beauty & lifestyle

20.12.13.

Multiactiv Ultra Energetska Krema - recenzija




Multiactiv, domaći brend visokokvalitetnih proizvoda baziranih na vrhunskoj tehnologiji, na "Danu sasvim drugačije nege", predstavio nam je svoju novu liniju proizvoda baziranu na 80% filtrata puževe sluzi - EXCLUSIVE. Imam tu čast da vam ovom prilikom predstavim kremu iz pomenute linije.

Dobijeni proizvod je PR* uzorak. To što je proizvod PR* uzorak ne znači da je tekst sponzorisan! Činjenica da sam dobila proizvod, ne utiče na moje mišljenje o njemu. Moje recenzije su uvek bile i ostale iskrene i objektivne!



                                      slika preuzeta sa Multiactiv kozmetika facebook page


Puževljeva sluz, kao budućnost kozmetologije?

"Filtrat puževe sluzi koji se koristi u proizvodima Multiactiv kozmetike, potiče od vrste puža koji je opstao preko 600 miliona godina zahvaljujući kompleksnom sekretu koji mu pomaže da svakodnvno obnavlja sva oštećenja nastala na njegovom tkivu, sposobnosti da ga konstantno regeneriše. Za nas kao proizvođače, a takođe i za buduće korisnike naših proizvoda je bitno da puževa sluz ima isto dejstvo i na ljudsku kožu".
                                    Vesna Jelenić, dipl.inž. tehnologije, direktor pogona kozmetike


                                      slika preuzeta sa Multiactiv kozmetika facebook page


Puževa sluz je već poznata i popularna u svetu po svom izvanrednom i blagotvornom dejstvu, a od skoro je dostupna i na teritoriji Srbije, zahvaljući domaćoj kompaniji koja prati svetske trendove - Multiactiv.
Njeno blagotvorno dejstvo je kompleksna mešavina  alantoina, kolagena i elastina, enzima i antioksidanasa, prirodnih antibiotika, vitaminia A, D i C, glikolne i hijaluronske kiseline. Navedeni sastojci imaju antiupalno, regenerišuće i obnavljajuće dejstvo na kožu lica. Elastin i kolagen koži vraćaju njene osnovne komponente, vraćajući koži vlagu, jedrost i elastičnost. Postojeće iritacije i crvenila na koži se smiruju i sprečava se nastanak novih oštećenja. Koža je zaštićena od infekcija i UV zračenja, te se time usporava i proces starenje, odnosno nastanak novih bora.




Krema dolazi u luksuznoj staklenoj ambalaži, koja meni, kao što znate, nije omiljena, jer sam trapava i živim u strahu da je bunavna ne ispustim u lavabo i ne razbijem. Za sada hvala Bogu, izdržljivost ambalaže nisam testirala. Ono što jesam testirala, jeste sadržaj i to u trajanju od tri nedelje, po mojim čitaocima poznatom sistemu. Dakle, na početku testiranja svi drugi proizvodi su sklonjeni sa strane, u periodu od tri nedelje družili smo se Multiactiv Ultra Energentska krema, sredstvo za umivanje i ja. Mislim da je najbolji način da se uoči dejstvo jednog proizvoda, kada napravimo poređenje između onoga na šta je naša koža navikla, efekta koji nam je poznat i nečeg novog. Međutim, ja ovu kremu nisam testirala sama. Kako je krema namenjena svim životnim dobima i muškarcima i ženama, testiranju, doduše ne tako studioznom i detaljnom, ali sa velikom znatiželjom i entuzijazmom, pridružio se i moj muž. Čućete i mišljenje iz muškog ugla :)

Štur muški opis ove kreme glasi :" Koža mi je mekša, kao da ima neki zaštitni sloj preko nje i miriše mi na proleće". Da, miris ove kreme i mene asocira na proleće. Iako tako daleko u ovim hladnim danima, kroz mirisne senzacije ove kreme, miris proleća je došao do mene. Znate da miris smatram idividualnom senzacijom, a meni se ovaj osvežavajući miris sviđa. Ali, imajte u vidu, to što se sviđa meni ne mora da znači da će se dopasti i vama.

Kako je moje čulo mirisa bilo zadovoljno od samog starta, očekivala sam isti efekat i na koži. Međutim, nije bilo tako, moja koža se pobunila. Iz samo sebi znanog razloga u prvih tri-četiri dana na obrazima mi se pojavilo blago crvenilo odmah nakon mazanja. Biću iskrena da sam se u prvi mah uplašila da nisam alergična na neki od sastojaka. Onda sam sela, razmislila i setila se da je ovo poznata reakcija moje kože na hijaluron. Znate da mi nije prvi put, a kako vidim ni poslednji da na ovaj način odreagujem. Crvenilo je nestalo, a kremu sam nastavila najnormalije da koristim. Namerno sam navela ovaj podatak, zato što je istinit i nemam potrebe da ga preskočim. Za mene je bitan, jer sada znam reakciju svoje kože na preparate koji u sebi sadrže hijaluronsku kiselinu. Sa druge strane moj muž nije imao nikakvu negativnu početnu reakciju.




