beauty & lifestyle

27.8.13.

A gde su naši testeri? Koleginice blogerke razbijmo tester mafiju!!!




Koliko ste proizvoda poželele da kupite, ali ste zastale? Joj, samo da mogu da  probam??? Šta ako mi izazove alergiju?  Samo da ima tester... Gde su naši testeri???

Čitajući post koleginice LeClaire, u ovo zlo doba noći, rešila sam da napišem par redova o nečemu što mene užasno muči. Zašto mi ne možemo da dobijemo testere, kada isti postoje? Gde ili bolje rečeno kod koga završavaju testeri koje kozmetičke kuće salju sa jasnom namenom-nama za isprobavanje?

U svakoj civilizovanoj zemlji sveta nakon kupovine uz račun se dobijaju i testeri. Takodje ukoliko želite da isprobate neki proizvod, nov je na tržištu, a vi niste sigurne da li bi vašem tipu kože odgovarao, možete zatražiti tester i dobićete isti. Međutim, u Srbiji ne možete da dobijete ni ono što vam pripada.

Prošlog septembra, u poznatom lancu parfimerija u Beogradu, kupila sam All in one maskaru. Uz istu je kao i mnogo puta do sada, išao kajal na poklon. Kako meni to bila prva kupovina te maskare, ja za akciju tog tipa nisam znala. Igrom slučaja na zvaničnoj fb stranici proizvođača nailazim na informaciju o kajalu i to zadnji dan akcije! Istog momenta zovem direkciju datog lanca parfimerija sa žalbom. Sreća, pa sam nekim čudom sačuvala račun. Svoj kajal sam dobila na nož uz ružne reči od strane prodavačice, zašto sam zaboga zvala direkciju? Zapušila sam joj usta, ne brinite :) Pri tome napominjem da obaveštenje o akciji nigde nije bilo istaknuto. Ali...prilikom kupovine iste maskare, prodavačica je na moje oči, svojoj prijateljici napakovala punu kesu testera i to sve uz reči to je to, trenutno nemam više!!! Kada sam ja namerno zatražila tester na kasi, nonšalantno mi je odgovorila:" Pa zar niste videli, sad sam sve dala, nemam više :)" Tu moja priča sa testerima počinje, lampica se pali...

Letos sam doživela pravu katarzu tražeci testere za LRP i Vishy BB kreme. Prvo sam obilazila apoteke, a onda zvala telefonom. Na kraju sam uspela da saznam i koji lanac apoteka je generalni uvoznik i da dobijem svoje testere. Tu je moja tester manija počinje...




Nakon saznanja da u nama susednoj Hrvatskoj testeri Chanel-ovih maskara idu uz novine, ja doživljavam šok! Pitam se šta bi se desilo da nas kojim čudom ovako počaste?




Ja sam svoj primerak dobila, zahvaljući jednoj divnoj osobi iz Hrvatske, drugačije ne znam kako bih ovu vest podnela :) Ovim putem se toj osobi javno zahvaljujem, što je nije mrzelo da kupi novine i šalje paketić za Beograd radi moje blentavosti!!! Odužiću se, obećavam :)))

A gde idu naši testeri??? Nemoguće je da ih za Srbiju ne šalju.

Moja teorija:

Testeri završavaju u džepovima prodavačica-zašto cela familija da se ne maže za džabe zar ne? I to najkvalitetnijim i najskupljim proizvodima, mora se održati nivo. Šta će one jadne kad rade za crkavicu, odebljali obrazi od Diora, Chanela, Lancome itd. Ko nas šiša, ako se drznemo da kupimo nešto od navedenog imamo mi, šta će nama tester-bezobrazluk. A bez ikakve želje da nekoga uvredim, sigurna sam da ovako razmišljaju. Znam da če se javiti pojedinci sa pričom da nije ovako, ali neka mi objasne gde su naši testeri??? Ne šalju kozmetički giganti za Beograd??? Hmmm, teško... Šalju i to čitave tonove!!! Pakete!!! I da, nek mi objasne onda tonu oglasa na temu prodajem testere. Odakle ti oglasi? Ko to ima toliko testera na prodaju??? Hmmm...ne verujete mi-google-ajte :)

Zato mora da se probudi svest naših žena, a ko je bolji u tome nego mi blogerke??? ;)

Devojke, žene tražite testere na svakom koraku, nije sramota. Ako ne daju zahtevajte objašnjenje žašto nemaju tester. Zatim kontaktirajte predstavništvo, uvoznika, distributera mailom, telefonom, i jednim i drugim! Testeri su naše pravo!!!
Nečemo da bacamo svoj novac, hoćemo naše prvo da probamo!!! Nećemo prilikom kupovine da molimo valjda za tester?

