beauty & lifestyle

16.8.13.

Eucerin Sun Allergy Protection




Oda Eucerinu!
U ovo vreme pre otprilike mesec dana, uživala sam u čarima jednog divnog grčkog ostrva. Oduševljena činjenicom da sam prvi put u životu mogla da se baškarim na suncu bez i trunke crvenila, obećala sam sebi da ću napisati pravu odu ovim proizvodima. Ja uvek održim datu reč! :)




Fotografija izlazećeg sunća sa terase našeg apartmana.


"Ko se Sunca krije, bolje da ga nije!"

Nije loše da vas podsetim da preterano izlaganje suncu, kao i izlaganje suncu bez adekvatne zaštite, može dovesti do karcinoma kože kao najozbiljnije posledice, fotooštećenja:  pojave pega i fleka na koži, ubrzanog starenja kože = pojave bora. Za ovu pojavu su odgovorni UV zraći.

Šta su UV zraći i kako se dele?

UV zraci ili ultraljubičasto zračenje poreklom od Suca dele se na UVC, UVA i UVB zrake. UVC zraci se apsorbuju u ozonskom sloju atmosfere tako da ne dolaze do nas i naše kože. Zraci koji nas interesuju su UVA i UVB.

UVA-A kao agening i alergy (starenje i alergije) su zraci koji direktno utiču na pojavu raka kože, pojavu fleka, bubujica, alergija, bora. Oni čine 95% svih UV zraka i istih se treba čuvati tokom cele godine.

UVB-B kao burns (opekotine) su zraci odgovorni za preplanulost koze, te samim tim i pojave raka kože, opekotina, strenja kože i alergija. Ćine svega 5% UV zraka i od istih se takodje treba čuvati tokom cele godine.

Ovo znaci da nam je potrebna UVA i UVB zaštita od sunca koju ovi Eucerinovi preparati sadrže.


                                       Eucerin Allergy Protection Sun Creme-Gel SPF 50




Ovo je magična formula koja je meni omogućila da po prvi put u životu opušteno uživam na suncu.                                                                                                                                                                           
Kako bi ste u potpunosti razumeli moje oduševljenje ovim proizvodom opisaću vam moj tip kože. Moja koža je nežna, osetljiva, sklona alergijama, gotovo nordiski bele puti. Ceo život sam se krila ispod suncobrana i to u hladu! Jedna sam od onih koji veoma slabo "crne" i jako brzo "crvene" , u prevodu gore!

Nakon što sam se namazala ovom formulom podozrivo sam se izložila suncu. Na svakih desetak minuta sam proveravala da li počinjem da crvenim i na moje zaprepašcenje nisam pocrvenela ni malo! Nakon izlaska iz vode ponovo sam nanosila formulu, ali mi je jako bitno da vam navedem da sam istu imala i u vodi. Ovaj proizvod je vodootporan. Ono sto je mene posebno oduševilo još je što ga koža ravnomerno upija, tako da se ne lepi i ne ostavlja masan trag. Zaštita sa SPF 50 je gotovo potpuna. Nisam primetila nikakvo crvenilo, svrab, iritaciju ili osip kože. Fenomenalan proizvod!

"Vrlo visoka UVA/UVB zaštita (u skladu sa EU preporukama) za kožu sklonu alergijama na sunce. Dokazano štiti od alergija izazvanih suncem, kao što je polimorfna erupcija svetlosti (PLE) i acne aestivalis. Veoma efikasna UVA/UVB zaštita."




Tip kože:
Za kožu sklonu alergijama na sunce.
Posebne osobine:
Lagana i nemasna formula.
Vodootporna medicinska krema - gel.
Ne sadrži mirise.
Ne sadrži emulgatore kako bi se smanjio rizik od iritacija.
Kliničkim istraživanjima dokazana je podnošljivost i delotvornost na koži koja je podložna alergijama izazvanih suncem.

