beauty & lifestyle

6.11.13.

Uljani skidači laka za nokte Dahlia, Afrodita i Olea




Duže vreme razmišljam da posvetim jedan tekst skidačima laka za nokte. Do sada sam ih viđala u rubrikama "Empty", ali mislim da ipak zaslužuju više pažnje.

Poslednjih par meseci mi se listaju nokti, tako da sam počela da obraćam pažnju na sve što koristim za negu ruku i noktiju. Kao što vidite sa slike, najviše sam koristila Dahlia uljani skidač sa mirisom breskve.




Dahlia je skidač istoimenog domaćeg proizvođača. Dolazi u tri varijante, plavi sa acetonom, narandžasti bez acetona-uljani i roze bez acetona-uljani za veštačke nokte. Mililitraža je 120ml i 65ml i moguće ga pronaći u skoro svakom trgovinskom i drogerijskom lancu. Na vrhu zatvarača se nalazi krema za negu noktiju. Na vrhu postoji graničnik, tako da vam se ne može desiti da lako prospete veću količinu. Cena većeg pakovanja je 179din, a manjeg mislim da je oko 120din. Plavi nisam koristila, odmah da naglasim, zato što sadrži aceton. Čist aceton godinama izbegavam, jer je poznato da suši nokte.




Najviše sam koristila narandžasti, uljani skidač laka za nokte - bez acetona, sa mirisom breskve. Iskreno da vam kažem, ne znam koliko sam bočica ovog skidača potrošila u zadnjih par meseci. Čini mi se da sam više počela da ga kupujem po navici. Skidač nema jak miris, ali meni ne miriše na breskvu nikako. Solidno skida običan lak, dok je skidanje liqiud send formula sa njim prava tortura. Proizvođač kaže, da ovaj skidač u sebi sadrži bademovo i ricinusovo ulje, međutim ja nikakvu posebnu negu nisam primetila. Štaviše, u zadnje vreme mi se čini da mi ovaj skidač dodatno isušuje nokte, zato sam rešila da ga više ne koristim. Kremu iz čepa nisam koristila nikada, jer se jako loše upija i nema nikakav efekat.

Moja ocena ovog skidača je 7!




Ovaj skidač, popularno ljubičasti, takođe je uljani i bez acetona, a obogaćen je mirisom ruže i namenjen je skidanju laka sa veštačkih noktiju. Probala sam ga dok sam nosila trajni frenč i ne oštećuje gel to je sigurno. Nakon toga sam nastavila da ga kupujem, jer mi se ubedljivo najviše dopada. Miris mu je najslabiji i "najmasniji" je, te mi se čini da zaista neguje nokte. Krema u čepu je ista kao i kod prethodnog, tako da je nisam koristila. Jedina mana ovog skidača je što se može naći jedino u dm-u i Lilliju. Tako da ako se u nabavci kućnih potrepština setite da vam je neophodan i skidač laka, na ovaj zaboravite (nekada se nekim čudom pojavi u supermarketima, ali retko).

Moja ocena ovog skidaća je 9!

* Moja teorija nakon svega je slična sa farbama bez amonijaka. Svaka farba koja se reklamira da nema amonijaka u sebi je čista laž i propaganda. Ima ga, samo u manjoj koncentraciji, jer je amonijak potreban da bi pigmenti farbe penetrirali u dlaku.
Ista stvar je i sa skidačem laka za nokte. Mislim da svi oni u sebi imaju aceton kako bi rastvorili lak, samo su koncentracije u bez-acetonskim, uljanim, smanjene. Kako aceton oštećuje gel na noktima, logično je da ga u ljubičastom ima u najmanjoj koncentraciji, što upravo opravdava moju teoriju zavere :D




I tako sam ja rešila da promenim odstranjivač laka za nokte tj, da se vratim acetonu na neko vreme. Pažnju mi je privukao Afroditin uljani skidač laka za nokte sa kamilicom i ricinusom. Proizvodi ga kozmetika Afrodita, Slovenija, dolazi u pakovanju od 100ml, cena mu je oko 160din (ili 180 nisam sasvim sigurna). Ovaj skidač me je oduševio sasvim, na licu mesta sam počela sa se smejem. Po nekom nepisanom pravilu, uljani skidači ne sadrže aceton, dok je prva stavka u sastavu ovog skidača upravo aceton. Skidač koji izgleda kao cvetni i organski, sadrži aceton-morala sam odmah da ga kupim hehe :) Šalu na stranu, veoma mi se sviđa što su naznačili aceton u sastavu, makar su pošteni prema potrošačima. Sam aceton obećava negu, i proizvođač tvrdi da ne ostavlja bele tragove na noktima. Neku specifičnu negu primetila nisam, ali nisam primetila ni isušivanje, što je s obzirom da sasrži aceton fantastično, složićete se. Ne ostavlja bele tragove to je istina, liquid send formule se lakše uklanjaju (što je i logično, zbog acetona), sve ostale takođe. Jedina zamerka ovom acetonu (jer nije uljani skidač), je nepostojanje graničnika na vrhu. Na samom vrhu je otvor promera 1 cm, te ako ste trapavi kao ja, može vam se desiti da polovinu sadržaja nehotice prospete.