Hoćemo naše testere!!! RAZBIJMO TESTER MAFIJU!!!

Koleginice, dajte predloge i ideje šta da radimo???



Kiss,
Mrs Fox

Podeli:

78 коментара

  1. Hahahahahhaha tester mafija! E pa nisam ziva, nisam ziva! Drago mi je sto sam te inspirisala i nadam se da ce se jos neki pobuniti. Ja retko dobijam testere, tacnije dobijam ih uz casopise i to klasika, najcesce Nivea. Ali samo sam jednom i to u Sefori dobila tester parfema i posle odlucila da kupim parfem. Toliko. U Liliju ispod svake police sminke imaju fioke, u tim fiokama su testeri. Cisto da znas. I nikada nisu ni ponudili, ali ni ja nisam trazila. Sada planiram da krenem u potragu za nekim tecnim puderom, gledam vreme mi je, s obzirom da sam do sada samo koristila tonirane kremice i to, tacnije jedan sam samo full puder probala. Bas cu traziti testere. Mene nije ni sramota niti blam, no ne volim da budem bahata, pa da sada samo zbog testera se svadjam sa nekim, ali ako pitam, a znam da ima, a nece da mi daju...Direkcija i cao zdravo. :)
    P.S. Ko o cemu mi o borbi za prava kupaca u sitne sate!!

    ОдговориИзбриши
  2. Jesi me inspirisala, morala sam da napišem, nema spavanja. Ako sam koje slovo omašila ne zamerite :)
    Moramo da se organizujemo, ali ozbiljno ne može više ovako. Nije ni čudo što misle da smo divljaci. Moramo mi u sitne sate, kada nemamo državu da se time bavi!
    Banane, lubenice, tikvice i ostalo :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U kojim si radnjama dobijala testere?

      Избриши
    2. Ovi gore testeri sa slike nisu moji, nemaju moj logo (kako ovo smešno zvuči haha) skinuti su sa neta, tačnije sa oglasa za prodaju istih-bi mi poseban gušt!
      U ovoj zemlji sam dobila par testera u lancima velikih apoteka i to nakon što sam zvala telefonom kao manijak. Bledokožac sam, osetljive kože, ne igra mi se sa istom i ne bacaju mi se pare-ukratko :)

      Избриши
    3. Ma moj covek, isto bleda i preosetljiva, ma sva sam svilena. ;) Inace videla sam dosta oglasa za prodaju testera i to fora Vichy, MF, L'oreal...

      Избриши
    4. Što bi rekli u žargonu- o tome ti pričam :)
      I ja sam sva svilena haha, baš tako :)

      Избриши
    5. Setila sam se gde sam jos dobila testere - u Yves Rocher radnjama. Uvek mi daju testere. :)

      Избриши
    6. Dobro je znati! Hvala za info! :)

      Избриши
  3. Eto jednog pitanja koje naša zajednica može da postavi uvoznicima.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se u potpunosti! Malo kontrole sa njihove strane ne bi škodilo!

      Избриши
  4. Ja mogu da dodam da sam svojevremeno bila na praxi kao trgovac u jednoj lokalnoj parfimeriji u mom gradu i .... samo cu reci da mi se ogadila za ceo zivot i da tamo vise ne kupujem,koriste i testere i originalne proizvode pogotovo kreme eto da se posluze,da se mazu,a to oko sminke im je kao dobar dan,ne mislim na testere vec original.Sto se tice testera to je javna tajna prodaju se ili koriste za licnu upotrebu.A bogami i stvari koje se salju za promocije i to uzimaju za sebe i prodaju,znam to posto je davno kada je Maybelline stigao kod nas,mislim bar u moj grad,delile su se ogrlice sa kamenjem raznih boja,bizuterija,lepo pakovanje u plishu,i znam da nisam smela da pisnem od radnice a kamoli da uzmem sebi jednu,a licno sam bila prisutna kad je bilo doneto olala kutija toga.I tako da nije bilo gazde sa kime su moji dobri i koga znam licno i da mu se licno nisam kroz zezanje pozalila ne bih ja to videla i ne bih sebi to obezbedila.Eto morala sam da podelim pricu da se zna sve!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti što si podelila svoje lično iskustvo sa nama. Ovo o čemu ti pišeš je javna tajna, većina bivših ili sadašnjih prodavačica ćuti o tome, a nas mušterije zavlači pričama kako testeri malte ne ne postoje. Zato jos jednom bravo za komentar! :)

      Избриши
  5. U pitanju je Sremska Mitrovica odatle sam i znace onaj ko je odatle na koju parfimeriju mislim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sve je ok dok direktno ne navodiš podatke parfimerije i vlasnika, jer je to ipak zabranjeno-na žalost. Da se ja pitam sve bih ih na stub srama stavila, tolika alavost prelazi svaku meru!

