beauty & lifestyle

9.2.14.

Balea Professional Best Age Elixier




Balea Professional Best Age Elixier sam spominjala u postu Moja nega kose. Kako su moje blogokoleginice i čitateljke požele da njega što pre recenziram, a ja sam obećala da hoću, rešila sam da obećeno u najkraćem roku i ispunim :)



Ovaj eliksir u svom sastavu sadrži kofein i keratin i namenjen je sprečavanju opadanja kose. Ne sadrži silikone što mu je poseban benefit. Lično, nabavila sam ga zato što sam čula da pospešuje rast kose. U tom periodu kosa mi je bila oštećena i veoma kratka, te sam kupovala sve za šta čujem da mi može pomoći.

Eliksir sam počela da koristim pre nešto više od godinu dana i verujte mi da ne znam koliko sam tubica potrošila, a kao što vidite imam i zalihe. Mazala sam ga nakon svakog pranja kose, utrljavajući ga direktno u teme, pre sušenja fenom. Prvo što sam primetila jeste da mi se kosa manje masti, posebno u letnjim mesecima. Razmak između dva pranja se produžio za jedan dan, što je do sada u mom slučaju bila nemoguća misija. Posle izvensog vremena primetila sam drastično smanjenje broja dlaka u mrežici slivnika, otpalih nakon pranja kose. Moj rast kose sa prosečnih 8-9mm mesečno, dosegao je neverovatnih 1,5cm u roku od mesec dana (da, merila sam lenjirom). Naravno, bila sam egzaltirana i požurila da nabavim zalihe. Eliksir je providan, gelasto-čvrste konzistencije, lepljiv, lako se razmazuje i  izgleda ovako:




Moram da napomenem da ne lepi koren kose, na protiv, čak mu daje i volumen. Cela priča je meni delovala potpuno magično, te sam nastavila kontinuirano da ga koristim. Nastavila sam da ga koristim mesecima, ali efekat je posustajao, dok ovaj eliksir nije počeo da mi smeta. Prvo je teme počelo blago da me svrbi, a potom mi se javio neki neprijatni osećaj kao da kosu nisam ni oprala. Kombinovala sam Biokap šampon i moja Davines Vegetarian Miracle i Davines Hair Bulding pakovanja - klasika za mene. Tako da ne mogu neki drugi preparat da okrivim za ove senzacije, ako me razumete.

U mojoj  glavi počele su da se razvijaju razne teorije zavere i crne slutnje. Da si nisam možda naškodila dermatitisu svojom neobuzdanom željom, da na teme stavim nešto za šta tvrde da kosa brže raste. Zar mi đavo toliko nije dao mira i šta će dalje biti. Obustavila sam upotrebu i nakon dva meseca stanje se vratilo u normalu. Počela sam da razmišljam i došla do zaključka da sam preterala sa upotrebom, iritirala sam teme. Rast kose sam povezala sa prolećem, kada sam rast primetila, a kada nam svima kosa inače brže raste. Ono što ovaj eliksir zaista čini posebnim, jeste što zaista smanjuje opadanje kose i tu je nezamenjiv.




Nakon pauze od jedno tri meseca, počela sam ponovo da koristim ovaj eliksir. Koristila sam ga mesec dana i batalila, nisam bila zadovoljna i počela sam da testiram Vichy šampon (namenjen koži glave, te mi nije padalo na pamet da bilo šta kombinujem u periodu testiranja).

Skoro sam ponovo počela da ga mažem, zato što sam primetila da mi kosa pojačano opada. Da li će u pitanju biti treća sreća, da li će me ponovo oduševiti ili razočarati, ostaje mi da vidim. Jedno je sigurno, a to je da je ovo proizvod koji sam istovremeno obožavala i odbacivala i za koji nemam jedinstveno mišljenje, a takvi proizvodi su, kada sam ja u pitanju, retki.

Sastav:



Zapremina:
30ml

Jedna tubica je dovoljna za dva meseca korišćenja u proseku.

Proizvođać je dm drogerie, Balea je njihova marka, ali verujem da je većina upoznata sa ovim podatkom. Zemlja porekla Austrija.

Cena:
Mislim da je regularna cena oko 270din, ja sam svoje zalihe nabavila pre nekoliko meseci na sniženju i ako me pamćenje dobro služi, platila oko 217din.


