beauty & lifestyle

7.9.13.

Velnea Moisture Care Shampoo-Velnea Matični Mleč šampon




Ovaj šampon zaista nema potrebe posebno predstavljati. Spada u grupu proizvoda koji su se dokazali svojim kvalitetom i potvrdili pravilo da dobar proizvod ne mora obavezno da bude i skup.

Za ovaj šampon sam saznala na stranicama mog omiljenog ružičastog foruma pre skoro godinu dana. Jedan je od prvih bez silikonskih šampona koji su se izdvojili svojim kvalitetom.

Puno ime ovog šampona je VELNEA SHAMPOO MOISTURE CARE. Proizvodi se u Nemačkoj u okviru brenda Lilli drogerija.




Šampon u sebi sadrži ekstrakte matičnog mleča i namenjen je suvoj i oštećenoj kosi, prvenstveno hidrataciji kose. Nakon pet potrošenih bočica, mogu da potvrdim da je sve navedeno istina-što je inače retkost u kozmetičkoj industriji.

Ovaj šampon nije agresivan, ali istovremeno dobro pere kosu, bez da je suši, ne iritira teme. Ima božanstven miris matičnog mleča, a kosa je nakon upotrebe mekana, rastresita sa osećajem svežine i čistoće.

Sastav:




Za svoj cenovni rang, kao što vidite ima zaista impozantan sastav. Pored alkohola i parfema, ovom šamponu jedino zameram SLS u sastavu. SLS pored svoje štetnosti izuzetno utiče na ispiranje boje. SLS (sodium laureth sulfate) je inače so koja služi da šapon "zapeni". O štetnosti SLS se u svetu poslednjih godina vode mnoge debate i naučne studije, počevši od toga da je toksičan, pa da izaziva rak itd. Uzeću sve ovo sa rezervom, zato što više decenija ljudi upotrebljavaju sijasat proizvoda koji u sebi sadrže SLS, pa zašto onda okriviti isključivo SLS u šamponima za pojavu bolesti. No, nije na odmet isključiti sve sto se da isključiti, tako da ja ovaj šampon kombinujem sa Biokap šamponom za farbanu kosu.
Zašto?
SLS je dobar za skidanje naslaga silikona koje putem maski za kosu i silikonskih ulja nanosimo na vlas. Šamponi bez SLS-a nemaju tu "snagu" da uklone silikonske naslage poput šampona koji u sebi sadrže SLS.
Kada smo kod silikona i sastava, važno je da još jednom napomenem da Velnea Matični Mleč u sebi ne sadrži silikone, što mu je veliki plus!

Ovaj šampon ću svakako ponovo kupiti, još puno, puno puta :) Preporučujem ga od srca svima :)

Zapremina:
300ml

Cena:
oko 180din

Moja ocena ovog proizvoda je 10!

Da li ste probali ovaj čuveni šampon?



Kiss,
Mrs Fox

Podeli:

20 коментара

  1. E ja ga nisam probala. Nekako sam retko probala Velnea proizvode. Mada ono st osam probala uglavnom je bilo bas dobro. Probacu ga :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Retko kada kažem probaj ga obavezno, ali ovo je stvarno odličan šampon :)

      Избриши
  2. Probala sam, ostalo mi je još par kapi, nešto nisam oduševljena, više mi se masti kosa od njega...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako ti kosa nije farbana ili se masti pri korenu, moguće je da ti zato ne odgovara. Ne može nam svima prijati normalno :)

      Избриши
  3. Ja ga nisam probala ali sam uzela ovaj novi Oil Repair. Ne znam sta mi bi. Kosa mi se bas brzo masti od njega. Mada je efekat posle pranja super. Kosa sjajna,glatka ,bujna.
    Bolje da sam uzela taj maticni mlec.
    Inace zbog opadanja kose moram da vodim racuna kakve sampone koristim,a od Oil Repaira mi je pojacano opadala kosa.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A ja se baš razmišljam da li da uzmem Oil Repair, sada ne znam šta da radim. Meni je MM baš dobar, pet bočica sam potrošila. Proveri nivo gvožđa u krvi i hormone štitne žlezde-mogu biti razlog pojačanog opadanja kose:)