      Избриши
  6. a ja bila naivna... baš pre neki dan razmišljam kako ću da pitam za neki LRP tester :)
    nisam blogerka, ali ako se pokrene akcija, podržavam i daću svoj doprinos... :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala za doprinos! :)
      Za testere pokušaj da pitaš, ako je nešto što nije aktuelno možda i bude testera, ali teško. Pre 3-4 meseca sam telefonom pozvala pa jedno barem 12-15 apoteka u Beogradu, bez i malo preterivanja. Na kraju sam uspela da ulovim dva testera i ta dva su mi bila dovoljna da se odlučim za kupovinu njihove BB kreme. Za neke stvari moraju da daju testere.

      Избриши
  7. Ja testere dobijam iskljucivo u Sephori na kasa uz racun. Oni su jedini korektni sto se toga tice. Da li bi dali tester na zahtev, to ne znam. Treba to proveriti. U Sephori sam dobila testere parfema, njihove baze, cak i Lancome Pudera i korektora. U ostalim apotekama i parfimerijama nikad nista nisam dobila. Bas cu da krenem da trazim, da vidim sta ce da mi kazu. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam dobijala testere u Sephori u inostranstvu,u kojoj sam u više navrata kupovala. Sephori je to politika kuće i hvala Bogu da se koliko toliko iste i sa srpskom postavom drže. A ja ovde ne pričam o kesi testera, već o testeru za jedan ili dva proizvoda koje tih dana nameravam da kupim. Po svakom pravu trebalo bi da dobijemo, a ne da bacimo naš novac i da nam se svaka kupovina pretvara u lutriju! :)

      Избриши
  8. Au Lijo potpuno si u pravu sa ovim postom. Ja jedino ne mogu da se pozalim na Sephoru u Knez Mihailovojh. Tu radi divna radnica. Uvek,ali uvek mi da testere. Zahvaljujuci njoj sa probala dosta parfema. Za Usce to nije slucaj... Tamo mozes bogatstvo da potrosis, ni jedna se nece setiti da ti eto radi reda pokloni testercic.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moraš da tražiš verovatno, a onda te "sa pravom" gledaju ispod oka jer im stvarno "iz usta uzimaš". Jasminka je ubedljivo najgori/ra, njihove prodavačice su dno dna u svakom mogućem pogledu. Ne znam kako ih ne isproveravaju sa tajnim kupcem. Kada daju 10 testere, jedan od 10 garantuje prodat proizvod. Ali ne, za stolovima njihovih direkcija sede ljudi koje apsolutno ništa ne interesuje.

      Избриши
    2. Ma tu slabo sta i kupim...Nikad u Jasminki nisam dobila tester. zaista ne znam kako prolaze te zene konkurse za posao. Ja konkurisala i nisu me zvali.Da radim, bila bi druga prica :D

      Избриши
    3. Verovatno nisu procenili da si "pouzdana", a i ne lepe ti se prsti, šta da ti kažem draga strogi su to kriterijumi :D

      Избриши
  9. Ma joj draga, nije ti ni kod nas u Hrvatskoj bolje :/ Ista stvar, tražila sam tester Givenchy BB kreme koja je tek tad došla kod nas i naravno da nije bilo testera, a kad ono, u razgovoru s njihovim uvoznicima, kažu kako uvoze hrpe testera. Njihovo je kao opravdanje da ne daju tek tako jer imaš ljudi koji će obići sve parfumerije, skupiti 10 testera i neće kupiti ništa. Moj ti je trik da kupim za 1kn plastičnu posudicu u ljekarnoj i zamolim da mi istisnu iz velikog testera u to. Znam da kod nas zaista nije bilo malih testera Idealia BB kreme u vrijeme kad je došla jer sam htjela probat obe nijanse, tako da sam na ovaj način ipak isprobala i Givenchy BB kremu i Vichy Idealia tamniju nijansu. Naravno, nije ni to baš rješenje, ali kad jednostavno ne daju onda se moraš snać.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Na neki način mogu da razumem tu teoriju da ne daju tester, jer zaista ima ljudi koji bi obišli ceo grad da se snabdeju, ali kada već kupimo proizvod oni su obavezni da nam daju testere uz račun. Opet obavezni su i da nam daju jedan tester ako ga tražimo, tragično je to da svi moramo da se dovijamo. Zašto iz mog džepa da odlete pare jer sam kupila nešto što nisam mogla da probam, a trebalo je da mi bude omogućeno? Dok se sve vreme banda prodavačica maže do mile volje.
      Mene je ova maskara kod vas stvarno frapirala. Devojka koja mi je poslala je fino otišla do trafike, kupila novine i poslala mi. U Beogradu bi iz najlona nekim čudom "prilikom transporta" veliki broj tih maskara nestao bez traga, da bi policija na zahtev novina morala da interveniše. Malo karikiram, ali nisam daleko od istine :)