Krema nam dolazi u formi gela, dakle krema nije klasična krema na kakvu smo navikli pri pomenu pojma kreme, već gelasto želatinasta struktura. Ova struktura je prijatna na dodir, nije ni malo lepljiva, koža je momentalno upija, nije masna i koža je istog trenutka duboko hidrirana. Nema prosijavanja, dodatnog mašćenja, niti čega sličnog. Krema nije komedogena. Na koži ne ostavlja lepljiv film, već blagi plišani finiš, na dodir koža je mekana i glatka. Čak je mušku kožu učinila glatkom na dodir, divne li senzacije :)

Specifično dejstvo:

Ovo dejstvo sam više ja uočila na mužu, nego na sebi, a to je regenerativno dejstvo. Sitne male ranice, nastale kao posledica svakodnevnog brijanja, uz ovu kremu su mnogo brže nestajale sa lica mog muža nego obično. Mislim da su muškarci i osobe sa problematičnom kožom ciljana grupa kad je o ovom, zaista blagotvornom efektu reč. Ja, kao neko ko ima normalnu do mešovitu kožu (sklona sam da "prosijam" u T zoni), ovaj efekat u toj meri nisam iskusila.

Takođe, nisam iskusila ni povlačenje bora. Sasvim je izlišno pričati o takvom dejstvu nakon samo tri nedelje upotrebe proizvoda. Ono što jesam primetila jeste da mi je boja kože ujednačenija, da mi je manja razlika u boji kože između lica i vrata. Nisam napomenula, ali to se valjda podrazumeva, kremu sam mazala i na lice i na vrat, dekolte sam preskočila (na tu regiju mažem mleko za telo). Kremu sam mazala na očišćenu kožu ujutru i uveče po uputstvu proizvođača. 

Zapremina:
50gr

Cenu ću vam ostati dužna, jer nisam uradila domaći i pozvala telefonom apoteke, a na google search nije dostupna informacija.


Ovu kremu bih preporučila osobama svih životnih dobi, oba pola, koje vode računa o sebi, ne robuju stereotipima i navikama, već prate savremene trendove i ne boje se da isprobaju nešto novo. Očekujte neočekivano u pozitivnom smislu, jer ova krema je sve, samo ne ono na šta ste do sada navikli.

*Pužići koji se koriste u svrhu dobijanja sluzi se ne ubijaju, već se na poseban način stimuliše proizvodnja sluzi. Puževi moraju biti pažljivo čuvani, jer u slučaju da se preplaše, ispuštaju toksine u sluz, koja samim tim postaje neupotrebljiva. 

*Da dodam izostavljeno. Kremu sam koristila kao pologu za šminku, odnosno pre BB kreme i kamenog pudera koje znate da koristim i koje sam recenzirala. Pošto je krema u formi gela, koža je fino upije, ostaje mekana i BB krema se lepo razmaže. Može da se koristi kao podloga za šminku bez problema, nije premasna. Ne znam samo da li bi kao takva, odgovarala osobama sa izrazito suvom kožom, tj ne znam da li bi im bila dovoljna kao podloga pre tečnog pudera. Takođe, proizvođač na kutiji nije naznačio da krema sadrži UV zaštitne faktore, pa ja pretpostavljam da ih ne sadrži. 


Moja ocena ovog proizvoda je 10! 


Da li biste probali nešto iz ove linije proizvoda?

Da li ste probali serum ili kremu iz nove Multiactiv Exclusive linije?

Ako jeste, kakvi su vaši utisci?



Kiss,
Mrs Fox 

Podeli:

22 коментара

  1. Super recenzija. Mada meni na kraju ipak najveci utisak stvara informacija o puzicima i njihovoj sluzi bez toksina :)))) Mukice puzici :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti :) Bilo bi surovo da ih ubijaju, slažeš se? Ovako je puževima čak i bolje, makar brinu o njima. Lepo je i od kompanije što je objavila ovu vest. m Mnogim ljudima je jako važno da je kozmetika cruelty free :)

      Избриши
  2. Veoma interesantno! Ideja da stavljam sluz od puzeva na lice deluje nezamislivo na prvu loptu, ali ako deluje - NEMA PROBLEMA:)

    ОдговориИзбриши
  3. Potpuno istu reakciju na hijaluron imam i ja!
    Upravo čekam da mi iz Kine stigne jedan paketić u kome je i azijska verzija kreme na bazi filtrata puževe sluzi, pa javim utiske :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Konačno, mislila sam da sam usamljeni slučaj. Mislim, ne radujem se što imaš reakciju, već mi je lakše da znam da nisam jedina. Kome god ispričam, gleda me bledo. Ja u sebi razmišljam, kuku meni ako sam alergična, šta ću da radim za jedno 5 godina kada dođe vreme za boce? Pa, realno zar ne? :*

