sam prelazila celu dužinu i farbala me je frizerka.



Ofarbana kosa izgleda kao na slici gore. Moja kosa, koja je prirodno suva i porozna, i pored toga što je u potpunosti zdrava, smesu "upije" očas posla. Međutim, čak i za vreme držanja farbe na glavi kosa se neverovatno sija. Sama farba smrdi užas Božiji, štipa za oči da se prosto pitam zašto se L'oreal ne pozabavi mirisom svoje najbolje i najprodavanije drogerijske farbe? Taj odvratni miris odaje utisak "teške hemije", međutim nije tako. Farba je veoma blaga, teme ne peče za vreme držanja, ne osećam je prosto. Kosa je nakon farbanja sjajna i mekana, lako se raščešljava, nije ni malo oštećena i isušena i deluje jako zdravo (verovatno zbog silikona u sastavu, ali kako god odradili su savršen posao). Boja se ravnomerno ispira i bledi već nakon tri nedelje, tako da priča o 6 nedelja nepromenjene boje ne pije vodu. Ipak je ova farba isuviše blaga i ne sadrži jake pigmente koji penetriraju duboko u dlaku poput profesionalnih farbi. Iako je kategorisana kao nivo 3 - trajna boja za kosu, ja bih je pre rekla da je nešto između trajne boje i kolor šampona. Vreme držanja 30 minuta.




Na ovoj slici vidite rezultat farbanja na veštačkom svetlu i pod blicem, te vam napominjem da je boja uživo dosta tamnija i pre odgovara sledećim fotografijama, napravljenim samo uz pomoć blica (kosu ne feniram, samo je sušim fenom):








Zaključak:

L'oreal Recital Preference M3 6.23 Toscane je kvalitetna drogerijska farba, koja pruža optimalni učinak bojenja i ne oštećuje kosu. Ranije je bila još za nijansu kvalitetnija, ali sa promenom ambalaže i uvozom iz Bugarske, ova farba je za jednu nijansu izgubila na svom kvalitetu. Kako ima retko dostupnu 6.23 nijansu, a sama farba je dostupna u svim drogerijskim lancima, ja ću nastaviti da je koristim dok joj ne pronađem adekvatnu zamenu ili izaberem drugu nijansu. I da, ima najsavršeniji regenerator/pakovanje u sebi. Isto sadrži silikone, ali je za brzinsko pranje kose nezamenjiv. Kosi daje izuzetan sjaj i mekoću.

Cena:
1145din

Moja ocena farbe drogerijskog ranga je 8.5!

Da li ste probali L'oreal Recital Preference farbe za kosu?

Koju farbu za kosu vi koristite?

*naslovna slika preuzeta sa interneta



Kiss,
Mrs Fox

Podeli:

33 коментара

  1. Svaka cast ako ovako izgleda bez feniranja :) bas sam htela da pohvalim kako je lepo izvuceno i deluje bujno. Znam da ove farbe nisu agresivne za kozu glave, ali da farbaju peskir farbaju, barem crvene nijanse. Dopada mi se ova tvoja nijansa mislim da bi bila pogodna i za pramaneove ako se izvlace u dve boje :) Bas im je lepa ambalaza, crne rukavice zanimljivo :D Nasmejala sam ne na ono gde kazes da je frizerka delovala "nezainteresovano" za sikanje postupak rada, mogu da joj zamislim facu lol

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne feniram kosu na četku, već je mokru očešljam Tangle Teezer-om (savršena stvar), a pred kraj je opet porčešljam TT-om par puta i bude ovako ravna, do sutra ujutru :D
      Meni tragovi na peškiru ne ostaju, čak ni ne vidim boju u kadi za divno čudo. Rukavice su zaista kvalitetne, nema da ti prolaze prsti kroz njih i da ti oboje kožu ruku. A frizerka je posebna priča, ne zna šta su blogovi (ima 22 godine), mislim čula je :D Mene gleda kao marsovca jer ulažem u kosu (misli da sam luda), pakujem je, negujem itd. I ja sam posebna priča, daću do iznemoglosti na preparate za kosu, ali frizerima ne dam hehe :D U odnosu na stručnu spremu tj, obrazovni nivo, umeće i stepen odgovornosti, treba da bude i zarada :) Čast izuzecima!

      Избриши
    2. A ja bas volim kada frizeri prate trendove :)) i kada ulazu u proizvode, pribor, onda se lako sporazumes sa njima i nema kiksova :) Jos je mlada naucice lol. Ali zaista ne bih nikada rekla da nije isfenirano, ima dobru formu i lepo pada nije slepljeno. Moracu da kupim TT ili NT, meni je cesljanje nocna mora opet mi je narasla kosa.