      Избриши
  10. Ja sam u životu samo jednom dobila tester - a to je HM puder (jeste da sam dobila random nijansu, ali nema veze :D).
    Možemo se mi boriti koliko hoćemo, ali uvijek će testeri otići radnicama i njihovim prijateljicama. Kod nas je mentalitet još uvijek takav da misle ako daš džaba, neko neće kupiti full size, što je totalno pogrešno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako se udružimo i mi neće. I one su se udružile pa im "biznis" funkcioniše godinama na našu štetu!

      Избриши
  11. baš kao što Persa kaže, nije ni u Hrvatskoj bolje i mi se služimo gore trikovima koje je ona napisala. Valjda je to do balkanskog mentaliteta, one su sebe opskrbile, a nas tko je... Mi bi trebale kupovati proizvode na blef i bacati pare za promašene proizvode

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To i mene najviše nervira, bacanje novca! Ne treba meni testera da se obezbedim za mesec dana, već da probam da ne bacim svoj novac uludo. Ima mnogo drugih načina da svoj novac potrošim. Na kraju krajeva, nama su testeri namenjeni!

      Избриши
  12. Slazem se sa tobom! Pogotovo kada zelis da kupis neki skuplji proizvod, logicno mi je da dobijes tester da ne bi bacio pare na nesto sto ti ne odgovara ali ne, kod nas kada pitas za tester, kao da im prst u oko stavis... Sve mi bude cudno kad udjem u neku parfimeriju u inostranstvu pa te sve vijaju sa testerima :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa to je normalno, jedan od 10 datih testera garantuje prodat proizvod. Kod nas to nije tako i naravno da nas gledaju popreko, jer im "iz usta (dodaću alavih)" uzimamo! Ta alavost je premašila svaku meru. Lično nemam novca da krenem da isprobavam redom HE proizvode, a da mogu da ubodem (samo kod nas ovaj termin postoji) nijansu nekog pudera možda bih isti i kupovala. Postoje HE proizvodi koji dugo traju i koji se time većini isplate. Samo na žalost nama u Srbiji to nije omogućeno. Na stranu priče što verovatno znaš za razliku u cenu HE proizvoda kod nas i na svakom drugom mestu u svetu skoro. To je tek posebna priča...:)

      Избриши
  13. I ja ih retko dobijam, mada sam se jednom iznenadila bas prijatno u jasminu kupujuci collistar bronzer doila sam dosta testera njihovih kremica i sampona. A smesno mi je bilo skoro kad me je u postanskom sanducetu zatekao vichy koverat, ja sva odusevljena setim se da sam pre nekoliko meseci trazila tester idealia kreme, nadajuci se da cu doiti bar neku minijaturu bocicu za par mazanja ako se vec cimaju da salju na prvih sto adresa, kad ono unutar ogromne koverte i ogromnog saopstenja o poklonu, minijaturna kesica od svega 2ml koju sam mogla da užmem u bilo kojoj apoteci :) mislim se ljudi sto ste se mucili da pakujete i stampate to

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mene "Jasminka" pozitivno da iznenadi..., ako se kad to desi javno ću da objavim :)
      Što se Vishy tiče to im je verovatno neka vrsta promocije, mala je militraža, ali makar si dobila tester! Ako na istu kesicu mislimo zapremina je dovoljna za 3 mazanja, što je dovoljno da znaš da li ti nijansa odgovara i da li ti prija koži za početak. Ja sam se debelo namučila za taj tester :)

      Избриши
    2. Hahahaha ovoi sam i ja pomislila kad sam dobila svoj uzorak :D

      Избриши
    3. Možda se desi čudo "Nikad ne reci nikad!" :)

