beauty & lifestyle

29.10.13.

Vichy Idealia Life serum - recenzija




Prvi Vichy idealizator kože za ravnomeran i blistav ten, glatku površinu kože i sužene pore, kao i odmorne crte lica.... Šta ovaj serum zaista čini?

Vichy Idealia Life serum sam dobila pre mesec i po dana na održanoj Vichy Anti-Age Akademiji . Dakle proizvod je PR* uzorak. To što je proizvod PR* uzorak ne znači da je tekst sponzorisan!


Sam serum nam stiže u dopadljivoj ružičastoj ambalaži, luksuznog dizajna. Na vrhu bočice postoji pumpica-dozator, koja je zaista praktična sa obzirom da je jedna doza dovoljna za celo lice.




Namera mi je bila da dobro istestiram ovaj proizvod, kako bih donela zaključak šta on zaista čini od obećanog. Testiranje sam započela tako što sam sklonila sa strane sve što sam do tog momenta koristila u okviru svoje dnevne rutine, osim sredstva za umivanje. U periodu od mesec dana, družili smo se samo sredstvo za umivanje, Vichy Idealia Life serum i ja. Nakon mesec dana sam sklonila Vichy Idealia Life serum na stranu i vratila se svojoj uobičajenoj rutini u trajanju od dve nedelje. Mislim da je ovo najbolji način da se uoči dejstvo jednog proizvoda, kada napravimo poređenje između onog na šta je naša koža navikla, efekta koji nam je poznat i nečeg novog.




Interesantno je da je ovaj serum namenjen svim tipovima kože, čak i osetljivoj. Hipoalergiski je, bez parabena, obogaćen termalnom vodom Vichy. Po preporuci treba ga koristiti ujutru ili uveče, samostalno  kod normalne do mešovite kože ili u kombinaciji sa dnevnom ili noćnom kremom kod suve do vrlo suve kože. Mogu vam reći da je ovo tačno, jer koža upija serum momentalno po aplikaciji i daje efekat matiranja, kao i blagog liftinga - zateže i ravna kožu. Shodno tome mislim da bez dodatne hidrantne nege ne bi odgovarao osobama sa izrazito suvom kožom. 

"Formula je obogaćena zlatnim i crvenim sedefastim pigmentima koji sačinjavaju boju idealne kože i omogučavaju koži da oslobodi svoju idealnu boju".
Moje oko detektuje roze boju i roze obojenost lica i moram priznati da se meni taj efekat ne sviđa. Veoma je sličan efektu Idealia BB kreme, a razlika je u tome što sa serumom "ne sijam", jer ima efekat matiranja kože. Na svu sreću nakon otprilike 3 sata roze prebojenost lica nestaje. Koža je na dodir meka, zaglađena i baršunasta, podseća na pliš - ali nakon 2-3 sata i taj efekat na žalost nestaje. 




Ono što ovaj serum zaista čini posebnim je što znatno utiče na sužavanje pora. U mom slučaju ovako dobro se nije pokazao nijedan proizvod do sada. Efekat sužavanja pora kod jednog proizvoda je prava retkost u praksi, čak i kada nam je isti u teoriji obećan.  Efekat matiranja je za mene "već viđeno", ali u kombinaciji sa suženim porama je nešto sasvim novo. Sa ovim serumom koža je matirana otprilike šest sati. Ovaj serum zaista sužava pore, posebno proširene i zahvaljujući tom efektu koža vam automatski deluje ujednačenije, mlađe i zdravije. Ovaj efekat na koži ostaje i nakon prestanka upotrebe seruma! U mom slučaju traje već dve nedelje.

Ali, sužavanje pora može imati i kontra efekat kod osoba sa problematičnom kožom. Ma koliko ovaj proizvod bio nekomedogen i visokog kvaliteta, pore su prirodni način za lučenje nečistoća iz organizma putem sebuma. Poznato je da kada se one zapuše nastaju akne i bubuljice. Kod osoba sa poremećenim lučenjem sebuma, efekat suženja pora nije nikako poželjan, tako da proizvod ne bih preporučila osobama sa problematičnom kožom, sklonom stvaranju akni i bubuljica.



Efekat obnove kože?