Aktivni sastojci:
Osim delotvornog kompleksa filtera UVA/UVB sa Tinsorb®, proizvod sadrži snažni biljni antioksidans AGR (alfa-gulkosil-rutin). Taj antioksidans zajedno sa vitaminom E jača zaštitnu funkciju kože od slobodnih radikala - najvažnijih posledica delovanja sunčevih zraka.

Sastav:
Aqua, Homosalate, Octocrylene, Glycerin, Alcohol Denat., Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Butylene Glycol, Polysilicone-15, C18-36 Acid Triglyceride, Polyamide-5, Glycine, Sodium Citrate, Citric Acid, Glucosylrutin, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Tocopherol, Isoquercitrin, VP/Hexadecene Copolymer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Xanthan Gum, Trisodium EDTA, Ethylhexylglycerin.

Zapremina:
150ml

Nebitno da li brzo dobijate preplanulu boju ili ne, moja topla preporuka je da svoje prvo izlaganje suncu svake godine otpočnete koristeći kao zaštitu SPF 50 !!!


                                        Eucerin Allergy Protection Sun Creme-Gel SPF 25      
        



Nakon nekoliko dana provedenih na suncu svoju kožu sam nastavila da štitim proizvodom iz iste linije samo sa zaštitnim faktorom SPF 25. U mom slucaju se pokazalo da mi je korišcenje SPF 25 nedovoljno za opušteno baškarenje na suncu, ali sam sigurna da bi nekome tamnije puti ovaj faktor, nakon prvobitne upotrebe SPF 50, bio sasvim dovoljan (mom mužu npr. :)  ).

Ovaj proizvod je jednako fenomenalan kao predhodni, ima sve iste karakteristike u pogledu ućinkovitosti, formule, takodje sadrži UVA i UVB zaštitne filtere, samo je nivo zaštite manji.

"Srednje jaka UVA/UVB zaštita (u skladu sa EU preporukama) za kožu sklonu alergijama na sunce. Dokazano štiti od alergija izazvanih suncem, kao što je polimorfna erupcija svetlosti (PLE) i acne aestivalis. Vrlo delotvorna UVA/UVB zaštita."




Tip kože:
Za kožu sklonu alergijama na sunce.
Posebne osobine:
Lagana i nemasna formula.
Vodootporna medicinska krema - gel.
Ne sadrži mirise.
Ne sadrži emulgatore kako bi se smanjio rizik od iritacija.
Kliničkim istraživanjima dokazana je podnošljivost i delotvornost na koži koja je podložna alergijama izazvanih suncem.

Aktivni sastojci:
Osim delotvornog kompleksa filtera UVA/UVB sa Tinsorb®, proizvod sadrži snažni biljni antioksidans AGR (alfa-gulkosil-rutin). Taj antioksidans zajedno sa vitaminom E jača zaštitnu funkciju kože od slobodnih radikala - najvažnijih posledica delovanja sunčevih zraka.

Sastav:
aqua, Glycerin, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, C12-15 Alkyl Benzoate, Dimethicone, Octocrylene, Alcohol Denat., Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Hydrogenated Coco-Glycerides, Diethylhexyl Butamido Triazone, Sodium Citrate, C18-36 Acid Triglyceride, Citric Acid | Tocopheryl Acetate, Glucosylrutin, Isoquercitrin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Xanthan Gum, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Iodopropynyl Butylcarbamate, BHT

Zapremina:
150ml


                                                 Sun Allergy Protection After Sun-Gel




Još jedan veličanstven proizvod iz Eucerinove Sun Allergy kolekcije, namenjen je zaštiti kože nakon suncanja.

Pod dejstvom morske soli, sunca naša koža se se isušuje, tako da joj je nakon sunčanja potrebna dodatna nega. Danas postoje proizvodi kao što je ovaj koji će nam omogućiti adekvatnu negu kože nakon sunčanja.
Mazala sam ga svakodnevno nakon tuširanja po dolasku sa plaze. Fino smiri kožu, ima blagi efekat hlađenja, koža ga fino upija i postaje glatka i mekana. Ono što je mene posebno oduševilo je što daje blagi, suptilni sjaj koži što dodatno ističe preplanulost kože. Odlična stvar za morske večernje izlaske!