      Избриши
  14. Samo kod nas se prodaju testeri, umesto da se poklanjaju! Ja moram u Lilliju da natempiram dan kad je akcija i promocija, jer zaboga miloga prodavacice to ne znaju dok ne kroce toga dana u radnju?! Kad odem, kazu, pa juce Vam je bila akcija tog i toga, a ja bila prekjuce i nista mi nisu rekli! Nastrasnije je to sto na promociji nekih proizvoda kad su promoterke tu da razvezu pricu i objasne cemu sluzi i kako se koristi neki preparat, takodje nema semplova i uzoraka! Pa, izvin'te, molicu lepo, kako ja da poverujem u vasu pricu da je koza posle nanosenja kreme ga bebina guza?:)
    I dragi prozivodjaci i prodavci nasi, svuda u svetu je najnormalnije da kad kupis neki produkt strpaju ti lepo u kesu jos po neki, a ne da ti nekog pitas ili moljkas da bi probao!
    Draga gospodo, Vama je u interesu da mi probamo to, jer mozda cemo sutra kupovati Vase proizvode!
    Ili postati zavisni od njih. :))

    Pozz :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno da znaju kad je promocija. Samo zamisli da ti dođeš baš u taj čas i preduprediš ih pre nego što stignu da maznu testere haha :) Jao užasa, znam sve je tako. Samo sledeći put datum i vreme promocije, adresa objekta i fino mail proizvođaču, distiributeru. Pa kad promoterke ostanu bez plate pitaće se sledeci put gde će testeri koji im daju kuće koje ih šalju da završe!!! Ja Boga mi tako prvom prilikom, ali najozbiljnije! :)

      Избриши
    2. Zapravo u Liliju i DMu ne znaju. Jedino šef radnje sazna dan ranije, ako i tada. Ponekada ne znaju ni kada im je promoter unutra da treba da imaju promociju, što je, naravno, sumanuto, ali činjenično stanje.

      Избриши
    3. Oni su totalno dezorganizovani onda. Mada meni je i dalje nelogično da promoter nema testere. I meni se desilo da me kao lude ubeđuju da kupim neku kremu, a kad zatražim tester nemaju.

      Избриши
  15. Apsolutno se slazem! Jedine testere koje sam dobila bili su oni iz novina, i to ako su neki recimo ne zanimljivi... moram reci da sam testere dobijala i od bake iz inostranstva. :D Inace, mene zanima zasto u Srbiji nemamo "kartice za stalne kupce" (ne znam kako drugacije da ih nazovem), znam da u inostranstvu postoje svuda, skupljate poene, dobijate popuste, poklone...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Postoje kartice, ali su uslovi nemogući, bolje rečeno drakonski. Teraju te da u određenom periodu ostaviš novac samo u tom lancu. Većina nas potrosi zaista te, na prvi pogled velike sume, na kozmetiku tokom godine. Ali ne samo na jednu vrstu ako me razumeš, npr samo na dekorativu i preparativu koju drži taj lanac. Značikartice su namenjene ženama koje kupuju nekontrolisano, a to je već poremećaj. Na taj način im daju lažni podstrek ka kupovini na foru da su kao nešto uštedele. Da me niko ne shvati pogrešno, ali računala sam, jedna žena sama u okviru tih iznosa da potroši samo na sebe HE dekorative i preparative u normalnim i razumnim okvirima potrošnje ne može. Tako da su kartice namenjene samo buržoaziji :) Ili pametnima koji se dovijaju pa na istu karticu kupuje cela porodica, dok prodavačice misle da je u pitanju samo jedna u nizu zaluđenica :)

      Избриши
  16. Nista mi ne pricaj. Tester nikada nisam dobila ni u jednoj parfimeriji. Ono sto me je najvise iznenadilo je kada sam videla u Nail Line-u u Subotici da ih prodaju za nekih 20ak dinara. Lepo pristojno stoje na kasi :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A da li daju fiskalni račun za to?
      Naručujem i ja od njih i to javno kažem zbog cene. Ko me zna sa ružičastog foruma, zna moje iskustvo. Sada po ovome što ti pišeš znam da ih nisam loše procenila i hvala ti na tome! :)))

      Избриши
  17. Bravo za post !
    Sve to lepo ide u njihove dzepove. Pa zar je moguce da nijedna apoteka ,parfimerija nema testere . Koliko samo bacdnih novaca za kreme koje mi ne odgovataju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ti i ja se znamo i razumemo, istu muku mučimo. Smislila sam ja već predlog šta možemo da uradimo, otkucacu za par minuta. Nadam se da će me podržati, da se ovome već jednom stane na put :)))

      Избриши
  18. Odlican post,ovo bi trebalo dalje prosiriti recimo do nekih novina,jer i jesu mafija. Ja u zivotu nisam dobila nigde tester,a u inostranstvu sam dobijala svaki put kada nesto kupim....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kad bi novine htele da napišu makar jedan članak. Ne samo što bi nama ženama to značilo, već bi se i muškarcima probudila svest još jednom na temu u kakvoj mi to zemlji živimo. Ovo je nekome zviči banalno, ali jeste ogledalo našeg poretka, ali i mentaliteta.