Moja ocena ovog skidača je 7!


I za kraj:


Olea, uljani skidač bez acetona, Idejine K plus robne marke. Da znate samo koliko me je puta ovaj skidač spasio u onim momentima kada negde izlazim, a nisam kupila aceton. Kako mi je Ideja bukvalno preko puta kuće, dok se ja spremam moja ljubav časkom otrči po njega. Sa proteinima i ricinusovim uljem, dolazi u pakovanju od 70ml sa cenom od svega 60din čini mi se. Sasvim solidno neguje nokte i skida lak, mogu vam reći da me je oduševio. Mana mu je što ga ja zaista brzo trošim, jer je potrebna veća količina. Ali, ako bih morala da biram, njega bih stavila na drugo mesto nakon Dahlia roze skidača laka za nokte.

Moja ocena ovog skidaća je 8!


Pomozite mi, koji skidač laka za nokte se vama najbolje pokazao?

Koji vam najbolje neguje nokte, a pri tome lako odstranjuje lak?

Vaš savet bi mi mnogo značio :)



Kiss,
Mrs Fox

Podeli:

36 коментара

  1. Koristim narandžasti Dalijin i nikada nisam imala nikakvih problema, meni je savršen. Za kremicu se potpuno slažem. Plavi nisam niti bih ga ikada kupila, jer ne koristim aceton. Inače, Ebelin (DM) ima mnogo dobar skidač laka sa biotinom i agranovim uljem, u zelenoj bočici sa pumpicom i jedino on je dovoljno dobar da mi može zameniti Dalijin, ako zafali.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Videla sam samo ljubičasti Ebelin u dm-u. Znači zeleni da potražim? Razmišljala sam se da uzmem njihov sa pumpicom, jer sam ja smotana, te često prospem skidač/aceton. Srećom pa prospem po veš mašini i sebi ;)

      Избриши
  2. Probala sam sva tri Dalijina pa ću u kratikim crtama da izložim svoje utsike:
    *Narandžasti- najbolji mi je od sva tri, meni lepo miriše i nežan je. Slažem se da nije za texturce i šljoke, kremicu mažem jer mi je žao da je bacim.
    *Plavi- nakon 3 pakovanja potrošenog narandžastog, krenem da kupim plavi jer ga nisam probala pa da vidim kakav je. Samo što nikako da naučim da čitam, kada sam došla kući videla sam da piše da je sa acetonom xD, isušivao je zanoktice i imao tipičan miris acetona.
    *Ljubičanstveni- opet akcija ,, ne čitam dok kupujem". Kupila sam ga ,, jer sam probala druga dva, pa aj sad i njega", i kući sam videla da je za veštačke nokte. xD Skidala sam lak, mnogo mi je uljan, a miris mi nije godio ni malo. Kremicu mažem dok učim da se zanimam malo i zato što mi je žao da bacim. :)
    Sada koristim Ebelin sa pumpicom, on mi je ok. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koji Ebelin koristiš? Kako sam u predhodnom komentaru napisala, baš zbog pumpice želim da ga kupim. Verujem da bi mi bila jako zgodna, jer sam smotana ;)

      Избриши
    2. Ljubičasto pakovanje. Ako ti je do pumpice, u Alexandru i njihovim distributerima bi trebalo da ima ta bočica sa pumpicom da se kupi, našsla sam je :D http://www.alexandar-cosmetics.com/sr/product/plasticni-dozer-fp-12-1-118ml?showsub=1

      Избриши
    3. Hvala ti puno ovo je fenomenalno!!! Ako mi ne bude odgovarao Ebelin da imam drugu opciju. Da znaš kakve fleke imam po mašini za veš. Kako je plastika bila sjajna, sada je mat u flekama na mestima gde sam isprosipala aceton. Sreća pa je mašina bele boje, pa se ne vidi mnogo. Skidam lak obavezno u kupatilu, zato što mi se ranije dešavalo da aceton završi na parketu ili meblu. Neverovatno, ali malo, malo ja moram da prospem :D