Pored derivata jasmonske kiseline ovaj serum sarži i salicilnu kiselinu, svima nama dobro poznatu po svom obnavljajućem dejstvu. U medicini salicilna kiselina dovodi do eksfolijativnog dejstva tj, postepenog ljuštenja površinskog sloja ćelija. Kada odbacimo površinske odumrle ćelije, ispod otkrivamo novi, mladi ćelijski sloj. Upravo zato su hemijski pilinzi efikasni, a u ovom serumu imamo alternativu kod kuće. U malim dozama, stimulisanje ovog procesa već prirodno svojstvenog koži je i te kako poželjno, posebno kod starije populacije (sa starenjem se prirodni procesi usporavaju). Ovo je objašnjenje žašto koža nakon upotrebe ovog seruma deluje zaglađeno, jer ona zaista jeste obnovljena. Mekana je zbog silikona u sastavu, koji ponovo ne volim, ali serum je osmišljen i da ugodi potrebama starije kože kojoj nedostaje elastičnost.


Ujutru ili uveče?

Kako sam već navela proizvođač savetuje ujutru ili uveče, ali sam ja najbolje rezultate postigla kada sam serum nanosila i ujutru i uveče. Kako je moja koža normalna do mešovita, nije mi bila potrebna dodadna hidrantna nega. Serum ostavlja blagi mikrofilm na koži i ružićastu prebojenost lica, tako da se nije pokazao kao dobra podloga za puder ili BB kremu. BB krema se teže upija, mada njoj podloga nije ni potrebna (radi testa sam probala), a puder se teže razmazuje po licu. Ovaj serum je najbolje koristiti zasebno ili u kombinaciji sa puderom u kamenu, prahu. Kome je potrebna dodatna hidratacija, kod izrazito suve kože se savetuje upotreba kreme iz iste linije - Vichy Idealia dnevna krema:




Naznačeno je da serum utiče na uklanjanje posledica UV zračenja, ali sama formula ne sadrži SPF zaštitu (nigde nije naznačeno), tako da vam je dodatna SPF zaštita svakako neophodna.


Zaključak:

Vichy Idealia Life serum je proizvod koji je ispunio očekivanja. Naravno tu moramo biti realni, te ću napomenuti da ne postoji magična formula koja čini čuda. Ni jedan serum vam ne može obrisati znakove umora, stresa, uticaj cigareta, nepravilne ishrane i Uv zračenja-barem ne na duže staze!!! Generalna poruka bi trebalo da glasi da povedemo računa o svojoj ishrani, da se klonimo stresa, da dovoljno spavamo, da koristimo proizvode koji sadrže zaštitne faktore u sebi i da ako pušimo prestanemo pod hitno!
Ukoliko smo realni, želimo proizvod visokog kvaliteta koji će nam pružiti efekat matirane, mekane, ujednačene, obnovljene kože sa posebnim akcentom na učinak sužavanja pora - Vichy Idealia Life serum je pravi izbor!


Zapremina:
30ml

Cena:
4238,64 rsd * preporučena cena




Kada smo kod cene - da, nije nam lako da se odlučimo na taj korak, ako proizvod ne možemo ni da probamo. Nije malo novca složićete se, priznajem da ga bez probe ne bih ni razmatrala! Ali, ovog meseca svoj uzorak Vichy Idealia Life seruma možete pronaći u magazinu Lepota & Zdravlje ili možete biti uporni, dosadni i dosledni u lokalnoj apoteci :D


Da li ste probali Vichy Idealia Life serum?

Da li vam je moja recenzija bila od pomoci?

Ako imate pitanja u vezi sa serumom, slobodno ih postavite.


Moja ocena ocena kvaliteta ovog proizvoda je 10, ali zbog visoke cene (odnos cene i mililitraže) za naše prostore ukupna ocena je 9!



Kiss,
Mrs Fox

Podeli:

34 коментара


  1. Prvo, moram da kažem da retko pročitam tako sjajnu, detaljnu i smisaonu recenziju. Odlično napisano + svaka čast na disciplini i strpljenju pri isprobavanju seruma :).

    O Vichy Idealia serumu je baš bilo dosta reči u poslednje vreme i iskreno razmišljala sam se da upadnem u neki Lilly i isprepadam prodavačice (slično kao pljačkaši banaka na filmovima) ne bih li uspela da iznudim koji free sample :D Međutim, posle ove recenzije mislim da neće biti potrebe čak ni za tim. Hvala!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Haha, možda bi ti prepad upalio uz upotrebu pištolja-strašljivca, na sve ostalo su prodavačiće u Liliju imune :D
      Hvala ti na pohvalama:) Kada nešto testiram zaista se trudim da to uradim temeljno, detaljno i pošteno. Uvek pišem ono što bih ja volela da pročitam da sam sa druge strane. Mene zanima delotvornost, da mi neko zaista pojasni kako i šta. Jedan primerak sam dobila, drugi moram da kupim kad prvi potrošim. Tako da sve gledam i sve uzimam u obzir. Drago mi je da ti je moja recenzija pomogla :*