      Избриши
    2. Ako ima nekog ko je novinar ili poznaje nekog ko radi za neki list,mozda bi mogao da napise neki clanak. Oduvek sam se cudila zasto mi ne dobijamo testere,prvo sam mislila da nam ni ne salju. Znaci,neko je odgovoran za ovo.Nije ni radnica kriva ako joj je tako naredjeno.

      Избриши
    3. Slažem se, one koji naređuju treba pritisnuti, a to mogu da urade samo kozmetičke kuće koje testere i šalju. Da se poslužimo onom narodnom da i nad popom ima pop.

      Избриши
  19. Evo i mog doprinosa.Zovem se Danijela od skoro imam blog o noktima, pre toga radila sam u manjoj parfimeriji. Ja sam kao radnik uvek morala da testere ili poklone koji dolaze uz odredjeni proizvod da im odredim cenu i stavim u prodaju, a musterijama nikako da ne pominjem testere ili da kazem da ih nismo dobili.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Danijela, hvala i tebi što si istupila i podelila svoje iskustvo prodavca sa nama! Što više takvih priča, više će žena shvatiti da to nisu prazne priče, kao i da nisu baš sve prodavačice zle :) U omanjim parfimerijama je veća kontrola od strane gazde, mora da se radi kako gazda kaže. U velikim lancima takva vrsta kontrole ne postoji i oni kradu sa stilom-na veliko! :)

      Избриши
  20. U Jasmin ulazim samo kad mi treba bas bas nesto od AD, i bukvalno se s vrata ustremim ka standu, uzmem munjevito sta mi treba i odmah na kasu. Da sto pre izadjem odatle. MRZIM JASMIN i jednostavno ne zelim da se tu zadrzavam ni trenutka vise, kamo li da bih se raspravljala za testere.

    U Sephori imam 'svoju' prodavacicu koja je jedna prepredivna devojka od koje uvek dobijem BRDO KORISNIH INFORMACIJA, jer se devojka zaista razume u asortiman, pa uvek gledam da dodjem kad je njena smena. Zapamtila sam i kako se zove. Jednom sam otisla kad nije ona bila, tj svratila na brzaka da pitam da li ima Estee Lauder sjaj (neka odredjena boja, za mamu), jedna glupaca je otisla do countera kao da broji svoje poslednje minute zivota, kopala po fioci pola sata i na kraju ga nasla. Kad sam joj se konacno zahvalila, jer sam dobila informaciju koja mi je trebala, ona je bukvalno htela da dozivi nervni slom sto se zaboga pomucila da to nadje, a ja nisam imala nameru da kupim u datom trenutku.

    Kod moje radnice sam kupila Naked paletu, a ona mi je, sva ljubazna, natrpala punu kesu testera, pitavsi me da li postoji jos nesto sto zelim da probam.

    Tako da mislim da je jedino resenje, za sad, ostvariti neku 'konekciju' sa odredjenom radnicom i tamo kupovati stalno, ovako nista ne mozemo, nazalost.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ima divnih prodavačica, niko to ne spori, samo što je prava sreća naići na takve. Verujem da je ostale koleginice bukvalno mrze i da prima istu platu kao i one. Vlasnici bi trebalo da stimulišu one koji zaista obavljaju svoj posao. Nama to ide u prilog jer ćemo na taj način imati makar malo više ljubaznih i predusretljivih prodavaca.

      Za drugo ja imam ideju, ne znam da li može da zaživi:

      http://mrsfoxsbeautybox.blogspot.com/2013/08/a-gde-su-nasi-testeri-koleginice.html

      Избриши
  21. U Merkatoru u NS ima Beautique parfimerija u koju redovno idem zbog sminke,uvek me gledaju kao debila i prevrcu ocima i NIKAD nisam dobila ni jedan jedini tester. Sve dok jednom nisam tamo usla sa ujnom koja radi u banci i pusta ih preko reda da uplate pazar, kad su nju videle natrpale su nam punu kese testera svih vrsta: od parfema do sminke,nekih mini lakova za nokte itd... Tako da jedino ako nekog poznajete dobicete nesto.