      Избриши
  3. Koristim Dahlia pink, ali nekako sam kupovala uvek te mini bočice, pa sam sad stvarno šokirana da postoji i veliko pakovanje sa kremom u čepu! :D Elem, meni je ovaj skidač super - bez obzira što nemam veštake.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni je on najbolji od svih Dahlijinih. I ja recimo nikada nisam videla mini pink pakovanje, samo veliko. Mini izdanje sam videla samo narandžasto i ima ga svugde. Za kremu nemoj mnogo da se potresaš, ne valja ništa, ali ništa. Jedino se više isplati veća mililitraža :)

      Избриши
  4. Koristila sam Dalia plavi,ima mnogo jak miris,trenutno koristim iz Lillya narandzasti i imam neki no name pink koji nista ne valja. Uglavnom ne koristim samo uljane jer sa njima ne znam da skinem lak,uvek ostane neki delic. Videh i ja u Dm-u Ebelin mislim da je oko 90 din.,uzecu ga sledeci put.
    Dopada mi se ovaj Afroditin :) ne znam gde si ga nasla?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni suše nokte samo sa acetonom, baš, baš suše. Afroditin sam kupila u dm-u i on ima aceton, a blaži je, nekako nežniji prema noktima. Za nijansicu je slabiji od običnog acetona, ako me pamćenje nije napustilo, davno sam koristila čist aceton. Probaj ga, dobar je, samo nezodan zbog otvora- budi pažljiva :)

      Избриши
  5. Ne znam jel ga ima kod vas ali meni je Aveo najbolji odstranjivač laka ikada :D A jeftin je za poludit :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema naravno ;D Kod nas je to normalno, šta ćeš narod ovde ima para :D

      Избриши
  6. Ja stalno kupujem ovaj narandzasti Dahlia. Volim ga bas, ali volela bih da probam ovaj Afroditin, mada ga nikad nisam do sad primetila nigde. Meni je ovaj narandzasti ok mada bi bilo lepo naci neki koji bolje skida te upornije lakove, mada nisam nikada imala neki koji ista bolje skida od Dahlia skidaca.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Afroditin sam uzela u dm-u. Dahlija imam utisak da se iskvario, zato sam sve ovo i pisala. Ne znam, pre mi je bio mnogo bolji. Mada, možda su se i moji nokti navikli, ma kako glupo zvučalo verovatno je moguće :)

      Избриши
  7. Trenutno imam Dahlia narandzasti po ko zna koji put, po nekad uzmem Lilly-jev isto za vestacke nokte, za nijansu losiji od Dahlie..Apsolutni favorit najluksuzniji skidac ikad je Chanel ali je cena grozna :) Ako prosipas kupi onu bocicu sa pumpicom, imas je i po kinezima za 120 dinara...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam probala Chanel, ali ne sumnjam da je odličan. Za pumpicu nisam znala da ima kod kineza, oni nema šta nemaju-hvala ti! Probaću Ebelin, jer on već ima pumpicu, da ne presipam. Ne znam kako, ali mi se sa vremena na vreme obavezno desi da prospem, trebalo bih da slikam veš mašinu :D

      Избриши
    2. Izvini što se ubacujem, ja sam kupila taj Ebelin samo zbog pumpice i meni je bio baš bez veze... :/
      Ja sada koristim ovaj već neko vreme http://online.idea.rs/images/products/527/527048668l.gif i skroz mi je dobar. :)

      Избриши
    3. Svašta sa tobom, šta se izvinjavaš :D Uvek si dobrodošla :)
      Nisam videla ovaj skidač kod mene u Ideji. Pogledaću bolje sledeći put. Tražim možda mnogo, da fino skida, da ne isušuje i da se ne prosipa. Puno tražim izgleda :) Na kraju ću da probam sve, ali ozbiljno aceton je to, potrošiće se :)