      Избриши
    3. Nisam se šišala 4 meseca i deluje lepo zato što ova devojka kod koje idem zaista dobro šiša. To sam ti rekla i privatno čini mi se, ali da ponovim i ovde za slučaj da čita. Mogla bi puno, ali puno samo malo da uloži u sebe, da počne da prati trendove. Devojka ima izuzetan talenat i to je i razlog zašto u taj salon idem. Uzmi TT, on je original i fenomenalan je. Moja sesta ima kovrdžavu kosu (ne kao ti) i istim je oduševljena :)

      Избриши
  2. Divna nijansa!
    Koristila sam nekad davno jednu od crvenih, sjaj je bio prekrasan ali se uzasno brzo isprala..a i odvikla sam se od smrdljivih farbi
    Nova Revlonova linija ima varijacije na smedje zlatnu pa ako naletis..:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Brzo se ispiraju, to im jeste mana. Međutim, ova nijansa je za divno čudo lepa i kad se ispere i zato me "drži" hehe :D
      Piši ženo post o Revlon farbama koje koristiš, da ne gledam u prste koja je linija u pitanju. Tvoja kosa je prelepa i nadam se da si i dalje crvenokosa :*

      Избриши
    2. A nateracu moju Mimu - ona je isprobala sve Revlone - od crne cokolade do najsvetlijeg lesnika :))
      Yepp, jos sam crvena..predomislile ste me :)))))

      Избриши
    3. JEEEEE CRVENA!!! Nemoj da menjaš, ne, ne!!! Pomisliće neko da sam luda kad se ovako radujem (nije daleko od istine :D)

      Čekam nestrpljivo post o Revlon farbama :))))

      Избриши
  3. Odlična frizura,samo osušena fenom,meni kosa ni nakon feniranja ne stoji tako dobro, jako mi se sviđa nijansa,svakako moram probati

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni mnogo pomaže Tangle Teezer četka o kojoj sam pisala. Ni moja kosa nije bila ovako ravna pre nje, posebno zato što je prirodno blago talasasta.
      Probala sam skoro sve drogerijske farbe za kosu, smeđe nijanse i ova je zaista jedna od retkih koja u sebi ne sadrži onaj ružni crveni odsjaj :)

      Избриши
  4. Jako je lepa boja, moje drugo farbanje je bilo sličnom nekom nijansom, ali je bila Palette čini mi se, više se ni ne sećam. :D Bilo bi lepo da ja sada mogu iz ove trojke da se izvučem u neku takvu za nijansu tamniju od moje kose. :/
    Prelepa ti je kosa inače, oblik je divan! :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mogla bi da uradiš blanš kupku, ali kod frizera, nemoj ni slučajno sama. Blanš kupka ne oštećuje kosu kao čist blanš, već kao malo jača farba. Uglavnom nije strašno i kosa se brzo vrati u pređašnje stanje. Meni pada na pamet da odem u tamnije, pa se suzdržavam :)
      Hvala ti na komplimentima, pazim je i mazim kao malo dete :*

      Избриши
  5. mislim da cu kupiti i ovu farbu :/
    inace, imam 3 farbe za kosu u ladici vec i skupljam hrabrost da se ofarbam. prvi put u zivotu. uvijek sam bila zadoovoljna svojom bojom, tamno smeđa. ali sam počela dobivati sijede i nikako da se odlučim, samo farbe skupljam hahah strah me da sta po zlu ne krene, a frizerkama u svom gradu ne vjerujem.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ne verujem frizerima u Beogradu! Oni koji nešto znaju papreno naplaćuju, dok ostali rade po sistemu iz 1960. Sada si mi dala ideju da bih mogla da napišem nešto više o farbanju kose. Očekuj post na tu temu uskoro :)