      Избриши
    2. Nemaš se šta bockati, nego si uzgoji farmu puževa i pusti da gamižu po tebi hahaha :D
      Ja ću tako, za ostale ne znam ;)

      Избриши
    3. Haha, dobra ti je ideja, nema šta :)

      Ja ne krijem da planoram bockanje kad se zborim i zbabam :D

      Избриши
  4. Fino zvuci. Da li zna neko da li postoje uzorci u drogerijama?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne znam zaista da li postoje uzorci, ali mogu da se raspitam :)

      Избриши
    2. Postoje testeri u dm-u, može da se otvori teglica, pomiriše, namaže i to je to. Nisam primetila da imaju uzorke.
      Mrs Fox, super recenzija kao i obično :)

      Избриши
    3. Nisam videla da ih ima u dm-u, hvala ti puno za informaciju! >*
      I hvala na komplimetima :*

      Избриши
  5. Kupila bih ovu kremu ali interesuje me nekoliko stvari. Da li ima UV filtere, tj. da li je samo za dnevnu upotrebu ili se moze koristiti i kao nocna krema i da li si je koristila ispod sminke i tecnog pudera?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Na kutiji nije naznačeno da ima UV filtere, tako da predpostavljam da nema. Može se koristiti ujuru i uveče, tako proizvođač savetuje. Odlično što si primetila da nisam napisala da se može koristiti kao podloga za šminku. Ja koristim BB kremu i sasvim normalno mi se razmazivala nakon kreme od puževe sluzi. Krema od puževe sluzi nije masna, u formi je gela, hidrantana je i koža je jako brzo upije. Ne znam da li bi bila dobra podloga za neki jači tečni puder kod osoba za izrazito suvom kožom, ali za sve ostale je sasvim dovoljna. To je neka moja procena, je imam normalnu do mešovitu kožu, kako sam rekla desi mi se da "prosijam" T zoni. Nadam se da sam pomogla, slobodno me pitaj ako te još nešto zanima :)

      Избриши
    2. Hvala na odgovoru. Desavalo mi se da se pri koriscenju pojedinih krema nakon stavljanja pudera stvaraju neki valjcici na kozi i sminka deluje neuredno. Plasim se da ne bude tako i sa ovom kremom jer nije bas jeftina da je kupim i posle jednog mazanja shvatim da mi ne odgovara :( Ipak, posto kazes da proizvodjac preporucuje da se koristi i nocu, ako ne bude dobra kao dnevna mogu da nastavim da je koristim nocu. Zato mi je bilo bitno da li ima UV filtere, da ne opterecujem kozu nocu bez potrebe. Jos se dvoumim... Ali sve blize sam kupovini :)

      Избриши
    3. Znam tačno na šta misliš, te "gromuljice" se stvaraju kod krema koje nakon mazanja ostavljaju debeo mikrofilm, pa onda puder ne može lepo da se razmaže. Druga odvratna solucija je da je krema premasna, pa da bukvalno "razredi" puder i da koža isijava. Ova krema ostavlja vrlo tanak film i preko nje se može lepo naneti BB krema, ne pravi grudvice i gromuljice. Na samoj kutiji piše da se savetuje upotreba ujutru i uveće. Meni se kod nje najviše sviđa želatinasta, nemasna struktura, brzo upijanje i gel forma. Moćićeš bez problema da je koristiš kao noćnu, baš zbog upijanja. Meni se dešavalo sa drugim noćnim kremama (pisala sam o tome), da sutra ujutru "sijam" kao disko kugla, sa ovom nije ne mogu da grešim dušu. Koleginica blogerka je napisala da ima tester kreme u dm-u, pa možda ne bi bilo loše da prvo probaš, pre kupovine. Ja mislim da je uvek najbolje prvo probati, jer svi smo mi različiti, različite su nam potrebe kože, različite stvari volimo :)

      Избриши
  6. Баш супер што си рецензирала ову крему - размишљала сам да је купим и пуно ми значи што сам прочитала овако детаљан опис!

    ОдговориИзбриши
  7. čestitam puževima koje u svrhu ljepote maze i paze ;)

    ОдговориИзбриши
  8. Kreme koje su napravljene kao gel ostavljaju film na koži ako se nanese debljji sloj, pa je pre nanošenja pudera dobro sačekati da krema dobro upije. Nanneti u tanjem sloju i dobro utapkati, sačekati par minuta, pa naneti puder.Inače krema je odlična, čak je i moj zet koristi.Čudila sam se kako je tako brzo potrošom, dok nisam otkrila da je ne koristim samo ja.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ste zadovoljni ovom kremom :)
      Slažem se, uvek treba prvo sačekati da koža lepo upije kremu :)

      Избриши

© Foxy | All rights reserved.