beauty & lifestyle

15.8.13.

Davines Hair Building Pak




Ko o čemu, baba o uštipcima!
Kako sam zadnjih godinu dana potpuno očarana ovim proizvodom, rešila sam upravo njemu da posvetim svoj prvi beauty post.

Rec je o veličanstvenom pakovanju za kosu italijanske kuće Davines.

Kako je sve počelo?

Očajna zbog oštećene kose kao posledice višestrukog farbanja, krenula sam da tražim magično sredstvo koje bi je vratilo u život. Na netu, kao i na mom omiljenom ružičastom forumu, primetila sam da se kao magično sredstvo za vraćanje kose " iz mrtvih" pominje misteriozni HBP što u prevodu znači Hair Bulding Pak. Puno ime mu je Nourishing Hair Bulding Pak by Davines.
Moram da priznam da sam prečešljala ceo net pre nego što sam se odlučila za kupovinu. Strah od razočarenja u momentu očaja i cena od 1800din su me odgovarale od njega. Sva sreća te sam bila dovoljno očajna i blentava pa sam ga kupila!




Otkrovenje!

Nakon deset godina staža sa pakovanjima za kosu, koje inače koristim umesto regeneratora, mogu slobodno da kazem da ja bolje pakovanje u životu nisam probala!

Na prvi pogled pakovanje je žućkaste boje, izrazito guste konzistencije, podseća na Pavlovićevu mast. Miris mu je kombinacija mirisa đurđevka i meda-njam! Pripada grupi proteinskih pakovanja za rekonstrukciju dlake, sto mu i samo ime kaže.
Veoma je izdašno, lako se razmazuje po kosi i veoma dugo traje. Najvažnije-ovo pakovanje zaista čini čuda! Moju tada oštećenu kosu je u potpunosti preporodilo. Nanosila sam ga svako pranje kose prvih dva meseca. Kosi se vrato sjaj, čvrstina, mekoća na dodir. Karakteristika ovog pakovanja je da popunjava mikrooštećenja na dlaci, te je čini zdravom i sjajnom. Pravi efekat ovog pakovanja se vidi tek kada kosu operete običnim šamponom i na istu ne stavite ništa osim silikonskih kapi na krajeve. Nakon oporavka, preporučuje se povremena upotreba radi dubinske ishrane vlasi u kombinaciji sa Vegetarian Miracle  Conditioner-om. Pripada Davines Naturalteck liniji koju čine: Nourishing Shampoo,  Nourishing Vegetarian Miracle Conditioner (o kome će biti recenzija), Nourishing Hairbulding Pak, Nourishing Restructuring Miracle, Nourishing Living Enzyme Infusion, Nourishing Hair Royal Jelly Superactive.

Davines kaže da su ključne komponente formule:
- grape phytoceuticals bogat poliphenolima sa jakim antioksidantnim dejstvom;
- keratin i hidrolizovani keratin sa jakim obnavljajućim dejstvom.




"Amino kiseline+propolis+proteini pšenice+ kondicioni agensi koji obnavljaju i hrane kosu od vrhova do krajeva, čuvajući je od oštećenja nastalih dejstvom spoljašnjih faktora."




Sastav:

aqua/water/eau, cetearyl alcohol, glycerin,palmeth-2 phosphate, glycine,cetrimonium chloride, cetyl chinensis seed oil/simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, behenyl alcohol, creatine, arginine, hydrolized wheat protein, serine, glutaminic acid, propolis cera/propolis wax/ cire de propilis, threonine, alanine, lysine, proline, betaine,sodium pca, tocopherol, behentrimonium chloride,propylene glycol, dimetricone, sorbitol, disodium edta, hydrogenated palm glycerides citrate, phenoxyethanol, methylparaben, ethylparaben, propylparaben, potassium sorbate, citric acidm parfum, fragrance.




Uputstvo za upotrebu:

Naneti nakon šamponiranja, raščešljati i ostaviti da deluje 5-15 minuta sa ili bez primene izvora toplote. Isprati.

Zapremina:
200ml, 6.7 fl.oz


Nakon godinu dana, ja koristim već treću kutiju mog mezimca, kako od milja zovem ovo pakovanje. Nemam nameru da ga menjam u skoroj budućnosti. Kako moja kosa više nije oštećena ni malo, kupila sam mu drugara Vegetarian Miracle iz iste linije.