Da li ste probali ovaj eliksir i da li ste zadovoljni?

Da li vam je moja recenzija bila od pomoći?

Da li nameravate da probate ovaj eliksir?



Kiss,
Mrs Fox

Podeli:

30 коментара

  1. Ovo sam čekala da bih odlučila da li da ga kupim. Isprobala bih ga, ali sam taman teme dovela u normalno stanje i ne eksperimentiše mi se. :/
    Uh, baš si me sad u dilemu bacila. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veruj mi da ja ne znam šta da ti kažem, jer ni sama nemam formirano mišljenje nakon godinu dana. Napisala sam onako kako je bilo. Nije loše da ga probaš možda, nije nešto skup pa ako ne odgovara tebi možeš ga proslediti nekom drugom :)

      Избриши
  2. Nisam probala, zapravo ga nisam ni primjetila do sada. Hm, ja sam također u konstantnoj potrazi za nečime protiv opadanja. Baš ću ga potražiti idući put u Dm-u :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sprečava opadanje i to mnogo bolje nego mnogo skupljii preparati koje sam koristila. Ovo je ona retka stvar koja spada u kategoriju - jeftino, a odlično. Cena mu je smešna, ovo je oko 2.5 evra tako da se isplati i za probu samo kupiti :)

      Избриши
  3. Cula sam za ovo, ali se ne sjecam da sam ga vidjela. Sjecam se i da sam na nekom njemackom blogu procitala da nema nikakve funkcije, pa moze biti i da sam ga jednostavno previdjela na policama. Potrazicu. Jeste da mi brzo raste kosa, ali nekako se ofucala u jesenjem periodu opadanja, pa bi joj dobro doslo. Meni je dobar kofeinski Balea sampon ( pink tuba ) i mogla sam opet da ga kupim uz tu tubicu ako nadjem. Samo to je bas maleno, ja imam osjecaj da cu da je potrosim za cas.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ima ga u dm jako dugo već. Kod nas stoji na Balea odseku za negu kose, odmah pored silikonskih kapi. Tubica meni u proseku traje mesec i po dana do dva. Ne treba preterivati sa količinom, kao i u većini slučajeva manje je više. Meni jeste pomogao kod opadanja, i ako sam ga primarno kupila radi ubrzanog rasta kose. Kako sam već rekla cena mu nije velika, te ga vredi isprobati svakako :)

      Избриши
  4. Super je osvežavajući novi izgled bloga :)

    Pravi naučni pristup (za lenjir) :D. Zanimljiv mi je proizvod jer si spomenula da smanjuje opadanje kose.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Jelena! Dugo sam se borila i nisam htela belo, beli mantil sam odavno skinula :D Međutim, vidim i sama da je ovako preglednije, pa zarad toga sam i ja rešila da se zabelim.

      Lenjir i to dok sam se farbala Biokapom u zlatno plavu. Lenjir dam mužu, a ja zategnem kosu - bolest :D

      Da, smanjuje opadanje dok se koristi, ali ne na duže staze, kao i većina proizvoda te vrste doduše :)

      Избриши
  5. Ja trazila danas na 3 mesta i nista..Kontam - kupicu jednu tubicu da vidim kako ide pa napravim pauzu mesec dana pa opet. Nije toliko da mi smeta prolecno / jesenje linjanje nego ne mogu da slusam ovog mog kako kuka jer je kosa na sve strane :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Trebalo bi da bude u dm-u, ovde ga imaju gotovo stalno. Moj se odvikao od linjanja dok sam nosila tifus frozuru. Sada je problem čupanje, doduše više meni nego njemu. Zgrli me kad ode pola kose :D

      Избриши
    2. I tako ja danas prekopam sve DMove po gadu, nadjem eliksir kad..triput skuplji...grrrrr!