"Krema-gel posle sunčanja umiruje i obnavlja kožu opterećenu delovanjem sunčevih zraka."




Tip kože:
Za kožu podložnu alergijama na sunce.
Posebne osobine:
Lagana i nemasna formula.
Ne sadrži mirise.
Ne sadrži emulgatore kako bi se smanjio rizik od iritacija.
Umiruje, hladi i regeneriše kožu koja je pod stresom od sunčanja.
Kliničkim istraživanjima dokazana je podnošljivost na koži koja je podložna alergijama.

Aktivni sastojci:
AGR (alfa-glukosil-rutin), snažan biljni antioksidans, zajedno sa vitaminom E jača zaštitnu funkciju kože od slobodnih radikala - najvažnijih posledica delovanja sunčevih zraka - dok se skladišta lovaca na slobodne radikale ponovo ne napune.

Sastav:
aqua, Glycerin, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, C12-15 Alkyl Benzoate, Dimethicone, Octocrylene, Alcohol Denat., Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Hydrogenated Coco-Glycerides, Diethylhexyl Butamido Triazone, Sodium Citrate, C18-36 Acid Triglyceride, Citric Acid | Tocopheryl Acetate, Glucosylrutin, Isoquercitrin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Xanthan Gum, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Iodopropynyl Butylcarbamate, BHT.

Zapremina:
150ml


                                               Eucerin Sun Fluid Mattierend SPF 30  
        



I zadnja, ali ne poslednja stvar koja je mene štitila na moru, a i dalje me štiti od štetnih uticaja sučevih zraka je Eucerinov matirajući fluid za lice SPF 30. Namenjen je zaštiti kože lica, vrata i dekoltea.

Ovo je u potpunosti must have proizvod za zaštitu lica i dekoltea tokom celog leta. Mazala sam ga na moru, mazem ga i sad posle mora kad planiram duže izlaganje suncu. Svaki put kada znam da ću provesti duže od dva sata na jakom letnjem sucu ja namažem ovaj fluid. Mala kolicina je sasvim dovoljna da pokrije lice i dekolte u tankom sloju. Preko njega stavljam BB kremu i nemam efekat prosijavanja. Upravo ovaj fluid sadrzi matirajuće čestice, tako da zaista sprečava ono ružno sijanje lica na visokim temperaturama, koje mene asocira na testo premazano slojem ulja. Što se mene tiče to mu je veliki plus!

"Vrlo visoka UVA/UVB zaštita (u skladu sa EU preporukama) za lice, vrat i dekolte. Fluid za zaštitu od sunca štiti od oštećenja koja nastaju kod izlaganja suncu i dubinski jača kožu svojim trodimenzionalnim sastavom zaštite. Lagana tekstura fluida kožu ne čini sjajnom, nego matiranom."




Tip kože:
Za normalnu i mešovitu kožu
Posebne osobine:
Bez mirisa, nije komedogen.
Matira kožu lica.
Vodootporan.
Pouzdano štiti od nastanka pigmentnih mrlja.
Prikladan za osetljivu kožu, kožu sklonu aknama, nakon pilinga ili terapije laserom.

Aktivni sastojci:
Osim delotvornog kompleksa filtera UVA/UVB s Tinosorb®, proizvod sadrži jedinstvenu biološku zaštitu s licochalconom: prirodnim antioksidansom koji u dubljim slojevima štiti Ćelije kože od oštećenja izazvanim delovanjem sunca.

Sastav:
ethylhexyl Methoxycinnamate, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Glycerin, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Alcohol Denat., Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Ethylhexyl Triazone, Methylpropanediol, Titanium Dioxide, Panthenol, C18-36 Acid Triglyceride, Ceteareth-20 | Diethylhexyl Butamido Triazone, Tocopheryl Acetate, VP/Hexadecene Copolymer, Caprylyl Glycol, Sodium Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Trimethoxycaprylylsilane, BHT

Zapremina:
50ml


Ovaj fluid spada u proizvode koje od srca preporučujem. Koža lica i dekoltea je posebno osetljiva i izložena je suncevom dejstvu tokom cele godine, te joj se zato treba posebno posvetiti. Plus, ja ne želim da imam bore pre vremena, a nadam se ni vi.