    ОдговориИзбриши
  22. :D predobar predlog! Hoću i ja! Mislim u razbijanje mafije :D
    Nemoj me ubiti, kad sam čula da izlazi Gloria i uz nju tester Chanel maskare, kupila sam 4 časopisa :D Bolest! Žena me gledala kao što normalna osoba gleda manijaka, mislim da mi je malkoc i sapunica na usta furala kad sam došla na kiosk :D
    A testere tražim uvek kad me zanima kakv je proizvod. I kad znam da imaju. Snimite one donje delove na policama, fioke ;) e, u njima je sve!!! Tako da- ili će mi dati, ili sama otvaram hahaha

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Haha četiri komada :)))
      Ja sam srećna što sam se iz principa dočepala jednog:)
      Možda bi trebali da počnemo sami da otvaramo, vidiš to nije loša ideja :)

      Избриши
    2. Sećam se da sam u Jasminu u Zemunu jednom tražila tester za Clinique- All about eyes i žena je fino ispod kase izvukla malenu bočicu/ teglicu zapremine 3ml i špatulicom mi nagrabila iz one velike teglice gde inače stoji tester (naravno da sam je 300x pitala jel to inače ljudi packaju prstima i probaju i hoće mi dati nešto što su svi dirali), a onda mi je, za svaki slučaj, dala i fabrički tester od 5ml iz te ''tajne'' fioke :D Mislim da lepa reč otvara sva vrata i da se na bahate prodavače treba iskulirati, osim ako to bahaćenje ne prelazi sve normale. E onda nastupa biber! :D

      Избриши
    3. Imaju oni svoje tajne zalihe. Ne sumljam, to je za odabrane. Kuliram ih ja, ne želim da se spuštam na njihov nivo, ali nekad me stvarno umeju ivesti iz takta. Kakav biber, soli bi im na rep stavila :D

      Избриши
  23. I molim te da sledeci put pises i o Novinskoj mafiji! :) Da ne kazem trafikanskoj ili kako se vec zove. Gde su moji pokloni kad kupim Story, Lepotu i zdravlje ili Gloriju?! I uzorci u casopisu?
    Zato sam ja volela Gioia-u, italijanski casopis, jer dobijes i poklon i uzorke i na stranicama imas da otvoris da vidis kako mirisu parfemi i kako da se ne radujes?:)
    A taj Jasmin isto, umesto da se ugledaju n Douglas ili na neku slicnu parfimeriju, pa da u onom njihovom mesecniku mozes da mirises parfeme, a oni nekad ni ne daju casopis!

    I tako.. :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A da to je posebna priča, časopis nikada nemaju. Samo do skora gospoda nije imala konkurenciju u prodaju HE brenova. Sada imaju Sephoru i to im nije dosta. Dok god naše žene budu ćutale, radiće oni šta hoće. Pa to je pojam raditi u Jasminki ej! :)
      Na trafici će uvek reći da je ispalo usput, tako su dobili, iz štampe itd. Tu je jako teško uloviti krivca, nego ja na licu mesta prelistam, pa ako nešto nedostaje molim druge novine. Moraju oni da vrate, ne mogu da se prave ludi.

      Избриши
  24. Vrhunac bezobrazluka- prodaja testera manhattan kozmetike u cm-u (u Bosni)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa toga ima i ovde, samo ih prelepe preko natpisa tester. Samo se pitam kako i na koji način im to prolazi kroz fiskalne kase. Kojojom se magijom to služe, kad na kraju piše komplet šifra proizvoda i naziv, a kad se odlepi sve ono tester. Jedino ako ne prelepljuju sa polomljenih proizvoda na testere, da ne budu u manjku par stotina dinara.

      Избриши
    2. prvi put sam u životu sam vidjela to u hrvatskoj da testere (izložene) prodaju

      Избриши
    3. Prodaju ih i putem oglasa na netu, svega ima.

      Избриши
  25. Na testere imaš pravo, ali također oni dobiju mali broj testera to znam iz prve ruke od nekih kozmetički brendova... isto sam se obratila nekim firmama vezano za ovu temu i često mi kažu... pa damo mi njima nekih 20 - 30 malih testera ili ima damo jedan

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nemoj da se naljutiš, ali mislim da to baš nije istina. Više od jednom sam videla kako pune kese prijateljicama. Mislim da je to samo izgovor, jer većinu mrzi da radi svoj posao. Testeri imaju svoju namenu i ok mi je da se ograniči broj. Samo što kod na ne možeš da dobiješ ni jedan od tih 20-30 nikada, kao da su suvo zlato.