      Избриши
    3. Isuse! Pa ne mogu da verujem, ali ne razumem ih svega mi. Nema, da napraviš spisak pa da šaljemo na bus :)

      Избриши
    4. Jok, doci cu po po njega :migmig:

      Избриши
    5. Dobro, ja sam tu ako šta zatreba :)

      Избриши
  6. Dobra recenzija, i ja pripremam post za proizvod iste robne marke i zaista ne znam kako ovo nisam isprobala :) Meni kosa dosta brzo raste i to mi se u neku ruku ne dopada jer zelim da sto duze imam izrastak zbog pramenova :),a opet sa druge strane dopada mi se sto si napisala da ti je smanjio opadanje kose jer kad vidim svoje cetke posle pranja kose mozda bi mi trebalo u tu svrhu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A šta bih ja dala da mi kosa makar malo brže raste. Ti i ja da se menjamo sa kosama, kladim se da bih za mesec dana tražile svoju natrag hehe :D
      Ima ovog eliksira gotovo uvek u dm-u, obično pored njihovih silikonskih kapi i seruma. Vredi probati ga to sigurno :)

      Избриши
  7. Nisam ih do sada ni primetila. I meni se kosa strašno brzo masti :( Super recenzija! :) Dešava se i meni da sa nekim proizvodima imam love-hate odnos. :D Na primer sa penastim puderima. U jednom trenutku mi je koža lepa i baršunasta, u drugom trenutku me nerviraju i počnu da oksidiraju. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Odlično si rekla, ovo je pravi love-hate odnos, upravo tako. Ni nakon godinu dana ja nemam soldno mišljenje, Probaj ga, možda ti smanji malo mašćenje kose, samo ne preteruj. Penasti puder sam skoro počela da koristim, videću uskoro kako će se na mom licu definitivno pokazati :)

      Избриши
  8. Kad sam počela da čitam bila sam u fazonu ovo moram imati, a sad više ne znam. Mada ću mu verovatno dati šansu, pošto nemam problema sa temenom, ništa mi ne iritira, čisto da vidim da li će mi ubrzati rast kose. Jesi li primetila da li raste nova kosa od njega? Ako raste onda bolje da ne pokušavam da koristim. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam da sam bila malo konfuzna, ali veruj ja ni sama ne znam šta da mislim nakon godinu dana. Opisala sam ceo proces i sve što se meni dešavalo tokom godinu dana. Nisam primetila da mi raste nova kosa, ali već postojeća jeste rasla brže, ali samo prilikom prve ture korišćenja :)

      Избриши
  9. Probala sam ga i do kraja koristila jedna tubu. Meni se jako dopao, kao sto i sama rekla minimalno mi je opadala kosa i manje se mastila. Ne znam kako bi mi se pokazao na duze staze jer kod mene nema DM-a u gradu.. Preporucila bih ga svima, bar da ga isprobaju! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Isto smo iskustvo imale, samo ja nastavila da ga koristim i kasnije je počelo da me svrbi teme. Sada koristim ponovo, a zbog blagodeti koje ipak pruža, i ja savetujem da ga makar probaju :)

      Избриши
  10. Ja sam potrosila dve tubice, bila sam uporna ali i jako razocarana. Meni se na samom pocetku javio jak svrab i iritacija temena. I da, sigurna sam da je u pitanju ovaj proizvod, jer sam ga vise puta testirala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni se prvih par meseci nije javljao problem. Možda je to i zato što mi je kosa bila kratka, pa sam je češće prala, svaki drugi dan, ne znam. Kasnije je i meni počeo da se javlja problem sa temenom kako sam opisala. Sada ću probati ponovo da ga korstim nakon više meseci pauze, pa ću još jednom videti kako i šta :)

      Избриши
  11. Ovo me baš i ne privlači ali jako voli baleine regeneratore za kosu :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mene je privuklo jer su svi pričali da kosa od njega raste brže. Baleine regeneratore nisam probala, koristila sam Balea silikonske kapi :)

      Избриши
  12. uh, i ja sad u dilemi. mislim da ću probati, pa šta bude. ako zasmeta, ćao zdravo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To bih najiskrenije i savetovala. Gledaj vrlo često je na akciji i tada košta 217din mislim. Uglavnom neće biti bačena para ako ti ne bude odgovaralo, a ko zna možda ti bude i prijao :)

      Избриши
  13. Interesantni utisci. Moraću da probam baš!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probaj, nije skup nemaš šta puno da izgubiš ako ti ne bude prijao. I ako se setiš, javi utiske :)

      Избриши

© Foxy | All rights reserved.