beauty & lifestyle

30.7.17.

Nuxe Prodigieux le parfum




Jedne večeri u sebtembru, pomalo nesigurna u svoje korake, otisnula sam se u noć. Po prvi put, nakon dužeg vremena, na meni je mirisao novi parfem. Te noći, u svom srcu, urezala sam neke nove uspomene. 





Mamin ljubilarni rođendan, emocije su same titrale u meni poput plamena sveća. U žurbi spakovala sam sebe, poklon i korpicu cveća na zadnje sedište auta. Srce mi je radilo sve brže, svaki otkucaj vraćao je uspomene, na ono vreme... Skoncentriši se na parfem, oseti miris, diši duboko, biće sve uredu, govorila sam sebi. Namerno sam stavila novi parfem, ja preterano osetljiva na promene, želela sam da osećam, istinski, jako, duboko i svakim udahom iznova. Ali, on nije bio tu... Nedostajao je deo srca. 

Za stolom ušuškanog dorćolskog restorana sedele su tri generacije, tri snažne žene. Iskreni osmesi krasili su nam lica dok je povetarac budio uspomene. Čas nove, čas stare uspomene, najveće blago koje naš um može da stvori, da poseduje i ljubomorno da čuva. Ne znam više da li sam mirisla ja, leto kome se bližio kraj ili dašak radosti dobijen na dar te divne septembarske noći. A on, on nas je posmatrao sa zvezdanog neba, njegove tri mezimice. Često sam gledala u nebo, činilo mi se da vidim taj osmeh, da osetim radost, kao da mi se obraćao sa svakim treptajem zvezda. "Tu sam, volim vas, moje tri hrabre devojke." Moramo dalje... Vreme je naš najveći saveznik i naš najveći neprijatelj.

Bilo je to jedno divno i prijatno veće. Potpuno neočekivano, protkano zebnjom, probudilo je najlepše emocije. Porodica, moje voljene gracije i ja, obeležile smo važan jubilej. Uspomena na to veče živeće večno u meni. Za mene, bilo je to više nego posebno veče. 

Parfem je nešto što vežem za uspomene. Uspomene bude emocije i zato ću zauvek voleti miris Nuxe Prodigieux parfema. Uvek, ali uvek asociraće me na to septembarsko veće, na miris majke, na toplinu doma, na ljubav, na porodicu. Tu uspomenu mi niko ne može oduzeti, taj osećaj koji vezujem za miris. Danas kada se osetim loše stavim Nuxe parfem, kao da me taj miris vodi u sigurnu luku. Zašto sam ga stavila te večeri nemam pojma, imala sam još dva neotvorena parfema. Zašto sam stavila novi parfem to znam, stavila sam ga namerno, potpuno svesna nove situacije koja me te večeri očekuje. Mislila sam da ga, ukoliko bude teško veče, ne moram staviti nikada više, neću da se podsećam. Nije bio na listi mojih omiljenih parfema, a veče je bilo isuviše emotivno da bih rizikovala da poremetim doživljaj parfema koji do srži volim. Takve večeri mogu da poremete i promene sve, pa i doživljaj i uspomenu vezanu za parfem. A zašto sam stavila baš Nuxe parfem, to već ne znam, zaista.




O parfemu:


"Legendaran miris Huile Prodigieuse Čarobnog suvog ulja pretočen je u bočicu senzualnog parfema s toplim, osunčanim notama koje će vas uvek podsećati na letnje trenutke i zbog kojih ćete se uvek osećati čarobno.

Njegov senzualan miris sastoji se od osvežavajućih citrusnih gornjih nota bergamota i mandarine s notama buketa narandžinih cvetova. Njih nadopunjavaju cvetne i baršunaste note ruže, magnolije i gardenije koje savršeno pristaju uz tople i osunčane bazne note vanile i kokosovog mleka.
Miris nije fotosenzibilan."

Ja ću se prvo osvrnuti na tvrdnju da miris nije fotosenzibilan - tačno, toliko tačno da bi trebalo napisati velikim slovima. Kakve veze fotosenzibilnost ima sa parfemom? Ogromne, ukoliko ste fotosenzitivni, odnosno alergični na sunce. Poslednjih godina mučim muku po tom pitanju, te i ukoliko izbegnem klasično osipanje, obavezno dobijem velike plikove na mestima na kojima sam stavila parfem. Da, dobro ste pročitali - plikove koji svrbe i peku istovremeno, kao i crvene fleke po koži poput traga od žigosanja. Ma koliko znala da ne treba da stavljam parfem na kosu, s obzirom da leti nosim svetlu garderobu, kosa je jedino mesto na koje mogu da stavim parfem i to da dobro vodim računa da ne dodakne teme. Naravno, i ja želim da mirišem u toku leta. Po tom pitanju Nuxe je moj parfem izbora u toplim letnjim mesecima, pošto gotovo 99,9% parfema koje sam probala i koje posedujem kod mene izazivaju reakciju. Reakcija je toliko burna da više ne želim ni da eksperimentišem sa bilo kojim mestom na koži, a kamoli da se normalno naparfemišem. 

Što se mirisa tiče, mišljenja sam da ga svako od nas doživljava individualno i na drugačiji način. Meni iskreno ništa ne znači kada napišu kojim redom se razvijaju mirisne note, ja ih gotovo svaki put doživljavam drugačije. Osetim jednu osnovnu notu po kojoj prepoznajem parfem, u ovom slučaju miris mangolije, a ostale note svaki put doživim na drugi način. Kod mene to zavisi od doba dana, toplote, vlažnosti, emocija, te samim tim i mirisa mog tela. Ono što mi je bitno jeste da nije jak, napadan, ne guši, ne miriše jeftino na obične letnje prskalice, već baršunasto i luksuzno. Da, volim da parfem miriše na parfem. :)

Moj iskren savet svima je da probaju parfem pre kupovine. U Lillyju su dostupni testeri, te parfem možete isprobati. Obavezno ga naprskajte na pulsirajuće tačke, na ručni zglob je ispravno, ali nemojte tog dana nositi na sebi parfem. Gledajte kako se tokom nekoliko sati mirisna nota razvija i da li vam se dopada, tako sigurno nećete pogrešiti.

Postojanost ovog parfema je oko šest sati u letnjim uslovima, dok zimi traje na koži čitav dan. Leti se više znojimo, te je logično da i parfem brže isparava sa kože.

Za kraj, ukoliko volite čuveno Nuxe suvo ulje, volećete i parfem, da tako je jednostavno. Savetuju da se koriste zajedno, ali ja nisam probala tu varijantu sa obzirom da ulje koristim isključivo noću. Pogodićete, stavljam ga kosu, to je moj omiljeni način upotrebe koji mi daje najbolje rezultate, ali to je već neka druga prića.



Zapremina:
50 ml


Cena:
4.369 din.


Da li ste probale Nuxe Prodigieux parfem i da li vam se dopada?

Koji je vaš omiljeni letnji parfem? Preporuke?

Da li vežete parfem za uspomene, poput mene?



Kiss,
Mrs Foxy

Podeli:

2 коментара

  1. Miris Nuxe suvog ulja me podseca na dan vencanja i uvek ce imati posebno mesto u mom <3

    ОдговориИзбриши
  2. Super post! Ovo ulje izgleda baš dobro!
    Imaš moj follow,nadam se da uzvraćaš!
    Novi post je na blogu: https://katysblogblogger.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши

© Foxy | All rights reserved.