      Избриши
  4. Nisam ga probala, za razliku od DM-ovih Balea proizvoda, ovi Velnea me uopste ne privlace i nekako gledam da ih zaobidjem u liliju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam bila skeptična. Predomislila sam se kada sam videla da se proizvodi u Nemačkoj, a i bio je na nekoj akciji oko 125 din, pa ajde da uzmem. Veruj mi da me je oduševio. Pored njega zadnjih meseci koristim Biokap za farbanu kosu koji košta 1170din i Velneu volim jednako kao Biokap. Nastaviću sigurno da koristim i jedan i drugi:)

      Избриши
  5. Ja imam uzasne predrasude kada su brendovi u pitanju i do sada nisam probala nista od Velnee, barem ne nesto cega mogu da se setim. Pogotovo kada je nega kose u pitanju uvek me privlace neki renomirani brendovi, a i vec godinama sam verna svarckopfovoj glis kur liniji. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kao što sam u komentaru gore napisala, ja pored njega koristim Biokap šampon za farbanu kosu koji košta 1170din pa do 1300 zavisi gde ga nađem. Velneu stavljam samo lestvicu ispod Biokapa po učinku na moju kosu, što mislim da mnogo govori o Velnei MM. Naravno, sigurna sam da su sastojci Biokapa kvalitetniji, ali razlika nije toliko drastična. Da nemam za Biokap opušteno bih koristila Velneu MM, a ovako ih kobinujem zato što Biokap nema sulfata potrebnih sa skidanje naslaga silikona. Razmisli, kad bude na sniženju ako ništa nije puno za probati :)

      Избриши
  6. I ja obozavam ovaj sampon. Pisala sam o njemu. Jako je kvalitetan iako sam, iskreno, imala predrasude kada je u pitanju Velnea

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imale smo onda isto iskustvo. Velika predrasuda je razbijena srećom po nas, našle smo odličan sampon :)

      Избриши
  7. Imam 16 godina i masnu kosu. Perem je svakog drugog dana, i danas trazim po internetu neke sampone naidjem na Velneu, odlucim da kupim i sada procitam komentar da ne odgovara na nefarbanu i kosu sa masnim temenom.. Sta sad da radim? Je li on za masnu kosu ili ne? Sta mi vi preporucujete? Hvala unapred.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Mersada,

      Ovaj šampon nije namenjen nefarbanoj i masnoj kosi. Moj savet ti je da probaš sa što manje agresivnim šamponima za nefarbanu kosu. Mnogi greše pa kod masne kose koriste jake šampone baš za masnu kosu. Ti šamponi skinu masnoću sa temena, ali to podstakne naš organizam samo da ponovo stvori još veću masnoću kako bi skinutu nadoknadio. Isto se dešava i kada kosu pereš svaki dan, opet se masti, jer organizam prirodnu masnoću pokušava da nadometi, a krajevi budu suvi. Ako želiš baš Velneu, pogledaj njihov asortiman, sigurna sam da imaju šampon koji nije za farbanu kosu. Od standardnih šampona pogledaj dm Baby Love i Kosilli. To su dečiji šamponi koji ne sadrže sulfate koji iritiraju teme, ali dobro peru kosu. U početku ti se rezultat neće dopasti, ali nemoj ni očekivati instant rešenje. Poenta je, ako me razumeš, da se lučenje masti smanji, a to može samo ako se koristi neki blaži šampon koji neće još dodatno iritirati teme. Pošto si jako mlada, moguće je da ti se i zbog uzrasta trenutno više masti kosa, te nemoj puno brinuti. Pogledaj i Folten i druge medicinske šampone. Na žalost dok ne probaš, sa šamponima se nikada ne zna. Nadam se da sam ti makar malo pomogla :)

      Избриши
    2. Hvala puno na brzom i detaljnom odgovoru. Potrudicu se da poslusam Vas savet :-*

      Избриши
    3. Nema na čemu draga, slobodno pitaj sve što te interesuje :*

      Избриши
  8. Koji je šampon najbolji za masnu kosu?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Što blaži šampon bez sulfata. Pisala sam već ranije da su agresivni šamponi koji se reklamiraju za masnu kosu zapravo loši, pošto uklanjanju agresivno masnoću i još više podstiču lučenje sebuma (masnoće) na koži glave. Bitno je da šampon dobro opere kosu i da nije agresivan. :)

      Избриши
  9. Koji je šampon najbolji za masnu kosu?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pročitaj komentar koji sam napisala pre tvoj, pošto vam je pitanje isto. :) Koji je šampon najbolji konkretno je veoma teško odgovoriti, pošto sve različite i svima nama će drugi da prija. :)

      Избриши

© Foxy | All rights reserved.