      Избриши
  6. Blago tebi, i sto si ubola dobru boju i na gustoj kosi.
    Ja nikako da opet pogodim svoju boju, i dovoljno je da samo neko u drustvu krene pricu o kosi, eto mene odmah da se umetnem i zakukam da sam idiot sto sam se ikad ofarbala. Prosli put kupim Garnier Olia 4.0, na prvu divna, nije ispala crna, sto se vise ispirala ja opet blagog crvenog odsjaja, cak i na izrastku gdje ga nisam imala od prethodne Casting 4.0. Mislim to su neke razlike koje samo ja sebi primjetim naspram moje prirodne boje, al opet mi smeta. Sad sam uzela Syoss 4.1 koja ima amonijak da malo bolje prekrije crvenilo jer od onih bez amonijaka nema vajde. Al uzecu i 5.1 pa pomijesati. Ili cu samo ofarbati sa 5.1. Uhh, nemam pojma vise.
    Bavim se idejom ( nemoj se zgroziti ) da par dana skupim gomilicu dlaka nakon pranja i cesljanja i da prvo to pofarbam da vidim kako ce ispasti i da li ce kad prinesem svjetlosti imati groznog crvenog odsjaja.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veruj mi nisam "ubola", ovo je rezultat višegodišnjeg vežbanja na sopstvenoj glavi. Izučila sam zanat, mogla bih frizer kolorista da budem bez problema :D
      Prvo, redovno pratim tvoj blog, te znam da ti crveno "izbija" od ranijeg farbanja i tu nema mnogo pomoći. Što se izbijanja "crvenog" na korenu kose tiče, to bi značilo da imaš crvenog pigmenta dosta, te tvoj prirodni pigment izbija na površinu nakon farbanja. Sve ovo možeš ublažiti farbanjem sa bojama koje iza osnovnog broja imaju broj 1 pepeljasto, kako si sada uzela. Syoss ne volim ni u ludilu, jako isušuje kosu čudo jedno, sa jednom kutijom se ne može pokriti gusta kosa moje dužine, a ne duža. Od Garniera volim jedino Nutrisse i ni jednu drugu. Fora je u tome da su drugstore farbe slabe i nemaju pigmente koji duboko penetriraju u dlaku kako bi iz prvog ili drugog farbanja rešile problem crvenog pigmenta. Najača drugstore farba je svakako Keune, ona je na granici sa profesionalnim farbama (tako se zvanično i vodi). Moj ti je savet da ne eksperimentišeš više, već da odeš kod proverenog frizera i ispitaš ga kao đaka, ali ozbiljno. Neka ti fino kaže kako i čime te farba, to je tvoje pravo, a ti kasnije nastavi da kupuješ istu kombinaciju. Drugo rešenje je da se farbaš farbama koje u sebi sadrže pepeljasti ton i da vodiš računa o ispiranu boje, što znaći pa pa agresivni šamponi. I ja bih uvek išla sa 5.1, jer sve drogeriske farbe ispadaju tamnije. Opet sve zavisi u kojoj meri se tvoja kosa nakon predhodnih četvorki isprala :)

      Избриши
  7. Ja imam fobiju od drogerijskih farbi :) Ne bih ni jednu smela da probam :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. L'oreal je zaista kvalitetan, najkvalitenija drugstore farba za kosu po mom mišljenju. Ali, razmišljam se i ja da pređem na profesionalne boje. Kako Loreal Majirel ima nijansu 6.23 već neko vreme razmišljam da se bacim u potragu za istom :)
      Ako imaš neki predlog, uvek je dobrodošao. Videla sam da si koristila Dikson i Selective. Ja sam ih jako davno koristila, da se efekta više ni ne sećam :)

      Избриши
  8. To mi je prava enigma zašto na farbama za kosu UVEK stavljaju slike za bar nijansu svetlije od realnih... To nama koji se ne razumemo previše znatno oteža posao prilikom odabira prave nijanse.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zato što farbaju devojke na blajnahu tj, belu podlogu. Zato nemoj da gledaš sliku na kutiji nikada, već broj farbe i nema greške. Plus, računaj da drogeriske farbe obično ispadaju uvek za nijansu tamnije :)

      Избриши
  9. Draga, blago tebi na tako lepoj ravnoj kosi :) Ja moram jednom nedeljno kod frizera na profi feniranje, inače bih šetala okolo kao crvena četka.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ti imaš kovrdžavu kosu??? Da li mi veruješ da nikada ne bih rekla, kako lepo izgleda i ravno uživo. Ni moja nije sasvim ravna, ja sam napuhani lavić, najlepša je sutra ujutru, kad se malo "slegne" :)

      Избриши
  10. Ova farba je stvarno odlicna, ja sam je koristila dok sam bila plava i bila je sasvim drugacija boja, ali u svakom slucaju fantasticna! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam koristila njihove plave, kada sam ja bila plava i čini mi se da je PO1 ili tako nešto Feria, bila najbolja farba od svih. Ja je ne menjam, a drago mi je da ih i ti voliš :)