      Избриши
  8. Ja sam dugo koristila Lilly-jev zeleni (uljani) i u nekom trenutku je mnogo počeo da mi razmazuje lak prilikom skidanja i onda se dešavalo da mi treba više acetona da očistim prste nego što sam potrošila za skidanje laka... Kada mi je došlo do mozga da mi ne ogovara, probala sam Velnea sa bademom npr. uglavnom, bočica je sa pumpicom, ista kao kod Ebelinovog i on je bio bolji, samo mi se nije baš svidela pumpica, jer mi se skidač prolivao ako se bočica slučajno iskrene u neku stranu...
    Već više od pola godine koristim Ebelin bez acetona (rozikast je, u običnom pakovanju) i baš sam zadovoljna njim. Ne isušuje mi ni nokte ni zanoktice, i baš fino skida sve i sand i šljokice... 125ml je oko 120 dinara, a 200ml je 180...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Lilijev sam probala jako davno, ne sećam se više kakav mi je bio. Ali, dobro si opisala efekat razmazivanja, upravo to i mene nervira. Potrošim više acetona da očistim prste, zanoktice, nego da skinem sam lak. Za Velneu nisam ni znala da imaju aceton, nikada ga nisam videla. Evelin sigurno kupujem sledeći, jer vidim da ga svi hvalite, tako da ću da vas poslušam i da ga probam :)

      Избриши
  9. Ne mogu vjerovati da nisam isprobala ni jedan od tvojih a potrošila sam na hektolitre acetona :o

    Meni najbolje njeguje a odlično skida Aveo odstranjivači, posebno s bademom

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I Mell kaže da je odličan, ali ga na žalost kod nas nema. Ovih ostalih ima sigurno kod vas, ali nisi puno šta propustila :)

      Избриши
  10. I ja koristim Ebelin, kupila sam ga zbog pumpice, ok je, lepo mi skida lak ali ipak malo isusuje. Koristila sam puno skidaca i ni jedan me do sad nije nesto odusevio. Imala sam priliku da probam p2 skidac sa sundjerom i stvarno je bio odlican, cak mi je i sljokice skinuo bez problema. Nazalost toga kod nas nema...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Na žalost, sve što je dobro toga kod nas nema :( I ja mrzim kad mi isuši nokte i kožu okolo. Meni je Ebelin sledeći na spisku definitivno. Podeliću utiske o njemu :)

      Избриши
  11. Meni je najbolji skidač bio i ostao Bio Body Paris iz Prima apoteke sa uljem pšeničnih klica. Čini mi se da najbolje neguje i skida lak. Afroditin mi se isto dopada osim što je malo pakovanje, dok Dalijom nisam oduševljena preterano, a i ova krema u otvaraču iako super fora ne da se potrošiti i onda mi stvara dodatni pritisak i nervira me što ne mogu da je potrošim. Lilijev aceton nikako ni u jednom obliku, a naročito ne onaj bez acetona. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovo je fantastična ideja! Nije mi palo na pamet uopšte da apoteke spravljaju svoj skidač! I on ide na listu za kupovinu, definitivno. Sve navedene ću da kupim, aceton je to potrošim ga očas posla. Hvala ti puno :)

      Избриши
  12. Ja bih ti preporucila Lilly zeleni skidac laka. Meni je najbolji.
    Ima neki Ebelin koji je 100 % bez acetona. Bukvalno s njim ne mozes skinuti lak :))). Mirise na benzin .
    *

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Miris benzina baš ne volim-fuj :D
      Ne sećam se kada sam zadnji put korisila Lilijev skidač, veruj mi. Kupiću sve skidače koje su devojke savetovale, jer aceton baš brzo potrošim ili prospem ;D

      Избриши
  13. Zaboravih da dodam,probala bih taj Afroditin. Hvala na preporuci :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imaš ga u dm-u, ali sadrži aceton u sebi. Zadovoljna sam za sada, jer nije jak. Mada, nije ništa spektakularno. I nema na čemu :***

      Избриши
  14. Koristim Dahlia narandzasti aceton uljani, i super je ne oštećuje nokte, a pogotovo pristupačna je cena, i veoma korisan zatvarač sa kremom koja se uvek nalazi u torbi :-)

    ОдговориИзбриши
  15. Vrtim u krug breskvicu i Lilijev zeleni pa presecem Afrodita bademom pa ispocetka :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ti si genije majke mi, presečeš...ili ja to imam alkoholno/acetonske asocijacije u glavi :D
      Sada sam kupila ljubičasti Evelin, pa će vidimo :)))

      Избриши
  16. Ja koristim iz dm...ne znam roze boje..tako nesto U svakom slucaju zadovoljna sam i ne ostecuje nokte. Ako nesto mrzim to je kada mi treba 5min da skinem lak sa noktiju :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probala sam u međuvremenu i roze i plavi ljubičasti iz dm-a. Plavi mi se ne sviđa, roze je solidan, a ljubičasti mi je ubedljivo najbolji.
      PS: dobro si me podsetila da trebam da kupim aceton, idu praznici :D

      Избриши

© Foxy | All rights reserved.