      Избриши
  26. uz pu neželim biti gruba ali na bazi mog osobnog iskustva evo sljedeće informacije: Moje iskustvo je da ili nemaju testere (vrlo često) ili morate određenu cifru potošiti (vrlo često ili obavezno za high-end brendove). Ukratko slažem se stobom da na cijelom balkanu se testeri daju prijateljicama i obiteljima osim u ljekarnicama (često ti daju testere, ali još češće ih nemaju)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veliki kozmetički lanci moraju imati testere. Slažem se sa tobom da treba da postoji neki nivčani iznos da bi dobio tester, samo što to kod nas nije slučaj. Kao što si i sama napisala mažu se cele porodice.

      Избриши
  27. Isto kao u Hrvatskoj...moras se rukama i nogama boriti za testere:/

    napisala sam neke svoje trikove pa mozda nekome pomogne :D

    http://eyedetoxx.blogspot.com/2013/01/kako-uspjesno-traziti-kozmeticke-testere.html

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Oličan tekst! Uvek se trudim da kupujem u istim apotekama i parfimerijama, to zaista jeste dobar trik, ljudi te upoznaju. I logično je da će pre dati nekome koga znaju da je kupac, nego nekome ko je u prolazu. Što se tiče verbalnih igrica sa prodavačicama, na to već nisam spremna. Ja ču lepo i fino da zatražim, da zamolim da mi daju, a ako nemaju, bezobrazne su ja taj ptoizvod neću da kupim. Fino se okrenem i odem, uvek postoji alternativa :)

      Избриши
  28. Svaka čast za članak. Što se tiče testera, isto retko kad sam dobijala uz kupovinu. Čak ni u Sephori nisam dobila nijedan testerčić njihovom voljom, već kad sam ih ja zamolila. Jedino u apoteci jednoj jako dobra i ljubazna devojka mi je izašla u susret i dala tester za LRP BB kremu. A ostalo niko i ništa. Moja mama radi u banci, i stalno kad joj dolaze iz Lilly-ja da uplate pazar uvek joj donesu neki tester ili poklon. Koliko je samo puta donela lakova, i karmina na kojima je naznačeno da nisu za prodaju. Verovatno bude neka akcija i ti pokloni ni ne doju do kupca. Zgrozila sam se kad sam videla na internetu da prodaju testere. Mislim da lično svi puderi moraju da imaju male testere kako bi kupci mogli da odaberu svoju nijansu, a ne napamet da kupuju. Sigurno bi to svima značilo. Ali ovo je zemlja Srbija, nažalost to je tako i dokle god ćutali o tome to će se i dalje dešavati. Odeš u inostranstvo kupiš nešto u vrednosti od 10 e i daju ti mnoštvo uzoraka. Ovde potrošiš više i dobiješ samo prevrtanje očiju prodavačice na tvoje pitanje "da li imate neke testere?". Jedino gde sam dobijala testere to su ione prezentacija zipa Vichy, Nivea gde odredjuju tip kože pa ti daju testere proizvoda koji mogu da odgovaraju tvom licu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sve je tako na žalost. Ja sve vreme pričam o tome i trubim, ali na žalost u Srbiji narod ide linijom manjeg otpora - ne zamerati se. Lično, rešila sam da ne kupujem pudere koje ne mogu da probam, a ni kreme. Sada uđem u parfimeriju, apoteku i ladno im tražim tester i kažem da neću da kupim ako mi ne daju tester. Nemam para na bacanje i neću da kupujem napamet. Opšte je poznato da se kradu testeri, a postoje za sve brendove lično sam se uverila, čak i za maskare. Zato se ozbiljno razmišljam vraćanju katalošloj prodaji i kupovini proizvoda gde neće moći da me šišaju i zezaju za moj novac. O Srbijo, zemljo pod šljivama!

      Избриши
  29. Da li ti devojko uopste znas kako distributeri nabavljaju te semplove(testeri su nesto drugo) i da li znas da to ne dobijaju besplatno i da svaki brend ima svoja pravila kada,kome i koji semplovi se poklanjaju?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Yves, naravno da znam, ja sam pisala o testerima. Testeris e poklanjaju uz kupovinu u odredjenim parfimerijama, obicno uz vecu kupovinu ili se uz kupovinu određenih proizvoda poklanjaju testeri istog brenda. To je neko opste pravilo. Kada su u pitanju puderi ili kreme za lice, onda treba da postoje testeri, kako bi neko mogao da proba proizvod, odredi nijansu proizvoda i vidi da li mu nijansa odgovara licu. Jer, naravno, niko nece kupiti kremu koja mu stvara alergiju, crvenilo itd. Reč semplovi ne postoji u srpskom jeziku. Hvala na komentaru :)

      Избриши

© Foxy | All rights reserved.