      Избриши
  11. Recenzija je izuzetno dobra. Tvoj blog mi se veoma dopada. Za mene je jedan od najboljih u ovoj oblasti, na samom vrhu. Ove farbe sam dugo koristila, neguju kosu i deluju prirodno, što im je i najbolja osobina.Samo kada bi nedelju , dve duže trajale..Ali kako ne oštećuju kosu ni ovo nije neka mana.Možda je cena u odnosu na druge drakstorske farbe visoka, ali je i razlika u jvalitetu isto tolika. Koristila sam i neke profesionalne farbe, koje su koštale koliko i ove,ali nisam bila zadovoljna. Pridržavala sam se strogo uputstva za upotrebu, ali se teško ispiraju, kao blato su na glavi, teme jedva isperem. Nijanse su u početku prejake, nisu baš prirodne, tek posle više pranja kose kada dođe vreme da se farba izrastak,nijansa postaje dobra. Ofarbam izrastak i vidi se razlika. Pa opet čekam par nedelja da dobijem dobru nijansu. Onda ofarbam celu dužinu i tako u kug. Krajnji rezultat je izgorela kosa.Zato ponovo koristim L"oreal Preference boje za kosu.Nisu samo drogerijske farbe za nijansu tamnije, ima i onih koje su profesionalne pa su tamnije .Dlaka bude impregnirana, kao katran na glavi. LP je prava farba za one koji se farbaju sami i koji žele prirodan izgled.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala još jednom na pohvalama :) Drago mi je da ti se dopada moj blog i hvala ti što me čitaš :)
      Što se farbe za kosu tiče, imamo apsolutno isto mišljenje. Ova farba opravdava cenu i verujem da je bolja od mnogih profesionalnih. Nekima je kosa takva, da su im pigmenti iz profeionalnih farbi isuviše jaki i agresivni. Nisam koristila profesionalne farbe zadnjih 10 godina, a probala bih Loreal Profesinal Majirel u ovoj istoj nijansi 6.23, samo ga je kod nas jako teško naći :)

      Избриши
  12. Draga moja ja sam od pola glave plava ,blans mi je frizerka stavila u pokusaju da imam ombre medjutim meni se ta plava sad ne dopada pa bi taj deo kose da vratim u svoju prirodno tamno braon,samo me zanima koju lorealovu farbu da kupim ,a da kad mi se ispere ipak ostane neka normalna braon? hvala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Jelena,

      Kada želiš da prefarbaš plavo,blanširano, moraš uzeti farbu koja u sebi sadrži crvenu. U suprotnom, postoji velika šansa da ispadneš siva ili zelenkasta. Blanš neutrališe pigmente iz kose i onda novi pigmenti iz farbe nemaju za šta da se vežu. Profesionalni frizeri često prvo farbaju žene u crveno, pa tek onda u željenu boju. Pošto ti nisi više puta blajhana i farbana u plavo, biće dovoljno samo da uzmeš farbu koja ima crvene odjaje. Ovo znaći da farba iza broja mora imati peticu, dobar primer je Loreal Recital Preference 4.15 ; 5.25 ;5.35; 6.35. Pogledaj pomenute nijanse, sve osim 4.15 su čiste čokoladne nijanse, dok 4.15 ima u sebi i pepeljast ton. Ono što ti savetujem jeste da uzmeš jednu nijansu tamniju od tvoje prirodne boje kose ukololiko imaš nameru da prefarbaš samo plavi deo. Ako je tvoje prirodna boja u nijansi 6, ti uzmi 5. Ovo je pametan izbor, i ako ti se posle prvog farbanja učini tamnije ne boj se, sa blanša se sve munjevito ispira, te će rezulat biti sličan tvojoj prirodnoj boji kose već nako 2-3 pranja. Ukoliko planiraš da farbaš celu kosu, a želiš da zadrži prirordni ton, imaj na umu da će uvek postojati mala razlika između korena i krajeva :)

      Избриши
  13. Jao konacno neko da mi pomogne :) Poslusacu te,hvala ti mnogo,farbacu samo te plave delove jer je moja kosa zaista neostecena,a razlika neka postoji ,ne smeta mi samo da se resim ove plave :)

    ОдговориИзбриши
  14. Nema na čemu, nadam se da ćeš biti zadovoljna. Kad se ispere sa blansa, ti ponovo ofarbaj, ali nemoj praviti manji razmak od 3-4 nedelje izmedju farbanja :)

    ОдговориИзбриши
  15. kupila sam ovu ovu 5.25 i mislim da ce biti to to,nego sad nesto se plasim posto mi je to gde je plavo dosta osteceno jer eto pametna frizerka stavila mi hidrogen 12% ,blans pa eto sve se plasim da cu je jos unistiti dodatno i ovom farbom ,i ako mi je uz teme zdrava kosa bojim se da mi ne opadne i ako sam se od tad jedno 10 cm osisala :/

    ОдговориИзбриши
  16. Nemoj je plašiti, ova farba nije jaka, neće ti dodatno oštetiti kosu. Samo pojačaj malo negu, uzmi dobro pakovanje i sve će biti ok. I samo pakovanje u ovoj farbi je fenomenalno videćeš. Javi mi rezultat, ako se setiš :)

    ОдговориИзбриши

© Foxy | All rights reserved.