Ovo pakovanje od srca preporučujem svima koji žele zdravu, sjajnu i negovanu kosu na duže staze!

Moja ocena ovog proizvoda je 10!


UPDATE 26.03.2016: razliku između stare i nove verzije HBP pakovanja možete naći na sledećem linku: http://www.mrsfoxy.com/2016/03/davines-hair-bulding-pak-stara-vs-nova.html



Kiss,
Mrs Fox

Podeli:

14 коментара

  1. Citajuci tvoje komentare na forumu i jos jedne nase clanice odlucila sam i ja da ga kupim i nisam pogresila .
    Pored njega obozavam i Davines pakovanje VM. Necu ih menjati!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veruj mi da se sećam kada si ga uzela :)
      Ovo pakovanje je pravi biser medju pakovanjima. Takodje koristim VM, ali o njemu vise u recenziji :)

      Избриши
  2. Odlicna recenzija :)
    Vredi razmisliti o ovom pakovanju :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! :)
      Kao što sam napisala Danijelaa, ovo pakovanje je zaista pravi biser medju pakovanjima. Vredno je svake investicije. Ono sto u recenziji nisam spomenula, jeste da je meni prva kutija trajala čak šest meseci uz redovnu upotrebu! :)

      Избриши
  3. Ja nikako ovo da probam, a toliko sam citala o njemu na forumu ako je stavrno dobar kako kazes onda cu morati da izdvojim pare za njega! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja koristim treću kutiju i nemam nameru da prestanem. Mislim da i to dovoljno govori o pakovanju :)

      Избриши
  4. Pre par godina sam od drugarice dobila Vegetarian Miracle i baš mi se dopalo pakovanje :)

    ОдговориИзбриши
  5. Pozz, gde kupujete to pakovanje? Moja kosa je ocajna vapi za takvim cudom

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pakovanje kupujem u Selictive salonu u Bulevaru kralja Aleksandra, mislim da je broj 56 ili 58. Uglavnom, odmah je malo ispod Pravnog falulteta. Odlično je pakovanje, evo prošlo je godinu dana od kada sam ja kupila zadnju turu i tek sada se spremam da kupim novo. Meni je dugo trajalo, jer sam ga koristila 2x - 3x mesečno. I nakon tri duge godine ja se idalje kunem u ovo pakovanje, nećete pogrešiti sigurno ukoliko ga uzmete :)

      Избриши
  6. Zanima me sta mislite sada o ovom proizvodu nakon izmenjenog sastava? Hvala unapred. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Jelena,

      Ja i dalje koristim HBP i ono je pakovanje bez koga ne ostajem. Izmenjen je sastav u korist biljnih komponenti i keratina, pakovanje sada sasrži više prirodnih sastojaka. Imam nameru da napišem detaljno poređenje stare i nove verzije čim dobijem detaljno objašnjenje sastojaka. Prosto rečeno nakon upotrebe kosa nije na dodir toliko mekana kao pre, ali kosu oporavlja jednako. U prevodu ne vidimo toliko da pakovanje "radi svoj posao", ali ipak ga radi. Ja trošim četvrto ili peto pakovanje novo, promenili su ambalažu i sastav kod nas avgusta 2013-te. Za ovih pet godina nemam nameru da ga menjam. :)

      Избриши
  7. Hvala Vam najlepse na odgovoru. Citala sam recenzije da je sada pakovanje vise kombinovano nego proteinsko, da mu je generalno sastav oskrnavljen u odnosu na predjasnji, pa me zanimao Vas utisak. Ipak cu ga kupiti. Radujem se toj "komparativnoj recenziji". :) Pozdrav. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na čemu! Efekat na samoj kosi je vizuelno lošiji, ali oporavlja kosu jednako kao i pre. Daću sve od sebe da što pre napišem uporednu recenziju. Ukoliko niste u žurbi, sačekajte desetak dana, nadam se da ću u tom roku dobiti sve neophodne infomacije da bih napisala recenziju. Pozdrav! :)

      Избриши

© Foxy | All rights reserved.