      Избриши
  2. Odličan post, baš mi se dopada kako si opisala serum. Inače sma razmišljala da ga kupim, posle ovoga to je skoro pa sigurno. :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moja koža je normalna do mešovita - do jer umeju da mi se zamaste nos i brada, ali to nije konstantno. Imam problem sa proširenim porama i za koji dan punim 29 godina. Ako imaš slične potrebe kože, verujem da će ti serum odgovarati. Prve znake poboljšanja očekuj nakon 10 dana otprilike, ništa ne deluje odmah. Drago mi je da ti je moja recenzija pomogla :* :)

      Избриши
  3. Zavidim ti što ti je suzio pore. Meni nije :cry: Imam druge boljitke, tako da se slažem da je proizvod dobar, ali ja sam tako želela da vidim ovo dejstvo i ublažavanje crvenila.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni proširene pore jesu problem i to sam dobro sakrivala. I sama sam bila iznenađena da su mi pore sužene, jer sam više izgubila nadu da bilo koji preparat može po tom pitanju nešto da učini. Bila sam u fazonu neću da stavljam sočiva i naočare, tako sam lepša-horor:)
      Zato sam iskrerno iznenađena učinkom seruma. Što se crvenila tiče, tu nemam problema, osim u određenim danima, ali ti dani mi nisu repar. Mada, kako serum boji lice ne znam da li bih razliku i uočila.

      Избриши
  4. Ovo su prave informacije koje tražim od jedne recenzije, ne samo "super je koža je lepa" već prava temeljna analiza. Svaka čast Lijo, tvoj blog se brzo izdvaja u moru prosečnih blogova.
    :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti draga Mono :*
      Drago mi je da ti se recenzija dopada, ne krijem da sam se potrudila. Kao što sam već rekla, pišem ono što bih ja volela da pročitam kad se lomim da li da kupim neki proizvod ili ne :)

      Избриши
  5. Puno sam čitala o ovom serumu i jako mi se svideo, samo ne znam koliko bi mi odgovarao jer imam suvu kožu. Sve u svemu, super recenzija :)
    Lidija

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ukoliko benefiti koji ovaj serum pruža zadovoljavaju ostale potrebe tvoje kože, možeš da ga probaš u kombinaciji sa hidrantnom kremom. Vichy savetuje njihovu Idealia dnevnu kremu, ali mi svi znamo da može biti bilo koja druga krema koja nam odgovara. Ako samo hidrataciju treba da nadomestiš, nije neki veliki problem, serum ne isušuje. Ali, ponovo ako ti je koža izrazito suva, ovaj serum ipak nije najbolji izbor :)

      Избриши
  6. Odlicna recenzija, bravo na trudu i hvala na ovom postu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala tebi što me čitaš i što si moj trud prepoznala:) Drago mi je da sam ti svojom recenzijom pomogla:)

      Избриши
  7. Zaista jako lepa recenzija. Meni se ovaj serum jako svidja, mada jos nisam skroz formirala detaljno misljenje. Ja nisam mnogo primetila suzavanje pora, za sad ali mi se mnogo svidja kako izgleda koza od njega. ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeste, koža je fenomenalna, razlika se vidi. Od Vichy-ja realno ni ne možemo očekivati loš proizvod, jedino što nama taj proizvod može manje ili više da odgovara ili da nam ne odgovara uopšte. Meni se potrefilo da mi je zaista delovao na sužavanje pora i tu mi je meka i medina u odnosu na ostale proizvode. Mnogo polažem na preparativu, koristim zaista kvalitetne proizvode koji su pokazali mnoge druge benefiti, ali mi nisu delovali na pore :)

      Избриши
  8. Odlican je,probala sam i hvala na recenziji.

    ОдговориИзбриши
  9. Super je recenzija! Izuzetno kvalitetno napisan post, bravo! Moram priznati da si me privukla, pa cak i pored toga sto ja Vichy proizvode ne kupujem.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti draga moja Tamara :*
      Vichy proizvodi su zaista kvalitetni i tu nema dvojbe, ali su zato i skupi. Meni je jako teško kada za neki trebam da se odlučim iskreno. Nije mi svejedno, jer uvek postoji šansa da mi nešto ne odgovara, zato sam se i potrudila oko recenzije. Znam da nisam jedina koja razmišlja na ovaj način. Sama znaš da blogeri dobiju jedan proizvod, a koliko toga nama treba. Sve to ostalo ja sama kupujem, mada ne mogu da lažem svaki proizvod znači:)