Brinite o vašoj koži, ona je največi organ vašeg organizma i štiti vas mnogo više nego što ste svesni. Koža pamti! Čuvajte je i negujte!

Moja ocena ovih proizvoda je 10!


Koje proizvode vi koristite kao zaštitu od sunca?



Kiss,
Mrs Fox

Podeli:

8 коментара

  1. Korisne informacije. Meni su svi u porodici alergični na sunce osim mene, ali kako znam kada je kome od mojih to počelo i kako (ne) vodim računa o zaštiti od sunca, nije nemoguće da će se i meni za koju godinu razviti alergija. O onome gorem ne želim ni da razmišljam. Mislim da ću obratiti pažnju na ove proizvode.

    ОдговориИзбриши
  2. Moje mišljenje je da se sa zdravljem ne treba igrati! Sunce svake godine postaje sve opakije čini mi se da to nije prazna priča. Dovoljan dokaz nam je što su temperature iz godine u godinu sve više i više u odnosu na predhodne godine. Ovi proizvodi su zaista visokog kvaliteta, tako da sigurno nećeš pogrešiti ako ih izabereš. Što se osetljivosti kože na sunce kod članova tvoje porodice tiče, to može da znači da imate genetsku predispoziciju ka alergijama generalno jer se najveći broj alergiskih reakcija manifestuje upravo na koži. Nije nemoguće da utvrdiš obrazac pojave. Pogledaj životno doba, odnosno godine kada su se alergije pojavile i predhodne navike nege kože generalno, i u smislu zaštite od sunca. Ako ste različiti foto tipovi sve opisano ne mora da se odnosi na tebe, što opet ne znači da ne treba da se štitiš od sunca :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ja sam odustala od krema sa SPF-om jer mi izazivaju bubuljice,tj sve sto sadrzi SPF, Jedino bas kad se izlatem suncu namazem se kremom sa zf znajuci da cu da se ospem. Ali imam kremu koja sve to resi i tako u krug.
    Odlicni postovi :)

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala Danijella!
    Ne znam šta da ti savetujem, možda da probaš nešto od ove Eucerinove linije, stvarno jeste hipoalergiski. Meni se ni svrab nakon sunčanja nije pojavio, ni zatezanje kože-ništa.

    ОдговориИзбриши
  5. Jako korisne informacije :) Nameravam da se osiguram za sledecu godinu :)

    ОдговориИзбриши
  6. ako nije kasno, zelela bi da podelim svoja iskustva sa Eucerinovim preparatima za suncanje protiv alergija: ja sam izuzetno svetle puti, sa jako osetljivom kozom i alergijom na sunce, ali vec par godina koristim ove preparate za suncanje i verujte mi da me nijednom nije izbila alergija. stvarno sam zadovoljna njima, prvo su imali 50+ pa onda 25+ a pre nekog vremena su ponovo vratili +50 faktor. toplo preporucujem osobama koji su kao ja osetljivi na sve zivo!
    ono sto mogu da primetim je da koza nakon losiona posle suncanja ume da bude malo lepljiva. i da, cena jeste malo problematicna, ali ovo nam je jedina koza :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Ivana, naravno da nikad nije kasno da podelite svoje mišljenje! I hvala vam na tome, posebno zato što ljudi čitaju o zaštiti kože od sunca pred letnji period. Imamo potpuno identičan tip kože i iskustvo. Meni lepljenje nešto posebno nije smetalo, ali sam prezadovoljna jer sam po prvi put mogla da provedem makar deset minuta na suncu, pošto sam ceo život provela pod suncobranom, u hladu, plus namazana kremom od glave do pete. Veliko je olakšanje da znam da mogu da izađem na sunce, da se kupam, a da neću dobiti alergiju. Još jednom, hvala vam puno što ste podelili svoje iskustvo :)

      Избриши

© Foxy | All rights reserved.