      Избриши
  10. Je, pomogla je recenzija da konacno prelomim i ne kupim ga :)) Po svemu opsanom meni nikako ne bi odgovarao :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ti je pomogla moja recenzija da odlučiš:) Sumanuto je kupovati nešto za šta već u startu znaš da ti neće odgovarati, to je bačen novac. Serum ne košta malo pa da budemo u fazonu nema veze, ajd da probam-realno :))

      Избриши
  11. Sviđa mi se koliko si detaljno osmislila ovu recenziju, svaka čast, zaista! Iskreno, nikad ga nisam probala, ali ko zna.. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sve proizvode testiram na isti način, drugačije ne mogu da znam šta mi prija šta ne. Kada neki proizvod obećava mnogo kao ovaj, onda me još više interesuje šta zaista pruža :)

      Избриши
  12. Svaka cast na ovako dobroj recenziji!
    Pomogla si mi odluci!

    ОдговориИзбриши
  13. Moram se sloziti s tobom i reći da zaista sužava pore iako je barem kod mene, taj efekt trenutan, što mi je ok jer mi odličan kao baza za tekući puder. Za njegu ga ne koristim radi silikona kojeg sadrži. :/

    Btw. morala sam te opet dodati u blogger jer mi uopce nije prikazivao tvoje postove :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da i tebi sužava pore. Meni se recimo na razmazuje lepo puder preko njega. Za blogger ne znam šta se dešava, ja sam primetila da ne prikazuje ovaj zadnji post, a sad sam u šoku da tebi ne prikazuje ništa?!

      Избриши
  14. koristim ga za sad samo ujutro, i s tim sam zadovoljna. Inače nisam ljubitelj tih sedefastih proizvoda, ali ovo je skroz ok, za razliku recimo od BB kreme koja mi nije bila dobra za masnu kožu. Ne bih rekla da matira kožu, ali ona se neće previše sjajiti od nje. Koža malo zdravije izgleda, ali nisam primjetila nešto više od toga. Ugodan je, pa ću ga još testirati prije nego skupim sve dojmove :) Ti si to zaista jako lijepo i detaljno opisala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti :)
      Ne volim ni ja sedefaste i ružičaste kreme, kako sam i napisala. Meni matira kožu npr, sasvim dovoljno. Moja koža je normalna do mešovita (nos, brada) pa možda i zato. BB krema je i meni premasna, sijala sam se sa njom, koža je ni malo nije upila. Neverovatno je kako su utisci svih nas različiti :)

      Избриши
  15. Gdja Lijo, hvala na izuzetno dobroj i iscrpnoj recenziji. O ovom Vishy serumu upravo sam čitala u jedniom ženskom časopisu i razmišljala da li vredi dati toliko novca za serum ( u novinama su naveli cenu koja je 3.014 din). Moja koža je starija, imam izražene pore, umornu kožu, a i pušač sam.Da li bi odgovarao mojoj koži? Cena koju si ti navela malo me je obeshrabrila u nameri da ga kupim.Koliko može da traje jedna bočica? Ovo što si ti napisala o serumu veoma me vuče da ga kupim, pa te molim da mi odgovoriš da li je namenjen i nešto starijoj koži? Hvala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Vam na komplimentu. Serum je namenjen zenama svih starosnih dobi. Cena mu jeste veca, ali zaista vredi sa obzirom koliko pruza :)

      Избриши
  16. Gdja Lijo, hvala na izuzetno dobroj i iscrpnoj recenziji. O ovom Vishy serumu upravo sam čitala u jedniom ženskom časopisu i razmišljala da li vredi dati toliko novca za serum ( u novinama su naveli cenu koja je 3.014 din). Moja koža je starija, imam izražene pore, umornu kožu, a i pušač sam.Da li bi odgovarao mojoj koži? Cena koju si ti navela malo me je obeshrabrila u nameri da ga kupim.Koliko može da traje jedna bočica? Ovo što si ti napisala o serumu veoma me vuče da ga kupim, pa te molim da mi odgovoriš da li je namenjen i nešto starijoj koži? Hvala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Vam na komplimentu. Serum je namenjen zenama svih starosnih dobi. Cena mu jeste veca, ali zaista vredi sa obzirom koliko pruza :)

      Избриши
  17. Probala sam i meni uopste ne suzava pore. I moja drugarica ga koristi i njoj ne suzava takodje. Medjutim, koza je jako lepa na dodir, i ten je ujednaceniji. Meni je ovo preskupo, ali neko dobro snizenje ne bih propustila

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne znam, koliko si ga dugo koristila?
      Meni je on jedan od retkih proizvoda koji deluje baš na pore, ali ne odmah naravno, prvi pravi rezultati se vide nakon otprilike tri nedelje.
      Da je preskup jeste, tu se apsolutno slažemo :)

      Избриши

© Foxy | All rights reserved.